Wednesday 1 April 2015

TERIMA KASIH KERAJAAN PUSAT


Sejak KHTP ditubuhkan pada tahun 1996, lebih dari 20 ribu peluang pekerjaan diwujudkan dan 70% jawatan diisi oleh anak tempatan.

Purata gaji pula melebihi gaji minimun iaitu sebanyak RM 6045.00 sejajar dengan hasrat kerajaan mahu menjadikan Malaysia sebagai negara maju dan berdaya saing.

Tuesday 31 March 2015

ADUN DAP SOKONG GST DILAKSANAKANApa lagi nak kata memang GST ni sebenarnya tiada masalah pun. hanya mereka yang mahu lari bayar cukai dan menjalankan perniagaan gelap saja takut dengan perlaksaan GST..

Jika GST ini tidak bagus, takkan Adun Dap nak sokong kan?

Seorang Adun Selangor daripada DAP hari ini mengakui bahawa pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) yang dilaksanakan mulai esok bukan isu yang perlu dipertikai.

Ng Suee Lim (DAP-Sekinchan), ketika membahaskan titah Sultan Selangor pada persidangan Dun berkata, isu yang sepatutnya perlu diberi perhatian adalah perkara melibatkan pentadbiran.

"Saya setuju GST tidak dijadikan isu di negara ini cuma ia melibatkan soal pengurusan," katanya.

Ng berkata demikian bagi menjawab celahan Sulaiman Abdul Razak (BN-Permatang) yang menyatakan sikap pemimpin Pakatan Rakyat (PR) yang menjadikan pelaksanaan CBP sebagai isu malah menyifatkan kaedah percukaian sama yang dijalankan di Singapura tidak dibangkitkan rakyat negara itu sebagai beban.


PEMBANGKANG DUN PERAK BIADAP, TIDAK HORMAT SULTANPembangkang  DUN berdarah konunis hari ini telah menghina Sultan Perak apabila berpakaian Hitam semasa sesi Perasmian Sidang DUN pagi tadi.

Mereka bukan saja biadap malah secara terang menghina Raja Raja Melayu.

Dikhabarkan Sultan Perak murka dengan insiden pagi tadi dan Baginda Sultan tiada ketika sesi bergambar dan tuanku juga tidak bersantap dan terus berangkat meninggalkan majlis.

Memang dasar komunis betul adun-adun pembangkang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive