Wednesday 11 March 2015

@mukhrizmahathir MAHABBATUR RASUL MALAM KEDAH BERSELAWAT BERMULA HARI INI #HanyadiKedah

Jangan lupa temujanji kita 3 malam ini program Mahabbatur Rasul Malam Kedah Berselawat di Stadium Darul Aman.

Konsert lagu ketuhanan oleh Ramli Sarip dan Yantzen malam ini, keesokannya Forum Perdana dan malam akhir 13hb kita akan berselawat bersama Habib Syech.

Jom kita ramaikan majlis dakwah ini..

TUDM TERIMA PESAWAT CANGGIH A400M
Airbus Defence and Space secara rasmi menyerahkan pesawat pengangkutan tentera Airbus A400M yang pertama daripada empat pesawat yang ditempah Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM).

Ia juga menandakan penyerahan pertama pesawat A400M kepada pelanggan eksport di luar negara pelancaran asal.

Pesawat itu diterima di Barisan Pemasangan Akhir A400M di Seville, Sepanyol oleh Panglima Angkatan Tentera Malaysia, Jeneral Tan Sri Dr Zulkifeli Mohd Zin pada 9 Mac.

Ia disaksikan Timbalan Ketua Setiausaha Perbendaharaan (Pengurusan), Datuk Nozirah Bahari dan Timbalan Ketua Setiausaha (Pembangunan) Kementerian Pertahanan, Datuk Dr Rothiah Omar yang menandatangani pemindahan hak milik bagi pihak Kementerian Pertahanan.

TAHNIAH DATO HARON DIN MURSYIDUL AM PAS YANG BARU
Majlis Syura PAS melantik Dr Haron Din sebagai musyidul am yang baru menggantikan Datuk Nik Aziz Nik Mat yang meninggal dunia bulan lalu.

Perkara tersebut diumumkan oleh penolong setiausaha agung PAS, lapor Bernama

Tahniah Dato Dr Haron Din

PANASS !! @RafiziRamli KANTOI HANYA BAYAR RM 98.35 CUKAI PENDAPATAN


Sembang bab duit rakyat macamlah si Rafizi ni banyar beribu-ribu cukai pendapatan sebulan.. Tapi bila rakan blogger @Mymassa dedah, baru kita tahu bahawa Rafizi si celaka ini hanya bayar RM 98.35 sahaja Potongan Cukai Bulanan dari Elaun Ahli Parlimen sebanyak RM13,108.59.

Lain kali kalau nak guna modal politik "hasil duit rakyat" eloklah bayar cukai tu lebih sikit. Sudah-sudahlah bohong rakyat wahai rafizi lembu oii..

Tuesday 10 March 2015

PANASS !! SEBAB KENAPA DS @MukhrizMahathir TIDAK HADIR KE PERJUMPAAN KB BERSAMA YAB PM DIDEDAHKAN !!!


Mesti ramai tertanya-tanya kenapa YAB DS Mukhriz tidak hadir perjumpaan bersama YAB PM di PWTC 2 hari lepas kan? 

Isu ni sengaja dibangkitkan oleh pihak tidak bertanggungjawab untuk melaga-lagakan pemimpin UMNO.

Sebenarnya ramai KB yang tidak hadir ada komitmen kerja.lagipun aku difahamkan bahawa perjumpaan itu dicepatkan. Sepatutnya jumpa pukul 9 malam, tapi diubah saat akhir ke pukul 4.30 petang.

Monday 9 March 2015

MEREKA INI TIDAK LAYAK JADI WAKIL RAKYAT
Majoriti Ahli Parlimen pembangkang berpakaian hitam dihadapan KDYMM Yang Dipertuan Agong sebagai tanda protes atas pemenjaraan Anwar aljuburi.

Tindakan mereka sangat biadap dan tidak menghormati Tuanku YDP Agong yang hadir merasmikan Istiadat Pembukaan Penggal ketiga Majlis Parlimen yang ketiga belas di Dewan Rakyat.

Sebagai Ahli Parlimen, adalah wajar menghormati dan memberi tauladan yang baik untuk rakyat.

Tak kiralah jika berbeza pendapat sekalipun. Yang penting tunjuk kelakuan baik.. Bukannya protes ikut suka hati..

Kalau rasa agenda mempertahankan Anwar lebih penting dari menjadi wakil rakyat di Parlimen, lebih baik jadi ahli politik saja tanpa jadi wakil rakyat..

Berpolitiklah sampai mati dengan Anwar dalam penjara. Tak perlu lagi kerajaan bazir duit bayar segala kemudahan sebagai wakil rakyat..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive