Thursday 14 August 2014

INILAH RUPA SI " PUKIMAK "

Ingat lagi dengan surat saman yang ditandatangan dengan ayat pukimak ?? Kalau nak tau inilah rupa si pukimak tu.. Dia bukan saja di saman malah dijatuhi hukuman penjara seminggu dan denda RM 5000 atau penjara 7 bulan jika gagal bayar denda kerana perbuatannya..

Lim Pei Jye, 41, mengaku bersalah atas menandatangi surat saman dengan perkataan kesat di ruang tandatangan atas kesalahan tidak berhenti dilampu isyarat di Batu Feringgi, Pulau Pinang pada 2hb Julai 2014 lalu.

Gua nak ucap padan muka !!

TOLONG BACA DAN JANGAN KETAWA


Sesungguhnya aku amat bersimpati dengan sisa hayat politik nuar berahim sekarang.. Kapal yang dibina sudah karam. Dari jawatan punahsihat ekonomoney selangor kini diturunkan pangkat sebagai pencacai angkat najis.. kahkahkahkah

#SidangDunKedah !! PENGGULUNGAN TITAH UCAPAN KDYMM TUANKU SULTAN KEDAH OLEH YAB DS @MukhrizMahathirPenggulungan Titah Ucapan KDYMM Tuanku Sultan kedah oleh YAB

DATO’ SERI HAJI MUKHRIZ TUN DR. MAHATHIR

MENTERI BESAR KEDAH

Sempena Persidangan pertama dewan undangan negeri kedah penggal keduaBismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum warahmatullahi wa barakatuh,

Salam sejahtera,

Salam 1Malaysia dan

Salam Kedah Aman Makmur.

Yb Dato’ Paduka Speaker

Ahli-ahli Yang Berhormat,

Ketua-ketua Jabatan Negeri dan Persekutuan,

1. Alhamdulillah, saya bersyukur ke hadrat Allah s.w.t kerana dengan limpah dan inayahnya, membolehkan kita hadir di dewan yang mulia ini untuk persidangan penggal kedua Dewan Undangan Negeri Kedah.

Saya ingin merakamkan setinggi-tinggi junjungan kasih ke atas ke bawah D.Y.M.M Paduka Seri Sultan Abdul Halim Mua’adzam Shah ibni Almarhum Sultan Badlishah, Sultan Kedah di atas titah ucapan baginda. Segala titah pandangan, cadangan dan nasihat bernas ke bawah D.Y.M.M Tuanku Sultan itu, sudah tentu saya jadikan asas dan panduan bagi memajukan negeri Kedah selaras dengan kedudukannya sebagai negeri aman dan makmur.

Wednesday 13 August 2014

TAMPARAN HEBAT BUAT ANWAR KETUMMenteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini mempengerusikan mesyuarat Exco kerajaan negeri di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) di sini dengan kehadiran empat Exco kerajaan negeri.

Semua maklumat terkini berhubung kemelut politik di Selangor akan diumumkan selepas mesyuarat Exco itu, kata Abdul Khalid yang tiba di situ pukul 9.20 pagi.

Empat anggota Exco kerajaan negeri daripada Pas iaitu Dr Halimah Ali; Dr Ahmad Yunus Hairi; Iskandar Abdul Samad dan Sallehen Mukhyi turut dilihat memasuki bangunan SUK bagi menghadiri mesyuarat Exco itu.

Sementara itu, enam Exco yang dipecatnya dilihat memasuki pejabat masing-masing tetapi tidak menyertai mesyuarat Exco.

Dua anggota Exco daripada DAP yang dipecat, Datuk Teng Chang Khim dan V. Ganabatirau berkata mereka hadir ke pejabat untuk bekerja seperti biasa dan tidak akan menyertai mana-mana mesyuarat berkaitan Exco kerajaan negeri seperti yang diarahkan parti.

Monday 11 August 2014

DS @MukhrizMahathir SETUJU WAN JIJAH JADI MB SELANGOR ??Ketika ditanya wartawan tentang krisis Menteri Besar  Selangor, YAB Menteri Besar Kedah menyatakan sokongan kepada Datin Seri Wan Azizah menjadi Menteri Besar Selangor demi kepentingan politik UMNO dan Barisan Nasional.

" Dari segi kepentingan parti kamilah (Barisan Nasional), lebih baik kalau Wan Azizah menjadi Menteri Besar sebab tentu dia akan banyak buat kesilapan.'' Kata Mukhriz Tun Mahathir.

" Dia tidak mempunyai pengalaman seperti kita sedia maklum sewaktu dia menjadi Presiden Parti, Ahli Parlimen pun tidak begitu menyerlah."

KRISIS MB SELANGOR !! MAK LAMPIR DAPAT TUGAS BARU ?
Tak sangka manusia bernama zuraidah mak lampir ini sudah mengalas tugas malaikat pencatat dosa pahala manusia..

Terbaru mak lampir ini mengelar Khalid sebagai penderhaka yang belum masuk neraka kerana enggan memberi laluan kepada bini Anwar aljubor untuk menjadi Menteri Besar Selangor..

Dalam masa yang sama, Zuraida mak lampir mencabar Khalid untuk menubuhkan parti politik baru dan mengadakan Pilihan Raya Negeri (PRN) untuk mengukur sokongannya di Selangor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive