Saturday 18 April 2015

SELESAI !! UMNO KEDAH SOKONG PM @NAJIBRAZAK & MB @MUKHRIZMAHATHIRUMNO Kedah Menyokong Penuh YAB PM, YAB MB dan hormati Tun Dr Mahathir

Sidang media Adun-Adun dan Ketua Bahagian UMNO negeri Kedah bertempat di kediaman rasmi Menteri Besar, Seri Mentaloon.

Mereka membuat keputusan bersama untuk menyokong penuh beberapa ketetapan.

Pertama, Adun dan Ketua Bahagian BN/UMNO Kedah menyokong penuh kepimpinan YAB Dato Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia dan Presiden UMNO.

Friday 17 April 2015

#1MDB MEMBEBANKAN !! MENTERI SENADA DENGAN TUN M ?

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/menteri-akui-hutang-1mdb-membebankan-putrajaya-henti-segala-pinjaman-baharu
Tak jauh beza pun pengiraan Tun Dr Mahathir dalam blog beliau chedet.cc dan kenyataan Menteri JPM Datuk Seri Wahid yang mengakui bahawa dana pelaburan 1MDB membebankan negara.
Datuk Seri Abdul Wahid Omar mengakui dana pelaburan strategik negara milik Kementerian Kewangan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) membebankan kerana kegagalannya menjana tunai berbanding hutang besar syarikat tersebut.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu berkata 1MDB membuat pinjaman bank dan pasaran modal dalam membeli aset tetapi gagal menjana aliran tunai yang menyebabkan ia tidak mampan.

"Selama ini mereka berkembang dengan membuat pinjaman daripada bank atau pasaran modal, mereka membeli banyak aset termasuk IPP (syarikat jana kuasa bebas) sehingga meningkat hutang RM4.2 bilion setakat Mac 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive