Tuesday 2 September 2014

KELUARGA #MH17 TIADA HATI PERUT BELASAH PETUGAS MEDIA HINGGA PECAH MUKAIni kejadian yang tidak mahu kita lihat,tapi berlaku di Pusat Peringatan Nirvana di Sungai Besi pagi tadi dimana petugas media, jurugambar New Straits Times, Aizuddin Saad ditumbuk oleh salah seorang waris keluarga mangsa nahas pesawat MH17.

Kejadian dikatakan berlaku sejurus selepas jasad Paul Goes, Subashni J.Retnam dan Kaelamayajay Goes (21 bulan) tiba di Pusat Peringatan Nirvana di Sungai Besi.

Beliau cedera di muka dan kemeranya pecah, ini kejadian pertama petugas media dipukul ketika menjalankan tugas berkaitan memperingati mangsa MH17

TAHAN PPS TINDAKAN WAJAR DAN TEPAT -TUN DR MAHATHIRTindakan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng yang mencabar Ketua Polis Negara secara terbuka terus dibidas termasuk oleh Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas Perdana Menteri itu menyifatkan penahanan 156 ahli Pasukan Peronda Sukarela (PPS) di Pulau Pinang oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai tindakan yang wajar diambil.

Monday 1 September 2014

PANASS !! ANAK JATI PULAU PINANG BANTAH TINDAKAN GUAN ENG BAYAR PPS RM200
Kenyataan terbaru Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng untuk memberikan elaun RM200 sehari kepada anggota Pasukan Peronda Sukarela (PPS) yang ditahan lokap oleh pihak polis sejak semalam adalah tidak masuk akal dan keterlaluan.

Ia terang-terang penyalahgunaan wang awam untuk membiayai aktivis parti yang ditahan polis.

Sebagai penduduk dan pembayar cukai di Pulau Pinang saya melihat tindakan Guan Eng itu satu 'jenayah' kepada kami.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive