Saturday 24 May 2014

DS @NajibRazak KECAM KENYATAAN RAYER
Kenyataan ‘UMNO celaka’ yang dibuat Adun DAP Seri Delima, Pulau Pinang RSN Rayer turut dikecam oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau bagaimanapun menggesa ahli-ahli UMNO supaya tidak bertindak balas secara keterlaluan dengan isu ini.

“Saya mengutuk sekeras-kerasnya kenyataan menghina yang dibuat oleh ahli DAP yang sama sekali tidak sopan. Kita mungkin berbeza pendapat politik kita tetapi tidak disuruh mengeluarkan kata-kata kesat.

“Tindakan seperti ini akhirnya akan menghasut kepada berlakunya ketidakharmonian, kita semua rakyat Malaysia,” katanya dalam satu kenyataan yang disiarkan di laman rasmi Facebook beliau, Sabtu.

PERANCANGAN KIT SIANG MAHU SEMUA CALON #PRKBUKITGELUGOR HILANG DEPOSIT
Rancangan baru Lim Kit Siang adalah sengaja mahu semua calon calon di PRK Bukit Gelugor hilang deposit untuk kepentingan politik Dap di Teluk Intan.. Maksudnya Kit Siang akan lakukan apa saja di Bukit Gelugor dan membawa semangat itu di Teluk Intan..

Tambah Kit Siang, satu undi di Bukit Gelugor merupakan satu undi untuk DAP di Teluk Intan. Kit Siang dengan langsi berkata kedua dua PRK ini adalah permulaan kepada pengakhiran Umno..

Kalau dapat hilangkan wang deposit kesemua calon lain itu akan cipta sejarah dan menjadi momentum untuk Teluk Intan,” jelasnya lagi.

#PRKTelukIntan !! KEPADA YANG MASIH MENGAGUNG AGUNGKAN PERJUANGAN DAP BOLEH BACA NIE !! #JomPilihMahSelepas Singaporean berpisah dari Persekutuan Malaysia maka ditubuhkan DAP sebagai cabang PAP di Malaysia.

DAP masih mengekalkan dasar Sekular dan Komunisme sampai hari ini.

Apakah kalian gembira seandainya menjadi warganegara Spore?

MOHON KEMENTERIAN BERKENAAN DAN SELURUH UMAT ISLAM DI MALAYSIA SAMAN CADBURYSesungguhnya sebagai umat Islam di Malaysia aku rasa terhina,marah dan rasa diperbodohkan oleh pengeluar produk coklat Cadbury kerana produk mereka mengandungi Dna babi..

Alangkah malangnya umat Islam di negara ini ditipu oleh syarikat yang tidak menghormati sensitiviti umat Islam..

Dalam hal ini kerajaan kena bertindak mengantung permit lesen kilang serta merta dan rakyat seluruh Malaysia perlu ambil tindakan undang terhadap pengeluar produk berkenaan..

DAH LAH MENIPU !! TAK HORMAT TEMPOH BERKABUNG !!


Pas parti munafik yang sentiasa menipu orang ramai.. Semalam mereka mengadakan program sempena memperingati tragedi Memali.. Antara pemidato yang hadir hadi awang, mat sabu, mahfuz, mat tyson dan di banner tersebut terdapat wajah Tun Musa Hitam mantan Timbalan Perdana Menteri..

Tapi sebenarnya Musa Hitam tak pergi pun..Pas guna Musa Hitam sebagai modal untuk menarik penonton..


Majlis Ceramah Politik "Mencari Keadilan Untuk Memali" diadakan pada malam 23/5/14 adalah kemuncak program anjuran PAS Pusat dengan kerjasama PAS KEDAH di Madrasah Islahiah Diniah, Memali, BALING.

Pada sebelah pagi diadakan kuliah agama oleh SITI ZAILAH MUHD YUSSOF - Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat.

Sebelah petang diadakan Pembentangan Fakta Sebenar 'Peristiwa Memali' disampaikan Dato MAHFUZ OMAR, OSMAN bin SALLEH - AJK PAS Caw. Carok Semaliang dan RAMLI bin CHE MIT - AJK PAS Memali yg menceritakan berkaitan Insiden Memali pada 19 NOV 1985.

Kebanyakan hadirin yang hadir dari ahli dan penyokong tegar PAS dari kawasan sekitar BALING dan juga dari Negeri berhampiran KEDAH iaitu PULAU PINANG, KELANTAN dan TERENGGANU.

Ucapan penceramah MAHFUZ OMAR dan MAT TAIB berkaitan insiden kekejaman Memali atas konspirasi BN dan simpati kematian IBRAHIM LIBYA. Ucapan MAT SABU berkaitan isu semasa lebih kepada BERSIH, tindakan kurang ajar UMNO, GST dan menyanjungi keberanian IBRAHIM LIBYA.

Ucapan HADI AWANG lebih kepada tazkirah agama tentang kisah Nabi MUHAMAD SAW, perjalanan peristiwa berdarah Memali yang mempertahankan perjuangan Islam dengan memaparkan kezaliman UMNO dan pergolakan MB TERENGGANU.

HADI AWANG melahirkan kekecewaan dan marah beliau kepada rakyat BALING di atas kemenangan BN di Parlimen BALING dalam PRU ke-13 yang tidak menghormati peristiwa Memali.

Keseluruhan program ini tidak mencapai sasaran penganjur yang disasarkan oleh Dato MAHFUZ OMAR seramai 20 ribu orang.

Sepanjang program penganjur tidak minta disedekahkan al fatihah diatas kemangkatan YTM Tunku Bendahara, malah melanggar arahan berkabung selama tiga hari.

Pas lebih mementingkan program politik dari menghormati kemangkatan YTM Tunku Bendahara Kedah..
Friday 23 May 2014

KEPADA #DYANASOFYA !! UITM HAK MELAYU DAN BUMIPUTERA #PRKTELUKINTAN #JOMPILIHMAH
Persatuan Alumni UiTM Malaysia menegaskan institusi itu tidak harus dijadikan bahan kempen politik seperti yang dilakukan pihak tertentu menjelang pilihan raya kecil Parlimen Teluk Intan.

Setiausaha Agung persatuan itu, Shukri Ishak menarik perhatian bahawa setiap individu berhak dalam negara demokrasi memilih arus politik
masing-masing.

“Tetapi jangan gunakan UiTM sebagai bahan kempen politik. Jangan babitkan UiTM. Setiap individu berhak membuat kenyataan tetapi biarlah yang benar dan ada bukti.

“Cakap sahaja untuk kempen politik tanpa bukti dan fakta tidak menunjukkan kepintaran atau kecerdasan minda,” katanya dalam kenyataan hari ini.

PENGUNDI #PRKTelukIntan JANGAN TERTIPU !! #DYANASOFYA BUKAN PEGUAM !! #JOMPILIHMAH

Secara Profesionalnya , Dyana Sofya Masih bukan Peguam

Hasil carian kami dari laman Malaysian Bar , Dyana Sofya tidak berdaftar sebagai pengamal undang-undang.

Menurut Seksyen 37 Akta Profesion Undang-undang 1976

Tiada orang tidak diberi kuasa boleh bertindak sebagai peguam bela dan peguam cara

37. (1) Mana-mana orang tidak diberi kuasa yang—
(a) bertindak sebagai seorang peguam bela dan peguam cara atau ejen bagi mana-mana pihak kepada prosiding atau atas apa-apa sifat, selain sebagai suatu pihak kepada suatu tindakan yang baginya dia sendiri suatu pihak, memohon serta mendapatkan apa-apa writ, saman atau proses, atau memulakan, meneruskan, memujuk rayu atau membela apa-apa tindakan, guaman atau prosiding lain atas nama mana-mana orang lain dalam mana-mana Mahkamah di Malaysia atau membuat atau menyediakan apa-apa surat cara berhubung dengan apa-apa prosiding dalam mana- mana Mahkamah itu;

FAKTA TENTANG PANDA YANG RAMAI ORANG TAK TAU !!! WAJIB BACA

Setelah di kaji selidik tentang Panda

Panda : Tahukah anda?
Hanya terdapat 17 Zoo di 12 buah Negara yang ada panda ni.

Panda : Tahukah anda?
Panda di National Zoo Washington DC di sewa RM 3.3 juta setahun iaitu RM 33 juta utk 10 tahun..

Tetapi untung bersih dari penjualan barangan cenderahati panda SAHAJA adalah
RM3.85 juta setahun..

Panda : Tahukah anda?
Panda di Zoo Toronto menyumbangkan kepada 10% peningkatan keahlian Zoo & pertambahan 300 ribu Pengunjung setahun..

Thursday 22 May 2014

HOI DAPIG !! JANGAN MAIN MAIN SAMA ORANG MELAYU !! @razlanrafii @tunfaisal

Kekecohan yang berlaku di Pulau Pinang semalam merebak ke Kuala Lumpur apabila Pemuda Umno Wilayah Persekutuan di ketuai oleh saudara Razlan Rafii Ketua Pemuda Umno Wilayah serta sekumpulan lebih 100 ahli Pergerakan Pemuda mengadakan demonstrasi dihadapan Ibu Pejabat DAP siang tadi..

Demonstrasi diadakan bertujuan untuk membantah kenyataan Ahli Dewan Undangan Negeri Sri Delima, RSN Rayer di Pulau Pinang yang melabelkan Melayu sebagai celaka.

Semasa Mohd. Razlan Muhammad Rafii ingin menyerahkan memorandum kepada wakil DAP yang juga Ahli Parlimen Serdang, Ong Kian Ming berlaku insiden cabar mencabar antara kedua dua belah pihak..

KALAU IKUT FATWA DAP, BABI HALAL DI MAKAN.. TAKKAN #DYANASOFYA IKUT ?? #PRKTELUKINTAN #JOMPILIHMAHGambar Dyana berkempen sebuah pasar  menjual daging babi di kawasan Teluk Intan mengemparkan media maya semalam.

Sudah tentu berkempen ke tempat tempat macam ini antara salah satu cara kempen DAP yang menjadi parti yang menaungi perjuangan politik Dyana untuk meraih undi sebanyak mungkin di Teluk Intan termasuk dari bangsa cina.

Dyana yang juga Setiausaha Politik kepada Penasihat DAP Lim Kit Siang turut masuk ke dalam pasar berkenaan bagi mendekati pengundi.

Memang tidak menjadi satu dosa masuk ke pasar yang menjual binatang yagn haram dimakan bagi umat Islam.. tetapi tindakan Dyana mencalarkan sensitiviti umat Islam dan ia akan disifatkan sebagai tidak menghormati agama tambahan pula Dyana adalah seorang Islam.JOM PILIH CALON BN 

GEMPAR !! HELIKOPTER LATIHAN TUDM TERHEMPAS DI KEPALA BATAS ??Jangan terkejut, ini salah satu bentuk latihan pendaratan kecemasan yang dilakukan oleh pihak TUDM bagi memastikan kesiapsiagaan mereka dalam menghadapi apa jua kemungkinan..

PENGUNDI #PRKTelukIntan TOLAK KEMPEN DAP !! #MohPilihMahTak sampai beberapa hari selepas hari pencalonan, Kempen Dap mula diasak oleh penduduk tempatan Teluk Intan.. Kemana sahaja mereka masuk kekawasan melayu mesti ada tentangan dari penduduk di kawasan melayu..

Calon DAP PRK Teluk Intan, Dyana Yusof Mohd Daud dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang dihalau keluar oleh penduduk Kg Padang Tembak Teluk Intan ketika sedang berkempen.

Dyana dan Kit Siang sebelum itu melawat tapak pasar malam di kampung tersebut dan sedang beramah mesra bersama peniaga dan pengunjung pasar malam tersebut.

Wednesday 21 May 2014

TERKINI !! ALMARHUM TUNKU ANUAR AKAN DIBAWA KE MAKAM DIRAJA

Jenazah Almarhum Yang Teramat Mulia Tunku disemayamkan di Dewan Penghadapan, Istana Anak Bukit, Alor Setar dan akan dibawa ke makam diraja untuk disemadikan

TERKINI !! GAMBAR GAMBAR PENGHORMATAN TERAKHIR ALMARHUM TUNKU ANUAR PENGERUSI JEMAAH PEMANGKU SULTAN KEDAH
Penghormatan Terakhir.....Al Fatihah.

Jenazah Almarhum Yang Teramat Mulia Tunku disemayamkan di Dewan Penghadapan, Istana Anak Bukit, Alor Setar bagi maksud penghormatan terakhir pada sebelah pagi oleh para pembesar dan orang kenamaan, manakala oleh orang ramai mulai pukul 1 petang hingga 3 petang.


#PRKTelukIntan !! PENGUNDI TELUK INTAN LEBIH TAHU KEWIBAWAAN MAH BERBANDING DYANA #MohPilihMah #BattleofTelukIntan
Rata rata pengundi dalam Parlimen Teluk Intan lebih mengenali Calon BN Mah Siew Keong berbanding calon mentah boneka Dap yang tidak cukup pengalaman dalam politik.. Pengundi turut mempersoalkan adakah Dyana yang bakal mencecah usia 27 tahun mampu berkhidmat kepada rakyat sedangkan dia tidak mempunyai pengalaman..

Berbanding Mah Siew Keong, beliau lebih berkelayakan memandangkan beliau pernah menjadi wakil rakyat di kawasan Parlimen itu selama dua penggal.‬

Memilih wakil rakyat bukan seperti memilih ratu cantik yang hanya pandai melawa semata mata untuk menarik sokongan.. Tetapi berkhidmat kepada rakyat, membawa suara rakyat menjadi keutamaan..

Calon BN Mah Siew Keong bukan calang calang orang.. Beliau seoarang peguam, pernah menjadi Adun, pernah menjadi Ahli Parlimen 2 penggal dan pernah memegang 2 port folio Timbalan Menteri..

Pengalaman Mah lebih jauh berbanding Calon boneka Dap..

SEGERA !! PENGERUSI JEMAAH PEMANGKU SULTAN KEDAH MANGKAT PAGI INI !! AL FATIHAH
Alfatihah

Yang Teramat Mulia Tunku Bendahara Kedah Tan Sri Tunku Annuar Alhaj ibni Almarhum Sultan Badlishah, Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah mangkat pada jam 12.20 pagi di Ipoh.

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhkriz Tun Mahathir dalam satu kenyataan berkata, jenazah almarhum akan disemayamkan di Dewan Penghadapan, Istana Anak Bukit, Alor Setar bagi penghormatan terakhir pada sebelah pagi oleh para pembesar dan orang kenamaan, manakala oleh orang ramai mulai pukul 1 petang hingga 3 petang.

Jenazah akan dimakamkan di Makam Diraja Langgar selepas solat asar.

Tuesday 20 May 2014

UNKER LIM MENGAMUK BILA DYANA DI LABEL BONEKA ?? #PRKTELUKINTAN #MOHPILIHMAH #DYANADyana Sofya diibaratkan boneka kepada Penasihat parti, Lim Kit Siang untuk memancing undi selepas beliau gagal menjawab soalan yang ditujukan oleh wartawan kepada beliau.

Wartawan bertanya pendapat dan pandangan dari Dyana mengenai tindakan beberapa pemimpin Melayu DAP termasuk Tunku Abdul Aziz Ibrahim yang bertindak keluar parti sebelum ini.

Tanpa sempat Dyana membuka mulut, Kit Siang bertindak merampas mikrofon yang dipegang oleh Dyana kerana tahu Dyana tidak mampu menjawab soalan berkenanan

@KedahTourism TASIK PEDU AKAN DI BANGUNKAN SEMULA @MukhrizMahathir
Kerajaan negeri Kedah akan merangka satu pelan induk pelancongan bagi memastikan sebarang pembangunan di kawasan Tasik Pedu tidak menjejaskan alam semula jadi kawasan itu.

Menteri Besar Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir berkata keistimewaan alam semula jadi di daerah Padang Terap, khususnya kawasan Tasik Pedu, merupakan aset berharga untuk negeri itu.

"Pelan induk pelancongan perlu dirangka supaya sebarang jenis pembangunan pelancongan yang bakal dibuat oleh mana-mana pihak termasuk swasta sekitar kawasan Tasik Pedu adalah sebahagian daripada perancangan yang lebih menyeluruh.

KENALI CALON BN #PRKTELUKINTAN
Calon BN bagi PRK Parlimen P076 Teluk Intan:
Dato' Mah Siew Kiong.
Umur 53 tahun. Berkeluarga.
Lahir di Teluk Intan.

Kelulusan:
BSc London School of Economics 1981.
MBA City Uni London 1982.
LLB Uni of East London 1991.

Jawatan dlm Parti:
Presiden Parti GERAKAN sejak Okt 2013.
Pernah jadi CWC, Ketua Pemuda, Naib Presiden & SU Agong Parti GERAKAN.
Ketua Bhg GERAKAN Teluk Intan sejak 2003.

SUKU PERTAMA KEDAH TERIMA 4 BILION PELABURAN @MukhrizMahathir #MBMesraRakyat
Kedah menerima pelaburan sebanyak RM4 bilion dalam sektor pengeluaran bagi tempoh Januari hingga Mac tahun ini, menjadi negeri kedua tertinggi menerima pelaburan.

Menteri Besar Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir berkata pelaburan yang diluluskan itu merupakan prestasi yang sangat baik kerana jauh mengatasi pelaburan keseluruhan diterima sepanjang tahun lepas iaitu sebanyak RM2.5 bilion.

Beliau berkata Kedah pada kedudukan kedua selepas Sarawak yang menerima pelaburan sebanyak RM8.26 bilion manakala ketiga Selangor (RM1.9 bilion), diikuti Johor RM1.29 bilion dan Pulau Pinang RM831 juta.

"Pelaburan ada melibatkan pembesaran kilang sedia ada dan pelaburan baru. Antara yang besar adalah pelaburan dalam sektor fabrikasi wafer di Kulim Hi-Tech Park dan juga sub-sektor farmaseutikal," katanya ketika hadir dalam satu program MB Mesra Rakyat peringkat daerah Padang Terap

Monday 19 May 2014

SYOKNYA PAS JILAT CALON DAP ANTI HUDUDNampaknya Pas sepenuh hati membantu calon Dap PRK Teluk Intan walaupun secara terang menolak hudud.. Adakah Pas mengkhianati perjuangan Islam mereka ??

Tiada apa yang mustahil dalam Pas.. Demi undi, mereka sanggup lakukan apa saja waima meletakan Islam pada tahap paling bawah bagi memastikan agenda memenangkan parti kafir harbi ini menang..

Sunday 18 May 2014

GAMBAR MENARIK !! SIRI KE 2 PROGRAM #MBMesraRakyat DI DAERAH PADANG TERAP @MukhrizMahathir @NajibRazakSemalam berlangsungnya siri kedua jelajah program MB Mesra Rakyat di Daerah Padang Terap.. Dato Seri Mukhriz Mahathir tiba di Pekan Kuala Nerang jam 8.00, walk about disekitar pekan Nat, merasmikan perasmian Kedah Fun Ride acara berbasikal dari Kuala Nerang ke tssik Pedu.

Seterusnya ke kenduri rakyat, program ramah mesra, gotong royong, ke rumah keluarga angkat dan seterusnya pentas wisma di Taman Pelangi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive