Monday 9 July 2012

TUDIAA !!! KHALID GAGAP BUAT TALAM MACAM JUAL TEPUNG TALAM JE !!Talam yang kini dikenali sebagai Trinity Corporation berjaya menjual tanah pegangan pajak seluas 2,263 ekar yang terletak di Bestari Jaya kepada kerajaan Selangor pada harga RM181 juta yang dakwannya RM 42 juta lebih tinggi dari harga pasaran.

Sedangkan menurutnya laporan penilaian bertarikh 11 Oktober 2010 oleh Mitra Valuers and Property Consultants Sdn Bhd telah meletakan harga tanah pegangan pajakan berkenaan pada harga pasaran sebanyak RM 139 juta atau RM60,000 seekar dengan syarat tanah itu bebas dari sebarang bebanan.


Dengan nada menyindir,Chua berkata, "Hari ini saya ingin ucap tahniah kepada syarikat Talam atas skil perundingan pertniagaan luar biasa yang mereka tunjukan dengan kerajaan pakatan rajkyat Selangor dalam hal berkenaan dengan langkah pengutipan semula hutang".

Menurut beliau kerajaan Selangor dakwa ia membawa manafaat kepada rakyat negeri itu." Namun saya fikir pihak yang paling bijak dan mendapat paling banyak manafaat dan keuntungan ialah Talam," ujarnya.

READ MORE...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive