Saturday, 25 August 2012

SEBAB TU MAK PESAN JANGAN MAIN WAKTU SENJA, KAN DAH KENA



Gambar ini diambil di Kampung Mengkarak, Bera, Pahang. Pengirim berkata ketika gambar diambil memang takde entiti putih kat sebelah budak tu. Pengirim menyertakan teks berikut.. err.. saya harap anda semua biasa dengan telor Pahang:

PAS PEROSAK AGAMA !! PUNCA HUDUD DAN ISLAM DIHINA ?!


Walaupun sebelum ini PAS telah bersetuju untuk membuang Negara Islam, sekali gus ‘hudud’, dari perjuangan mereka demi kerjasama Pakatan Rakyat, tetapi kini PAS terpaksa berhempas-pulas untuk menunjukkan kesungguhan untuk melaksanakan hukum tersebut sekiranya mereka memerintah.

Ini kerana PAS sedar bahawa ramai dari golongan akar-umbi yang ‘sedikit cerdik’ merasa marah dan mula meragui perjuangan PAS gara-gara terlalu mengikut telunjuk DAP. Benar, bahawa majoriti akar-umbi PAS adalah buta-tuli-dungu yang mengikut sahaja ke mana arah pemimpin mereka pergi tetapi sokongan dari golongan ini tidak dapat meredakan tekanan dari golongan yang ‘sedikit cerdik’ yang mendambakan hudud tadi.

Justeru, ‘hudud’ dan ‘Negara Islam’ perlu dikembalikan ke dalam perjuangan PAS, sekurang-kurangnya untuk digembar-gemburkan oleh media massa supaya penyokong mereka percaya yang PAS akan melaksanakan hudud di samping dijadikan ‘modal’ untuk berkempen dan menyerang UMNO.

TUDIAA !!! PAS DAH KENA NASI KANGKANG DAP ??




PAS dan hudud macam aur dengan tebing, semua orang tahu. Bukan nak laksanakan sangat pun tapi sebab dengan adanya hudud, PAS boleh dapat banyak kerusi parlimen dan DUN, silap-silap hari bulan, boleh memerintah di beberapa buah negeri pun.

Sebab itu PAS tidak akan bercakap langsung tentang hudud selepas pilihanraya berakhir, kalau ditanya orang pun, alasan yang remeh temeh saja yang akan diberi. Contoh macam semasa PAS menang di Terengganu pada 1999, bila disuakan soalan hudud, jawapan Hadi Awang (Menteri Besar) ketika itu ialah, hudud tidak perlu disegerakan kerana hanya 0.0001% sahaja bahagiannya dalam Islam, ada lebih banyak benda lain lagi.

Berbeza pula bila dekat nak pilihanraya semula, PAS akan kembali mati-matian perjuangkan hudud, kalau Terengganu dulu diambil contoh, PAS kemukakan draf hudud Terengganu pada 2003 – iaitu beberapa bulan sebelum pilihanraya umum 2004. Tindakan PAS ini melihatkan DAP meningalkan Barisan Alternatif (BA) – pakat-pakat palsu yang sama macam Pakatan Rakyat hari ini.

RENUNGAN !!! GANTUNG ANAK PATUNG BAWAH KERETA JEJAS AKIDAH



Sudah tentu ramai di luar sana pernah melihat ada orang yang meletakkan anak patung di bawah pehadang belakang (bawah bumper belakang) kereta.

Sebenarnya meletakkan anak patung bawah kereta adalah budaya orang Thailand.

Mereka percaya roh orang yang mati kemalangan akan berlegar-legar di jalanraya tempat berlakunya kemalangan.

Tujuan utama pemandu-pemandu di Thailand menggantungkan patung di bawah kereta mereka kerana takut di ganggu oleh roh si mati terutamanya roh kanak-kanak yang mati dalam kemalangan.

TUDIAA !!! LELAKI MENGAKU DOKTOR PAKAR BEDAH TIPU ORANG RAMAI !!!



Seorang lelaki sanggup mendakwa dirinya sebagai doktor pakar bedah bagi meminta derma daripada orang ramai untuk membantu mangsa perang di beberapa buah negara.

Lelaki berusia 26 tahun itu dikatakan mendapat pendidikan di Sekolah Perubatan dan Pergigian King’s College London, Pusat Sains Kesihatan, Universiti Peking dan Royal College of Surgeons of England sebelum menjadi doktor bedah trauma dan bertugas dalam kawasan yang diancam peperangan.

Dia kemudiannya menulis sebuah buku autobiografi yang menceritakan pengalamannya ketika berkhidmat di Haiti, Libya, Nicaragua, Somalia, Afghanistan dan beberapa negara lain.

Buku yang berharga RM50 itu berjaya meraih simpati orang ramai untuk menderma bagi membeli ubat kepada mangsa peperangan dan bencana alam melalui akaun peribadinya.

TUDIAAA !!! PROTON PREVE. IPHOHE 4S, MACBOOK, BLACKBERRY UNTUK ANDA DI @TwtUpMerdeka #Merdeka55





Apa Itu Tweet Merdeka?

Tweet Merdeka adalah satu program anjuran JASA di bawah Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan sempena dengan Sambutan Hari Merdeka Ke-55 yang bakal dianjurkan pada 31 Ogos 2012 di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Apakah Matlamat Tweet Merdeka?

Tweet Merdeka bertujuan untuk memecahkan rekod dunia dan menempa rekod baru di dalam Malaysia Book of Records berdasarkan kepada 2 kategori yang berikut:
A. Perhimpunan Pengguna Twitter Terbesar di Dunia
B. Jumlah Tweet Terbanyak dalam Tempoh 1 Jam Dengan Menggunakan Hashtag

Apakah Sasaran Tweet Merdeka?

Untuk Memecahkan Rekod Tersebut? Untuk melayakkan Tweet Merdeka, untuk menempa rekod baru di Malaysia Book of Records, Tweet Merdeka perlu mendapatkan
sekurang-kurangnya:
A. 10,000 pengguna Twitter
B. 20,000 tweets dalam masa 1 jam menggunakan hashtag #Merdeka55

Siapa Boleh Sertai?

Sesiapa sahaja yang mempunyai akaun Twitter. Sekiranya anda belum lagi mempunyai akaun Twitter, masih sempat lagi untuk anda mendaftar di Twitter.com

PANASS !!! PELACUR MENGAKU SUMBAT KAPAS DALAM ANU UNTUK CEPAT KLIMAX ??


MEMANG benar apa yang dikatakan Mona, tak sampai 10 minit, dia kembali semula kepada saya.

Liuk-lentuk saya lihat dia berjalan sambil membetulkan sedikit rambut palsu yang dipakainya.

Untuk pengetahuan pembaca, rambut Mona sebenarnya pendek atau ala-ala ‘crew cut’…alasannya senang nak jaga, tak payah letak shampoo.

” Wah cepat benar awak ‘layan’ drebar teksi tu, masa bila masuk hotel?,” tanya saya.

” Hahaha, kan saya dah bagitahu abang, dia tu memang ‘cepat’, saya dah tahu ‘suisnya’ kat mana, pelanggan tetaplah katakan,” kata Mona sambil tersengih, makin jelas kelihatan giginya yang rongak itu.

Bercerita lanjut, Mona memberitahu yang dia hanya membawa lelaki tadi di sebuah sudut gelap dekat lorong berhampiran, mudah, tak payah panjat hotel katanya.

Friday, 24 August 2012

SERAMM !!! WANITA MISTERI DIRAKAM DALAM BILIK FIBER IBU SAWAT




Gambar ni kita ambik dari blog IsuHangat. Teks berikut disediakan:

From: Asrul Effandi Sent: Friday, October 30, 2009 8:59 PM

Td pergi ibusawat sg buloh terima barang,terasa nak gi bilik fiber yg yg penuh dgn alat dan patchcord yg serabut tu serabut mata memandang..tel kontrator jak,bila nak kuar ini aku nmpak!...mak ehh apa tu?
Tangkap gambar terus cabut lari..dalam otak korang mesti ckp org tgh solat tu..tp apa aku nak ckp plak,itu bukan tmpat smbhyg,surau lelaki dan prmpun ada tak jauh pun dr situ!nak rukuk pun xlepas tu..klu aku prmpuan pun aku xkn dduk dlm bilik itu yg gelap dn solat sorg2 di exch sg buloh yg tkenal dgn misterinya,..siapkah dia?

Siapakah gerangan wanita itu ?? kalau tengok elok elok gambar, makhluk tu sedang menghadap arah depan..tapi raut wajahnya langsung tidak kelihatan..

PANASS !!! PAS AKUI TETAP TOLAK HUDUD ??



Ini adalah kenyataan kenyataan yang dipetik dari pemimpin pas sendiri yang tolak hudud..Sampai bila rakyat perlu ditipu dengan permainan hudud Pas ?? Sedangkan Pas sendiri tak konsisten nak laksanakan hudud jika pakatan menang..

Jika hudud boleh di buat main main apatah lagi isu isu lain melibatkan Islam..Pengunaan kalimah Allah kini sudah dihalalkan oleh Pas untuk kegunaan orang bukan Islam..Adakah kita sedar semua ini ??

AIR MATA MAK TOM DI PAGI SYAWAL MENGENANGKAN PERANGAI ANAKNYA SI AZMIN


Sudah genap setahun Azmin Ali tidak pulang-pulang menjenguk ibunya di rumah peninggalan ayahnya di Keramat. Bukan saja tidak menjenguk, dia dikatakan langsung tidak menghubunhi ibu tua itu walaupun melalui panggilan telefon.

Kira-kira setahun lalu juga pada Hari Raya Aidilfitri, Azmin mengamuk memaki hamun adik beradiknya dan memarahi ibu kandungnya itu sebelum bergegas merambus dari rumah keluarga mereka. Ke mana dia menuju, ibu tua itu tidak tahu…

Apa yang Mak Tom tahu, dia hanya mampu menangis melihat sikap Azmin yang kurang ajar dan sangat melukakan ibu yang mengandungkannya selama 9 bulan di dalam rahim. Mungkin kerana terlalu marah dan kecewa, Mak Tom sempat menyumpah anak lelakinya yang lupa daratan itu…

TUDIAA !!! MANCOT OTHMAN KELUPOQ MINIT MESYUARAT HENTAM GUAN ENG TERDEDAH ??




Ketua PKR negeri Datuk Mansor Othman kecewa apabila mendapati minit mesyuarat strategik parti itu berhubung persiapan untuk pilihan raya umum ke-13 dibocorkan di Internet.

Mansor yang juga timbalan ketua menteri 1 berkata beliau maklum dengan kebocoran tersebut dan kecewa kerana ia disiarkan bulat-bulat di satu blog yang tidak dikenali.

Beliau yang juga ADUN Penanti bagaimanapun berkata, kandungan maklumat itu – berhubung isu yang dibangkitkan berhubung pilihan raya akan datang, serta jawapan yang disediakannya – merupakan isu yang benar-benar diambil berat olehnya.

Beliau ketika ditemui di majlis rumah terbuka di Guar Perahu berkata, beliau tidak dapat menerima kebocoran tersebut dan memerlukan masa beberapa hari untuk menyiasat perkara itu.

Blog bertajuk ‘Gelagat Anwar’ itu antara lainnya turut menyenaraikan individu yang hadir serta perbincangan mengenai agihan kerusi dan masalah yang dihadapi PKR di Pulau Pinang. – MALAYSIAKINI


Berikut adalah petikan dalam blog http://gelagatanwar.wordpress.com, mungkinkah ini ‘kebocoran’ yang dimaksudkan oleh Mansor?

Minit Mesyuarat Strategik PKR PP – Siri 3

KANTOII !!! BLOGGER PAS KEDAH LA TARIK BALIK ARTIKEL TAKUT DISAMAN ??


Blogger Pas kedah yang lebih dikenali sebagai tok senapi atau zulkifli yahaya baru baru ni menafikan bahawa beliau pengendali blog Kedah La.. Zul Ya kata dia tak ada banyak masa nak tulis dalam blog Kedah La sebab ada banyak komitmen serta berjawatan dalam kerajaan negeri dan pas kawasan Alor Star..Tapi sayangnya sebab lagak dan sembang besaq Zul Ya dalam blog Kedah La yang berselindung disebalik nama Tok Senapi makan diri lepas dikantoikan.


Sebelum tu tok senapi a.k.a Zul Ya keluarkan artikel memfitnah kononnya Umno mengupah samseng pukul cybertroopers pas Asfanizam Abdullah (AA) baca artikel di bawah..

PANASS !!! AHLI PAS MENGAMUK TURUNKAN BENDERA PAS TANDA PROTES




Akibat kecewa dan mula benci kepimpinan PAS yang seolah-olah mendiamkan diri bila mana Ustaz Nasha dihina dan di fitnah dengan bermacam tohmahan, ada segelintir ahli-ahli PAS yang tidak berpuashati telah menurunkan bendera PAS seperti dalam gambar di atas.

Gambar ini diambil di salah sebuah taman perumah di Selangor atau lebih tepat lagi di Puncak Alam, Kuala Selangor. Rentetan isu-isu luaran dan dalaman parti yang semakin jauh terpesong, ada ahli PAS yang semakin berang dengan permainan dan angan-angan PAS yang terkubur sejak menjerumuskan diri dalam kancah Pakatan Haram.

Thursday, 23 August 2012

SERAMM !!! AWEK TAK PERASAN DIPELUK MAKHLUK HALUS


Gambar ni aku cilok dari blog gambar hantu yang sememangnya penuh dengan kolekdi gambar hantu real ..



Ok gambar ni dikirimkan melalui Facebook oleh Syuq. Orang Korea barangkali. Ada tangan misteri tengah pegang pinggang makwe yang berbaju merah kiri sekali. Tangan siapakah itu? Kalau mengikut logik, tiada sapa yang boleh pegang sampai ke situ.

Barangkali inilah tangan hantu yang kelihatan dalam gambar.

PANASS!!! SUSPEK BAKAR KEKASIH SUDAH DI BERKAS


– Polis hari ini menahan lelaki yang disyaki membakar teman wanitanya di kawasan semak berhampiran Seksyen 1, Wangsa Maju pada awal pagi 13 Ogos lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah, berkata lelaki itu ditahan awal pagi ini di sebuah rumah panjang di Setapak Jaya. “Suspek ditahan bersama seorang wanita,” katanya menerusi Sistem Pesanan Ringkas (SMS) kepada BERNAMA, di sini.

Beliau berkata, kedua-dua mereka ditahan reman lima hari bermula hari ini.

Polis sebelum ini memburu Mohd Amir Mohd Anuar, 18, dari Taman Keramat bagi membantu siasatan kes berkenaan.

Dalam kejadian itu, teman lelaki Nurul Firzanah Mat Zaki, 16, dipercayai menyimbah petrol ke tubuh gadis berkenaan sebelum membakarnya, menyebabkan mangsa terbakar 25 peratus di muka, dada dan tangan.

Mangsa kini dirawat di Hospital Kuala Lumpur. – BERNAMA

PANASS !!! DAP TOLAK LAJIM UKIN ANGGAP SEBAGAI PENGKHIANAT ??



Pelik pulak aku kenapa guan eng beriya iya nak gubal akta antilompat parti yang dimulakan oleh Anwar Ibrahim .. Kenapa perlu takut dengan bayang bayang yang sendiri ?? Jika tak yakin dengan kemampuan pakatan haram buat apa berlakon kononnya bersatu ?? Kan bagus kalau bubar terus PR dan berjuang atas parti sendiri..

Dap pun masih mengharap undi dari Melayu Pas dan PKR untuk meraih kemenangan..Jika Dap bertanding atas tiket sendiri belum tentu boleh menang jika majoriti kawasan mengundi dikuasai oleh bukan Melayu..

Dap melabelkan si pelompat parti sebagai pengkhianat kepada rakyat tapi kenapa terima lajim dan bumburing dalam pakatan ?? bukankah dap serius menentang individu yang lompat parti ??.. Ibarat meludah ke langgit terkena muka sendiri last last terpaksa jilat balik ludah tu.. Memang cakap tak serupa bikin betul la Dap ni..

PANASS !! GUAN ENG BEWAK BUAT ONAR LAGI ?!



Semalam TM berkunjung ke rumah sahabat handai di PENANG darul DAP dan PKR.. Secara tiba-tibanya TM ternampak satu banner raya yang secara terang2an tertulisnya "AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR" bersama gambar limguangeng, mansor dan rama...Yang menjadi PERSOALANnya disini, dengan adanya dua org KAFIR disini, SESUAIKAH slogan tersebut ditulis dan digunakan oleh mereka, sedangkan dengan jelasnya kafir sememangnya MUSUH Allah dan org islam..

SEDIH sekali dengan MUDAHnya slogan ISLAM diperkotakkatikkan oleh kafir2 disini, dan HANYA diperhatikan oleh orang yang memperjuangkan ISLAM.. Mari kita sama2 fikir dan renungkan BAGAIMANA kafir yang menyeru sebagai amar makruf nahi mungkar sedangkan mereka hidup dalam KEMUNGKARAN dan KEJAHATAN..

Wednesday, 22 August 2012

GEMPAR !!! WAJAH MISTERI NENEK KEBAYAN MENUMPANG DI MUKA KANAK KANAK PEREMPUAN




Gambar hantu kali ini dikirimkan oleh Aji dari Batu Pahat, Johor. Ada dua keping gambar berasingan dia hantar. Tapi kita up yang ni dulu la.

Kalau tengok gambar hantu ni macam gambar blur biasa je sebab budak tu gerak-gerak masa ambik gambar. Tapi kalau perhati betul-betul imej kedua yang bertindih tu mukanya lain sikit rupa parasnya.

Nak cerita banyak pun tak guna, kita baca je sedikit info dari Aji yang beliau sertakan sekali dalam gambar ini:

PULAK DAHH !!! NORISH KARMAN AKUI LAHIRKAN ANAK ?




Selepas menafikan cerita yang tersebar mengatakan dia melahirkan seorang anak lelaki, pelakon wanita, Norish Karman akhirnya mengesahkan cerita itu adalah benar.

Selama ini, Norish atau lebih dikenali sebagai NK menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tentang kesahihan gambar dia bersama seorang bayi adalah anaknya sebagai fitnah untuk mengaibkan dirinya.

Namun, menurut laporan Utusan Malaysia hari ini, NK mendedahkan kebenaran selepas berdiam diri.

Anak lelaki NK yang bongsu itu diberi nama Haq Lutfie Alexander dilahir pada 24 September 2011 di sebuah hospital swasta di Subang.

“Awalnya saya runsing, bagaimana hendak saya memberitahu tentang kelahiran Haq kepada peminat dan media, tetapi selepas tersebar di internet, saya lega,” kata NK.

INILAH JADINYA BILA WARGA CHINA EXCIDENT DI MALAYSIA



Ini satu video yang penulis temui di laman You Tube, berjudul, ‘The Wiper Women(Only In Malaysia)’ yang boleh dikatakan masih lagi baru terjadi pada 27 Julai lalu.

Video itu dimuat naik oleh pemilik profil bernama ‘qhairin’.

Kisahnya begini, dua orang Malaysia sedang memandu kereta dan secara tiba-tiba, kereta mereka dilanggar oleh kereta belakang di Cheras.

Jadi, mereka turun dan berjumpa dengan si pelanggar kereta mereka sebabnya mahu cuba selesaikan secara baik.

Tahu sajalah peraturan di Malaysia, kalau kes-kes berlanggar berlaku, kita boleh selesaikan secara baik iaitu dengan membayar ganti rugi atau buat laporan polis.

Rupa-rupanya, si pelanggar itu adalah seorang wanita warga China.

Anda tahu macam mana peraturan di negara China?

Jadi, wanita China itu tidak mahu bertanggungjawab dan mengatakan dua orang rakyat Malaysia ini sedang membulinya di jalanraya.

Dua orang rakyat Malaysia kita ni pun sudah pening dan mahu ke balai polis untuk membuat laporan polis.

Agaknya yang difikirkan oleh wanita China itu yang mereka berdua cuba untuk lari, dia terus melompat naik ke atas kereta dua orang rakyat Malaysia dan melakukan ‘reformasinya’ atau tunjuk perasan.

Apa yang jadi? Tonton sendiri.

Apa-apa pun, memang ‘cool’ dan rileks wanita China tu bertahan atas kereta tu…

Mak cik, ini Malaysia, bukan China!

SUMBER

PANASS !!! LELAKI YANG GODAM BLOG ANWAR DIKENALPASTI


Berikut ialah laporan yang ditulis dari blog My Massa :

Mymassa baru mendapat info dari rakan kita di dalam PKR sendiri bahawa posting Perutusan Khas Anwar Memohon Maaf kepada PM DS Najib bukanlah dilakukan oleh orang luar. Ianya dilakukan oleh admin dan orang dalam PKR sendiri. Seorang petugas lelaki.

Menurut apa yang ditulis oleh rakan blogger Keris7Lok beliau pun membuat panggilan kepada beberapa rakan PKR. Kata mereka kecoh juga dikalangan mereka tentang perkara ini dan tuduh menuduh sesama sendiri telah berlaku. Buat masa ini mereka mengesyaki seorang AMK yang bertugas dalam biro IT PKR. Hanya mahu dikenali sebagi 'Shah'..Baca selanjutnya

PANASSS !!! BULAN RAMADHAN DI KEDAH DICEMARI DENGAN TARIAN BOG3L ?



Perghhhh..!!! Panassss dan hangatttttt dari House Bar Of PAS Kedah..!!! Video ni di upload pada 15 Ogos lalu oleh "v2link" yang dipercayai bekerja di premis hiburan tu sebagai promosi sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak!

Pelik tapi benar! Ini yang berlaku di Kedah pada bulan Ramadhan ni. Aku tak pi pun ke House Bar tu aaaaa...jangan main tuduh-tuduh! Heh!

Sebenarnya, pusat hiburan di Kedah memang dibenarkan beroperasi di bulan Ramadhan sejak di zaman BN lagi. Memang undang-undang benarkan depa beroperasi...

Tapi masa BN dulu, pengusaha pusat-pusat hiburan ni tutup kedai di bulan Ramadhan sebagai menghormati umat Islam. Kerajaan BN tak payah suruh pun depa tutup, tapi depa tutup sendiri pasal depa respect kat kerajaan BN...

PANAS !!! PAS MALU BILA USTAZ NASHA TOLAK DAP !!




Saya ketawa besar melihat telatah para pemimpin PAS yang tiba-tiba melenting apabila di “smash” bekas Timbalan Presiden PAS, Nasharuddin Mat Isa, yang menggesa agar kepimpinan partinya memutuskan hubungan sekutu dengan DAP yang disifatkan sebagai anti-Islam.

Bermula dengan sekeping gambar Nasharuddin bersama Perdana Menteri di dalam satu pertemuan dengan para ulama di Masjidil Haram, mereka mula membuat spekulasi sendiri dan “tanduk syaitan” mereka jelas kelihatan di atas kepala mereka.

Apatah lagi apabila mereka mendengar sendiri kenyataan yang dibuat oleh Nasharuddin menerusi media yang melabelkan Karpal dan DAP yang “disayangi” PAS itu sebagai seorang anti Islam kerana menentang penubuhan Daulah Islamiyyah serta perlaksanaan hudud.

Maka melentinglah tokoh PAS paling berIQ rendah sepanjang zaman, Mahfuz Omar yang menyerang Nasharuddin dengan menyifatkannya sebagai seorang yang cetek ilmu dan takut untuk berdepan dengan para pemimpin PAS di dalam mesyuarat.

Tuesday, 21 August 2012

Gambar Hantu Tepi Semak (Kuala Kerai, Kelantan)




Rumah tinggal memang sarang hantu. Ketiadaan penghuni di dalam rumah menyebabkan entiti-entiti lain menjadikan kawasan tersebut tempat tinggal mereka.

Gambar ini dikirimkan oleh Saudara Fakhruddin. Gambar ini juga adalah screenshot dari video yang beliau ambil di Kuala Krai, Kelantan. Resolusinya terlalu kecil untuk dikaji dengan lebih teliti.

Pengirim menyertakan teks berikut:

Video ni (telah di capture)diambil semasa adik saya pulang dari sekolah, dia saja-saja ambil video ni. Rumah kat sebelah hantu tu dah lama tak didiami orang. Blakang rumah tu pun penuh semak samun. Jd tak logik klu orang nak pegi belakang rumah tu. Lokasi Kubang Lebur, Kuala Krai Kelantan. Dengar kata juga ni adalah tapak hospital zaman dulu(tak tau btul ke tak).

sumber

POKET KOSONG !!! ABBY MERAYU NAK BERLAKON TAKNAK JADI AHLI POLITIK



Kenapa tiba tiba Abby nak terjun dalam bidang lakonan balok ?? Tak cukup kah wang ceramah yang Abby dapat sejak jadi ahli politik Pas ?? RM 2.5k masih tak berbaloi kah ?? Tapi yang bestnya siap mengaku tak minat jadi ahli politik..Apa punya bodoh lah si Abby ni yang hang isi borang ahli kepada parti politik tu apa ?? dalam ceramah bukan cerita pasal penghijrahan tapi duk sebok perburukkan kerajaan..Apa punya bangkai la hang ni Abby oii..

PANASS !!! DUA PEMIMPIN DAP BERSAMA PM !! ULARSEMAK PAS TAK NAK KOMEN KER ???




Gambar ini diambil semasa Rumah Terbuka Hari Raya Perdana Menteri bersama rakyat di Putrajaya semalam. Tak sangka Guan Eng dan Teresa Kok juga datang memeriahkan rumah terbuka tersebut. Bagus la kalau mereka datang untuk menunjukkan semangat '1 Malaysia'.

Semasa jamuan tersebut, Guan Eng dan Terasa ada berjumpa dan bersalaman dengan DS Najib, apakah ini bermakna mereka juga akan menyertai BN? seperti mana dakwaan pembangkang kepada Ustaz Nasharuddin Mat Isa.

LELAKI MATI DI SERANG SELEPAS PERGI BERAYA RUMAH KAWAN




PETALING JAYA - Kunjungan bagi menyambut Hari Raya di rumah rakan berakhir dengan tragedi apabila seorang lelaki mati selepas diserang beberapa lelaki di Taman Desa Coalfields, Sungai Buloh di sini, malam tadi.

M. Siva, 22, yang menaiki motosikal bersama seorang rakan dilanggar dari belakang oleh sebuah kereta menyebabkan mereka terjatuh.

"Beberapa lelaki dikatakan turun dari kereta dan menyerang mangsa menggunakan senjata tajam. Rakan mangsa sempat melarikan diri," kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Mohd Adnan Abdullah kepada Bernama ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata orang ramai yang menyedari kejadian itu membawa mangsa ke Hospital Sungai Buloh, bagaimanapun mangsa mati sejurus tiba di hospital.

"Kejadian pada pukul 8.30 malam itu menyebabkan mangsa mengalami kecederaan iaitu beberapa kesan luka tetakan akibat senjata tajam pada badan dan kepala," katanya.

Mohd Adnan berkata punca sebenar kematian masih dalam siasatan dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Sementara itu, ibu mangsa M. Batumani, 55, berkata anaknya itu memaklumkan bahawa dia ingin berkunjung ke rumah rakannya untuk berhari raya.

"Dia keluar rumah pukul 7.50 malam dan dia juga sempat memberitahu saya dia akan pulang keesokan harinya selepas dia bersama rakan-rakannya pulang dari Genting Highlands," katanya sambil memberitahu bahawa Siva adalah anak ketiga dari 11 beradik. - Berna

PAS MEMANG CELAKA !!! DUIT ZAKAT FITRAH PUN DIA REMBAT !!!



Inilah dikatakan Pas, pelbagai helah digunakan untuk menipu rakyat..Kali ni duit zakat fitrah pulak di rembatnya untuk kegunaan BARUA BARUA yang mengaku kononnya diri tu lebih Islam dari orang lain..Sepatutnya zakat fitrah ini diberi kepada golongan fakir miskin, amil atau dibayar kepada Majlis Agama Islam untuk diagihkan kepada golongan miskin..

Tapi Pas mengambil kesempatan dari wang zakat fitrah untuk kegunaan parti berkempen.. Aku rasa Pas ni dah mati akal tak tahu macamana nak cari duit..Maka sempena bulan ramadhan yang baru saja berlalu Pas menukar modus operandi mereka dengan mengutip zakat fitrah..

VIDEO PENAMPAKAN HANTU MANGSA LANGGAR LARI




Video ni aku jumpa dalam youtube,tapi aku tak sure betul ke tak imej yang dirakam.tapi korang tengok lah dulu..

Monday, 20 August 2012

KENAPA KARPAL BERIYA IYA NAK SAMAN NASHA ??





NAMPAK di atas kertas memang Karpal Singh menyaman Nasharudin Mat Isa, sebab dalam prosedur Mahkamah yang tersurat di Malaysia, saman adalah antara orang dengan orang. Kalau entiti sekalipun (pertubuhan, syarikat), masih lagi diwakili orang.

Tak pernah penulis dengan beruk atau siamang menyaman sesiapa.

Tapi yang tersirat dalam kes ini sebenarnya ialah kafir menyaman hudud. Malah kalau nak diikutkan, kes ini lebih teruk lagi jika nak dibandingkan dengan tindakan Zaid Ibrahim (atas kapasiti peribadi), menyaman kerajaan PAS Terengganu kerana meluluskan draf enakmen hudud.

Sekurang-kurangnya Zaid masih mengaku beragama Islam!!

Ada kata kes Zaid itu membabitkan UMNO, tapi kita semua tahulah UMNO tidak terlibat dan lebih lagi bila Zaid terbukti sebagai musuh dalam selimut yang ditugaskan Anwar untuk menjahamankan UMNO dari dalam – sebelum dia sendiri dikencingkan oleh Anwar kerana cuba mencabar Azmin dalam pemilihan Nasional PKR 2010..

PANASS!!! MANA KHALID GAGAP DAPAT DUIT SEWA BAS MEWAH UNTUK KEMPEN PRU ??


Selepas berhempas pulas mengerjakan harta harta negeri Selangor kini Khalid gagap mampu untuk menyewa bas persiaran mewah 2 tingkat untuk kegunaan kempen PRU 13 mereka..Anwar dikatakan punca utama mengapa khalid sanggup menghabiskan wang untuk PRU kali ni.. Pandai punaisehat ekonomoney ni perabih duit negeri Selangor..Macam macam cara dia buat..

Rakyat pulak sengsara setiap kali berdepan dengan masalah air..rakyat terpaksa menunggu berhari hari untuk dapatkan bekalan air dari lori tangki.Khalid pulak kelihatan happy makan angin dengan pemimpin pkr yang lain..

TRAGEDI RAYA PERTAMA !!! PEMUDA LEMAS SELEPAS TERBABAS DALAM TALI AIR



PENDANG - Seorang lelaki ditemui lemas selepas dipercayai motosikal yang ditunggangnya terbabas ke dalam tali air sedalam satu meter di Kampung Kuala Lanjut dekat sini, hari ini.

Kejadian tersebut berlaku pada kira-kira 10 pagi apabila motosikal yang ditunggang mangsa Mohammad Aziz Mehad, 21, bersama anak saudaranya, Mohammad Khairul Azhar Mohd Saman, 3, terbabas ke dalam tali air ketika dalam perjalanan ke sebuah kedai runcit.

Bagaimanapun Mohamad Khairul tidak mengalami kecederaan apabila diselamatkan oleh orang ramai yang melihat kejadian itu.

Abang mangsa, Mohammad Nizam, 26, berkata adiknya yang bekerja mengambil upah kerja-kerja sawah sebelum itu mahu pergi beraya bersama rakan-rakannya dan terpaksa menuruti permintaan Mohamad Khairul yang mengajak mangsa ke kedai runcit.

Sunday, 19 August 2012

JASAD MAYAT BALIK RUMAH SETELAH BEBERAPA TAHUN DI KEBUMIKAN




Di Kampung Toradja (Indonesia), terdapat satu ilmu yg luar biasa dimana mereka boleh menjadikan mayat berjalan pulang ke rumah sendiri. Kejadian berlaku disebuah daerah pendalaman Indonesia yang berbukit bukau. Jika ada kematian di Kg Toradja maka mayat itu akan diberi kuasa hipnotisme supaya simati boleh pulang berjalan kaki dan hanya berhenti bila sampai dirumahnya. kuasa ini dibuat supaya tidak menyusahkan orang kampung dari mengurus mayat tersebut..

PANASS !!! DISEBABKAN BUAT LAWAK BODOH TAK BERTEMPAT @LemanRLAWAK 3 SUKU KENA BALUN DENGAN BLOGGER PAS !!!


Artis baru nak belajaq jadi ahli politik tapi sayangnya BODOH
Leman...apa yang buat sampai puak-puak PAS suruh hang pi sekolah balik? Hang kurang ajar ka? Heh! Kan aku dah kata...lain kali jaga la perilaku dan tuturkata tu...kan dah kena "tibai"..!!! Heh!

Blogger PAS sendiri pulak tu yang "tibai" tu! Pedihhh..!!! Dia suruh Leman pi belajar...belajar adab ke? Heh! Dia kata...

"Pada pengamatan penulis Leman perlu banyak belajar.Lawak beliau perlu bertempat. Pertuturan beliau perlu dijaga.Bertambah pula Leman orang sudah kenal.Apa kata Leman ikut usrah fitrah yang dinaqibkan oleh Ustaz Azhar Idrus"

GEMPARR !!! WANITA NAYRIS MAUT DI TIKAM KAKTUS



Ini adalah antara gambar yang penulis jumpa.

Ngeri dan menakutkan!

Gambar-gambar seorang wanita yang lehernya ditusuk pokok kaktus.

Penulis sendiri tidak mengetahui di mana lokasi dan bagaimana kejadian itu boleh berlaku.

MASALAH PADA ENJIN PESAWAT MAS PATAH BALIK




Penerbangan Malaysia Airlines (MAS) yang berlepas dari Lapangan Terbang Heathrow di London menuju ke Lapangan Terbang
Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) semalam, berpatah balik ke Lapangan Terbang Heathrow kira-kira sejam kemudian ekoran masalah teknikal pada enjin No 2 pesawat.

Penerbangan MH1, yang berlepas pada 10.15 malam menuju KLIA dengan membawa 340 penumpang, selamat mendarat di Lapangan Terbang Heathrow pada 11.19 malam.

Senarai Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri




BERIKUT sebahagian daripada majlis Rumah Terbuka yang diadakan sempena Aidilfitri yang disambut di seluruh negara.


HARI PERTAMA (1 Syawal):

- Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V di Dewan Jubli Perak, Istana Negeri, Kota Bharu, mulai jam 10 pagi.

- Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Tuanku Munawir di Istana Besar Seri Menanti, Kuala Piliah, Negeri Sembilan, mulai jam 10.30 pagi hingga 2.30 petang

- Perdana Menteri dan Anggota Jemaah Menteri di Seri Perdana, Putrajaya mulai jam 11 pagi hingga 4 petang

- Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka, mulai jam 10.30 pagi hingga 4 petang

- Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman di kediaman rasmi Saujana, Johor Bahru, mulai jam 9.30 hingga 1 tengah hari

- Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaacob di Dewan Jubli Perak Sultan Ahmad Shah, Kuantan, mulai jam 10 pagi hingga 3 petang

- Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir di kediaman rasmi beliau di Ipoh, mulai jam 2.30 petang hingga 5.30 petang

SALAM LEBARAN SALAM AIDILFITRI



Sempena 1 syawal , MTK ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir batin kepada semua pembaca yang menyokong blog Medan Tempur Kedah..MTK juga ingin memohon jutaan ampun dan maaf jika ada yang terkasar bahasa atau menyinggung perasaan sepanjang penulisan MTK dalam blog ini..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog archive