Saturday 10 May 2014

@RameshRaoAKS SOKONG HUKUM HUDUD !! BANYAK KEBAIKAN SEKIRANYA HUDUD DILAKSANA
"Pengalaman menyaksikan bagaimana pelaksanaan hukum hudud di Arab Saudi menyebabkan saya terdorong untuk menyokong hukum hudud supaya dilaksanakan di Malaysia".

Demikian menurut Presiden Pertubuhan Minda Sosial dan Prihatin, Ramesh Rao apabila diajukan persoalan mengenai isu huhud yang kembali diperdebatkan.

"Bagi saya, saya menyokong hudud.

"Sebab pengalaman saya ke Arab Saudi (Jeddah), hati saya begitu tersentuh tatkala melihat bagaimana keberkesanan perlaksanaan hukum hudud di sana.

"Ketika di sana (hari Jumaat), saya cukup terpegun, bayangkan tatkala umat Islam menunaikan solat Jumaat, semua kedai tidak ditutup, dibiarkan terbuka, tanpa takut dicuri atau dirompak.

"Kemudian saya bertanya kepada orang di sana tentang suasana tersebut, dan mereka katakan kepada saya inilah hudud," katanya

Menyentuh perkara yang sama, Ramesh berkata banyak kebaikannya sekiranya hudud dilaksanakan di negara kita.

"Jika negara kita laksanakan hudud, negara kita bebas maksiat, tiada kelab malam, rumah urut,dengan itu ianya akan mewujudkan suasana yang aman damai.

"Oleh itu, sebab apa kita perlu takut dengan hudud,lagipun undang-undang yang sedia ada banyak kelonggaran, penjenayah begitu bebas.

"Sebab penjenayah boleh lantik peguam untuk membela mereka,jadi penjenayah tidak serik untuk ulangi kesilapan mereka.

"Bayangkan ada satu kes (di Malaysia), apabila seorang penjenayah itu ditangkap, apabila diselidik penjenayah itu mempunyai 16 rekod jenayah sebelum ini, itu sebabnya hudud perlu dilaksanakan," katanya

PANASS !! LAWYER SUSPEK PEMBUNUH JADI CALON DAP BUKIT GELUGORCalonnya ialah Ramkarpal Singh, anak kepada Karpal Singh.

Untuk rekod, Ramkarpal Singh merupakan peguam kepada Cheong Teik Keon, seorang lelaki yang didakwa di Mahkamah Majistret di atas pertuduhan membunuh teman wanitanya di Taman Hwa Seng, Seberang Perai Tengah di sini, pada Februari tahun lepas.

Cheong Teik Keon, 31, didakwa membunuh Tan Ching Chin, 24, di rumah mangsa di No 2703, Taman Hwa Seng, Jalan Rozhan, Alma, Seberang Perai Tengah jam 8.40 pagi pada 14 Februari tahun lepas.

Teik Keon dari Taman Lintang Makmur di Sungai Siput, Perak didakwa melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan jika sabit kesalahan boleh dihukum mati.

BACA SETERUSNYA

TIADA YANG LEBIH BODOH MELAINKAN SI RAPUSSY RAMLI


Tiada yang bodoh melainkan yang bodoh bodoh belaka keluar dari otak Rapussy Ramli MP Pandan merangkap Pengarah Strategik PKR.. Rafizi dalam Facebook miliknya memfitnah Datin Seri Rosmah ke sana ke sini menaiki helikopter..Tapi Rafizi tak tahu yang gambar sebenar yang dimuat naik Rafizi itu sebenarnya DS Rosmah bersama YAB PM semasa Program YAB Dato Seri Najib di Taiping 2 hari lepas..

Memang dah tugas Perdana Menteri menaiki helikopter kerajaan dan kapal terbang milik kerajaan untuk segala urusan rasmi beliau kerana kekangan masa dan jarak antara tempat tempat yang beliau kena hadiri itu jauh lebih lebih lagi dikawasan pedalaman seperti di Banding Perak..

MCA TAK PAYAH UGUT !! KELUAR TERUS DARI BN
MCA sudah bermain wayang 3 suku apabila dengan lantang mempersoalkan tindakkan Umno bersetuju dengan pelaksanaan hukum hudud..

Timbalan Presiden MCA Wee Ka Siong dalam Wacana Sinar Harian bertajuk Hudud : Bersediakah kita ?" yang diadakan baru baru ini telah menegaskan bahawa MCA akan menimbang sama ada mahu kekal dalam BN atau keluar dari BN jika Umno benar benar setuju pelaksaaan hukum hudud..

Biar pun Ka Siong menafikan dakwaan tersebut kononnya kenyataan itu diputarbelit media, namun dalam video dalam jelas Ka Siong menyebut "Kalau berlaku, sudah sampai masa kita bincang kedudukan kita dengan rakan sekutu,"..

CEO TEKUN NASIONAL DAPAT PENCAPAIAN DUNIA #DSIS @IsmailSabri60Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga (TEKUN) berbangga dengan pencapaian meraih anugerah “ Outstanding CEO Of The Year 2014” yang mana Ketua Pegawai Eksekutif, Datuk Abdul Rahim Hassan memenangi di Moscow, Russia.

The Association Of Development Financing Institutions in Asia and The Pacific ( ADFIAP) menganjurkan Persidangan Tahunan ADFIAP yang ke 37 pada 23 hingga 25 April yang lalu telah mengiktiraf TEKUN Nasional menerusi pencapaian dan pemilihan Datuk Abdul Rahim sebagai CEO terbaik. ADFIAP dianggotai oleh 126 buah Bank dan Institusi Kewangan Pembangunan dari Negara – Negara Asia Pacific.

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam sidang medianya berbangga dengan pencapaian dan kejayaan Tekun Nasional melalui anugerah yang diraih oleh Datuk Abdul Rahim. “ kita rasa amat berbangga,wakil negara melalui Kementerian Pertanian dan Asas Tani iaitu CEO Tekun meraih anugerah tersebut di peringkat dunia”. Kata Menteri Pertanian dan Asas Tani, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

PERHHH !! PENCURI LEMBU KENA POTONG TELINGA !!!


Malang nasib seorang pencuri lembu apabila telinganya di potong oleh penduduk kampung selepas melarikan lembu.. Kejadian berlaku di jalan ke Baling berdekatan dengan INOKOM..Seorang daripada tiga orang suspek pencuri lembu ditahan dan suspek dipukul oleh orang kampung.


Friday 9 May 2014

VIDEO BEST CARA INDIA AJAQ RAKYAT KAKI PANCUTBAYANGKAN, seseorang sedang lega membuang air kecil di tepi sebatang jalan yang sibuk apabila tiba-tiba mereka disembur pancutan air yang kuat tanpa mengetahui sebabnya.

Itulah cara yang dilakukan sebuah kumpulan di India bagi menghentikan perbuatan individu tidak bertanggungjawab yang suka membuang air kecil di kawasan awam.

Perbuatan membuang air kecil di tempat tumpuan awam sememangnya menjadi satu masalah di India dan ia mencacatkan pemandangan di beberapa bandar di negara itu.

Thursday 8 May 2014

JOSEPH ENTULU PARASIT MENJATUHKAN KERAJAAN UMNO/BNSemalam menteri JPM Joseph Entulu mengeluarkan satu kenyataan amat mengejutkan dimana ruangan BANGSA pada 120 borang kerajaan.

Perkara itu mencetuskan kemarahan seluruh orang Melayu.Tapi selepas dimaklumkan oleh beberapa orang menteri, Joseph Entulu tidak membuat sebarang memo tentang hal itu dalam mesyuarat kabinet semalam sebaliknya hanya menyelit hal ( kolum bangsa) pada hal hal yang dibawa oleh beliau pada mesyuarat tersebut..

Dimaklumkan juga bahawa Dato Seri Najib Tun Razak tidak bersetuju tentang hal itu.. Tetapi yang menjadi persoalannya adalah kenapa beriya iya benar Joseph Entulu keluarkan kenyataan rasmi bahawa kabinet bersetuju?

Wednesday 7 May 2014

MAKAN PEDAS PUN NAK REPORT POLIS ??
Apa dah jadi ?? Hanya kerana sepingan nasi goreng yang dimakan disebuah kedai di Jalan Bukit Timbalan di Johor, Seorang warga Singapura membuat laporan polis kerana makanan itu "terlalu pedas".

Lau Thiam Huat, 63, mendakwa nasi goreng kampung yang dipesannya itu terlalu panas dan pedas "sehingga ke hari ini saya rasa pedas nasi goreng yang dimakan semalam".

Lelaki tersebut makan di kedai yang tidak dinamakan itu lebih kurang pukul 9 malam pada 30 April lalu.
Dia membuat laporan polis berkenaan lebih kurang 24 jam kemudian pada 1 Mei.


DATANG 3 JAM AWAL ?? MASA UNTUK KERAJAAN HALAU AIR ASIAL KELUAR DARI MALAYSIA
Tindakkan Air A'sial mengeluarkan arahan supaya penumpang hadir 3 jam awal sebelum waktu pelepasan, daftar masuk sendiri melalui laman web atau smart fon apps dianggap keterlaluan dan tak masuk akal..

Kerajaan sudah menyediakan segala kelengkapan dan kemudahan untuk AirA'sial meningkatkan mutu perkhidmatan mereka kepada penguna di KLIA2, namun  AirA'sial tetap angkuh menekan penumpang..

Fasiliti KLIA2 sudah lengkap, tapi kenapa perlu menekan penumpang ? Kerajaan perlu bertindak segera supaya syarikat AirA'sial ini tidak sewenang wenangnya menekan penguna dengan perkara perkara tidak masuk akal.. Hakikatnya segala keperluan AirA'sial dipenuhi kerajaan..

3 Jam satu tempoh yang agak lama menunggu untuk berlepas, itu belum termasuk flight delay.. Kalau macam AirAsial layan penumpang, ini bukan satu tindakkan yang bijak..

KANTOI !!! PERAGUT SEMBUNYI DALAM LONGKANGSepandai pandai tupai melompat akhirnya ke tanah juga, itulah nasib yang menimpa seorang peragut yang sembunyi didalam longkang selepas meragut seorang mangsa.. Bukan seorang, tapi lebih dari 10 orang berkumpul menunggu peragut itu keluar dari longkang..

INFO !!! TIADA BUKTI WUJUDNYA KALIMAH SUCI ALLAH DALAM BIBLE ASLI
Kalimah suci ALLAH layak digunakan oleh umat Islam sahaja berikutan ia sememangnya berasal dari kitab al-Quran dan tidak pernah disebut dalam Bible asli, kata ahli akademik Filologi Islam dan Pengajian Semitik Universiti Airlangga, Surabaya, Jawa Timur, Prof Dr Menachem Ali.

Beliau berkata, bagi merungkai kekeliruan penggunaan kalimah ALLAH, semua pihak seharusnya merujuk kembali pada konteks asal kandungan kitab suci masing-masing dan perkara itu harus segera diselesaikan bagi mengelakkan ketegangan agama.

Hasil kajiannya selama lebih 12 tahun dalam bidang berkaitan menunjukkan bahawa Bible asli yang berasal pada zaman Greek tidak menggunakan kalimah ALLAH untuk merujuk istilah ‘Tuhan’ dalam agama Kristian, katanya kepada pemberita pada ‘Seminar Kalimah ALLAH dan Kristologi Nusantara’ anjuran Universiti Teknologi Mara di sini hari ini.

Tuesday 6 May 2014

TERKINI !!! HAT YAI, SONGKHLA BERGEGAR LAGI !!!info terkini letupan bom di hatyai...stesen ketapi hatyai....universiti songkhla..balai polis hatyai dan 7 eleven jam 3.15 ptg sebentar td...


FAKTA TENTANG GST, SIAPA DIPERBODOHKAN ??
Kalau semua penyokong pembangkang yang berhimpun sekitar Dataran Merdeka tahu fakta sebenarnya pasal cukai barang dan perkhidmatan (GST) yang mereka hentam keromo bantah...tentu masing-masing rasa diperbodohkan.

Apakah mereka tahu bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri waktu beliau Menteri Kewangan pada tahun 1992 setuju GST dan umum ia akan dilaksana dalam Bajet 1993.

Memanglah kalau cakap mereka bodoh dan main ikut saja tanpa tahu apa fakta sebenar...tentu mereka melenting...tetapi inilah hakikatnya.

"Ketua Pembangkang sendiri bersetuju GST dilaksanakan...sekarang tak setuju pula,"kata Timbalan menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan dalam sidang Dewan Negara pagi Isnin sebagai menjawab soalan tambahan Senator Datuk Abdul Rahman Bakar.

SERAMMM !!! RAKAMAN SUARA MISTERI DI FLORA DAMANSARA
BEBERAPA minggu lalu, beberapa rakan telah berkongsi rakaman suara aneh yang didengari oleh penduduk apartmen Flora Damansara di Damansara Perdana menerusi laman Facebook.

Penulis sendiri pernah menyewa di salah sebuah blok di kediaman tersebut kira-kira dua tahun lalu, namun tidak pernah melalui sebarang pengalaman yang menakutkan.

Menerusi laman Ping.Busuk, suara aneh itu didengari beberapa kali selepas pukul 11 malam dan kebimbangan itu turut dikongsikan melalui Facebook komuniti penduduk di situ.

Berikut merupakan ‘suara’ misteri yang penduduk mengadu mengenai perkara itu:- MYnewsHub

Monday 5 May 2014

TERKINI !! PADAH PANDU LAJU


Sebentar tadi kemalangan membabitkan 2 buah kenderaan di Jalan Putera di hadapan Masjid Kg Padang lalang melibatkan 2 buah kenderaan, proton Saga dan Perodua Kembara..

Pemandu Proton Saga maut ditempat kejadian manakala pemandu Perodua Kembara Parah.

Nahas berpunca daripada pemandu Proton Saga cuba memotong kenderaan dihadapan lalu bertembung dengan kereta kembara yang membelok kanan..

LIKE BOSS LIKE MACAI !! BLOGGER PAKATAN DITANGKAP KHALWAT ?? BIAQ BETUI ??
Menurut blogger Mymassa, seorang blogger PKR dikhabarkan telah ditangkap khalwat dalam sebuah kereta dengan setiausaha Jinggay 13?

Biar betul bro?

Apa apapun nantikan pendedahannya esok di Mymassa.blogspot.comMymassa.blogspot.com

Sunday 4 May 2014

JERUNG ZAMAN PURBA DITEMUI DI FLORIDA
NELAYAN di Teluk Mexico terkejut apabila pukatnya bukan saja penuh dengan hasil tangkapan udang, malahan turut memerangkap seekor jerung yang dikenali sebagai goblin shark kerana rupanya yang buruk.

Dianggarkan sepanjang enam meter itu, spesis yang jarang ditemui sejak lebih 10 tahun lalu itu terperangkap dalam pukat udang di perairan barat Florida, Amerika Syarikat.

Berwarna merah jambu gelap, nelayan itu terkejut apabila pukat udangnya turut diselit dengan jerung zaman purba itu.

“Ia memiliki paruh panjang dengan gigi yang tajam, bagaikan fosil hidup.

MEMALUKAN !!! PEMILIHAN PKR KALAU TAK KECOH TAK SAH !!Pemilihan PKR kalau tak kecoh tak sah !! Mesti ada pergaduhan.. Tengoj videondi bawah ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive