Tuesday 26 August 2014

KAH KAH KAH !! LID SAMAD KENA LUDAH !!!Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad hari ini disembur dengan air, diludah dan ditampar beberapa kali oleh seorang lelaki ketika sedang melalui tangga utama Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, Jalan Duta di sini.

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat itu turut dilemparkan kata-kata kesat oleh beberapa lagi individu yang datang bersama-sama lelaki tidak dikenali itu yang dikatakan telah menunggu Khalid di lobi beberapa minit sebelum kejadian.

Kumpulan tersebut terus mengekori Khalid hingga ke tempat letak kenderaan dan terus meludah beliau walaupun Khalid telah memasuki keretanya.

Kejadian berlaku kira-kira pukul 1 petang, dua jam selepas Khalid didakwa di Mahkamah Sesyen di sini atas tuduhan mengeluarkan pernyataan menghasut berkaitan dengan kuasa eksekutif Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan selepas jaminan RM4,000 dibayar oleh rakannya. - UTUSAN ONLINE


U TURN ATAU BALAS DENDAM ??
Keputusan terbaru PAS menyerahkan kepada kebijaksanaan Sultan Selangor memilih menteri besar baharu dan 13 wakil rakyat parti itu tidak menandatangi akuan bersumpah menyokong pencalonan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail tentu diluar jangkaan PKR.

Sebelum ini, PKR dikejutkan keputusan sekutu mereka dalam Pakatan Rakyat (PR) yang menyokong pencalonan Presiden PKR itu tetapi dikepilkan juga nama Mohamad Azmin Ali.

Bagaimanapun, apabila PKR dan mesyuarat PR pada 17 Ogos lalu tetap mencalonkan Wan Azizah sahaja, PAS tentu berpendapat, pandangan mereka diketepikan begitu sahaja oleh PKR yang dilihat terlalu angkuh dalam menentukan jawatan menteri besar.

Justeru itu, keputusan PAS Pusat pada Isnin menyerahkan soal pelantikan kepada Sultan Sharafuddin Idris Shah serta tidak menandatangani akuan bersumpah, boleh dianggap ‘ balas dendam’ parti itu terhadap PKR yang menolak cadangan supaya nama Azmin disertakan bagi jawatan menteri besar.

Sunday 24 August 2014

MELAMBUNG WAN JIJAH ANGKAT DIRI SENDIRI LAYAK JADI MB SELANGOR
Angan tak sudah. Inilah ungkapan yang sesuai jika belum lagi dipilih atau dilantik tetapi sudah membayangkan dirinya calon terbaik dan akan dipilih Sultan Selangor sebagai yang paling layak memegang jawatan Menteri Besar.

Itulah yang dilakukan Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail apabila membuka tirai Kongres Nasional PKR ke-10 dengan ucapannya yang berkisar soal negeri Selangor.

Calon bakal Menteri Besar Selangor yang juga presiden parti itu menyeru seluruh anggota parti itu untuk menghormati rakyat yang mempunyai kuasa dalam memilih tampuk pimpinan kuasa.

Melalui ucapan Dasar Presiden PKR ini, ia sekaligus memberikan gambaran jelas bahawa persediaan sudah dilakukan beliau dalam waktu peralihan kuasa di negeri terkaya itu.

BLOGGER SEKS CINADAP HINA ISLAM MELAYU HILANGKAN DIRIIbu kepada blogger seks, Alvin Tan Jye Yee memberitahu Mahkamah Sesyen di sini bahawa dia tidak mengetahui lokasi anaknya selepas tertuduh gagal menyerahkan pasport untuk kali ketiga.

“Saya merinduinya,” kata All Kim Lian, 57.

Menurut Kim Lian, dia cuba menghubungi dan meninggalkan mesej kepada anak lelakinya tetapi tidak jawapan.

“Saya menunggu kepulangannya tetapi saya tidak tahu lokai dia. Saya sudah tua dan tidak tahu banyak perkara.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive