Friday 3 October 2014

YAB DS @MukhrizMahathir BIDAS KENYATAAN BIADAP MP ALOR STAR @GooiHsiaoLeung
YAB DS Hj Mukhriz Tun Dr Mahathir Menteri Besar Kedah membidas tindakan Ahli Parlimen Alor Star yang mahu MB Selangor meminda perlembagaan negeri agar kuasa Sultan Selangor dihapuskan bagi mengelak krisis pelantikan MB berulang..

YAB DS Mukhriz berkata, beliau malu dan kecewa kerana kenyataan ini keluar dari mulut Ahli Parlimen yang mewakili Kedah.

Wednesday 1 October 2014

STRATEGI PEMBANGUNAN BULUH DI KEDAH @MukhrizMahathir
Kerajaan Kedah akan melaksanakan rancangan khas pembangunan industri buluh di negeri itu berikutan potensi besar sumber asli itu yang boleh dimanfaatkan untuk pelbagai aktiviti menjana ekonomi.

Menteri Besar Datuk Seri Mukhriz Mahathir, berkata menerusi 'Kedah Bamboo Agenda' (KBA), pelbagai bidang baharu berkaitan buluh dapat diteroka, termasuk aktiviti pembuatan, pemasaran, pemborongan, keusahawanan, pelancongan serta pertanian.

"Melalui KBA juga, saya berharap pihak swasta, kerajaan, NGO, institusi pengajian, pemimpin masyarakat dan kumpulan muda mengambil peluang keemasan ini untuk terbabit secara langsung atau tidak langsung dalam segenap bidang membabitkan buluh.

"Kerajaan negeri melalui agensi-agensinya sedia membantu menjayakannya bersama," katanya pada Perasmian Hari Buluh Sedunia 2014, di sini hari ini.

Tuesday 30 September 2014

KPN KATA AKAN BURU SAMPAI LUBANG CACING, AKU KATA, RAKYAT MALAYSIA AKAN SUMBAT SI BABI NI DALAM LUBANG KUBOR
Kita akan cari dia hingga ke lubang cacing sekalipun."

Itu tegas Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar ketika diminta mengulas mengenai tindakan yang sedang dilakukan pihak polis terhadap penulis blog kontroversi, Alvin Tan yang semakin biadab memuat naik status dan gambar di laman sosial Facebook miliknya yang dilihat cuba memalukan beberapa pemimpin negara.

Menurut Khalid, kenyataan berbaur menghina serta mencabar pihak berkuasa itu adalah suatu perbuatan yang tidak boleh dimaafkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive