Saturday, 4 January 2014

NAJIB RAZAK KENA MANDREM DENGAN PEGAWAI PMO ??



Aku tertarik dengan ulasan rakan blogger Malay Right berkenaan kenyataan PM selepas mengumumkan 11 langkah penjimatan mendapat maklumbalas baik dari rakyat.

Sedangkan pada hakikatnya rakyat bukan peduli semua itu, sebaliknya mereka mahu PM dengar keluhan mereka tentang kos sara hidup yang makin meningkat..

Mengikut apa yang ditulis blogger Malay Right, Pegawai PMO sering melaporkan perkara tidak benar kepada PM.Baca dibawah

KERAJAAN DAP PENANG SIAR NAMA PELAJARNYA BERHUTANG DALAM SURAT KHABAR !! MANA DIA PENDIDIKAN PERCUMA ??



Kata dulang paku serpih kata orang dia yang lebih.. Masih ingatkah lagi dengan kenyataan kenyataan pemimpin Dap tentang isu pendidikan percuma ??

Ingat lagi bagaimana mereka membuat pelbagai tuduhan terhadap PTPTN ??

Mereka kata malu bila nama nama pelajar keluar dalam dada dada akhbar kononnya senjaga nak aibkan peminjam.

PANASS !! @MukhrizMahathir PUN BELI KERETA BARU JUGAK ??



Demi menghalalkan tindakkan pemimpin kesayangan macai macai pembangkang yang dilabel sebagai khalifah Umar Abdul Aziz membeli kereta mewah jenama Mercedes Benz untuk kegunaan rasmi, macai macai ini mula menyebarkan fitnah menuduh pula Menteri Besar Kedah ( UMNO ) iaitu Mukhriz Mahathir mengunakan kereta yang sama.


Friday, 3 January 2014

NOKHAROM !! PEMIMPIN PAS MAKAN ANGIN DI NEGARA ADA SALJI !!! SAPA SPONSOR ??




Dasyat gila puak kaki temberang penuh dengan muslihat ni kan? Depan rakyat berlakon depa ni sangat sangat daif sampai setiap kali ceramah pun masih kutip derma..

Tapi bila ujung tahun puak puak ni dapat melancong ke luar negara dimana kos negara yang mereka melancong lebih tinggi dari di Malaysia..

Di Malaysia muka muka inilah yang selalu mencerca kerajaan kerana kenaikkan harga barang yang melampau, tapi bila disaat mereka menghasut rakyat untuk turun berdemo, langsung tak nampak kelibat mereka..

PANASS !! ANWAR BERCAKAP SOAL ORIENTASI SEKS LELAKI LEMBUT LEPAS BERGAMBAR DENGAN PUCUK JAMBU?





Pehh!! Makin membuak buak selera anwar bila bergambar dengan lelaki jambu lebih lebih lagi jantan lembut..

Boleh jadi setiap kali anwar bergambar dengan lelaki lembut, anwar gagal mengawal nafsunya sehingga menyalahkan orang Umno tak tahu hormat orientasi seks lelaki lembut..

@Khairykj INILAH TENTERA MAYA FISABILILLAH @IBDIL YG AKAN MENGANTIKAN BLOGGER PRO UMNO !!




Hampir 3 minggu Ibdil berdiam diri di semua laman sosial miliknya seperti FB, twitter, dan Instagram rupanya beliau sedang setup satu team yang cukup kuat dan mampu menangkis segala tomahan pihak pembangkang terhadap Umno/BN.

Walaupun gambar diatas bukan diupload oleh ibdil, namun caption bagi gambar berkenaan cukup menarik untuk dibincangkan.

Aku harap team ibdil yang penuh dengan gaya lifestyle ini mampu memberikan yang terbaik buat parti dan kerajaan.

AYUH BAKAR BIBLE BAHASA MELAYU



Okay, kalau bangsa cina nak main api dengan umat Islam, aku persilakan kita tengok sapa yang akan terbakar lepas ni.

Jangan lupa, umat Islam pernah bagi warning kat penganut kristian sebelum ini sehingga sebuah gereja di Desa Melawati Kg Klang Gate terbakar kan?

Lepas ni dah tak ada amaran. jangan sampai umat Islam di Malaysia bangun menentang wahai kumpulan kumpulan biadap ini sekali lagi sudah..

Thursday, 2 January 2014

HOT !! PERSATUAN IKAN TEMENUNG MOGOK PUNCA HARGA NAIK !!



Selepas insiden ikan naik kedarat berlaku di Lahad Datu Sabah beberapa minggu lalu yang tidak diketahui punca sebenar, hari ini lain pula berlaku di Kedah..

Harga ikan temenung atau bahasa bandarnya ikan kembung naik sebanyak 50 peratus akibat perubahan iklim yang tidak menentu menyebabkan nelayan sukar memperoleh bekalan ikan

Menurut laporan bernama harga ikan kembung di Kedah meningkat sehingga 50 peratus akibat perubahan iklim menyebabkan tangkapan merosot dan bekalan kurang di pasaran sejak tiga minggu lepas.

BILA MUSLIMAT PAS BERAKSI DI MALAM TAHUN BARU



Hebat parti Pas sekarang.dah makin liberal. Anak didik tanpa segan silu buka aurat bergaul bebas dimalam ambang tahun baru..

Inilah hasil didikan parti politik yang mengunakan nama Islam untuk kepentingan politik.

Wednesday, 1 January 2014

PANASS !! KONSULTAN YG DILANTIK NAJIB FITNAH DBKL ??



BEKAS pelakon Wardina Safiyyah pada 30 Disember lepas, dalam laman Facebook rasmi beliau menuduh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) membazir wang dengan membelanjakan RM15 juta untuk sambutan tahun baru adalah tidak benar dan tidak berasas.

Beliau yang juga Ahli Majlis Konsultansi Perpaduan Negara (MKPN) mungkin tidak meneliti kenyataan Datuk Bandar Kuala Lumpur Datuk Seri Ahmad Phesal Talib yang mengatakan bahawa RM15 juta diperuntukkan untuk acara sepanjang Tahun Melawat Malaysia 2014 termasuk ketibaan tahun baru.

GURU TADIKA REBAH KETIKA LAYAN KERENAH MURID



Seorang guru Tadika Kemas Kampung Beris Meraga, Kijal, di sini meninggal dunia ketika sedang melayani karenah murid-murid pada hari pertama sesi persekolahan hari ini.

Noraima Sulong, 43, rebah kira-kira pukul 9 pagi dan terus dikejarkan ke Hospital Kemaman.

Ibu kepada tiga orang anak itu kemudiannya disahkan sudah meninggal dunia. - UTUSAN

19 RIBU PENDUDUK SELAMATKAN DIRI GUNUNG BERAPI SINABONG MELETUS




Lebih 19,000 penduduk menyelamatkan diri selepas gunung berapi Sinabung meletus di Sumatera, Indonesia, malam semalam.

Jurucakap Agensi Bencana Kebangsaan Sutopo Purwo Nugroho berkata, gunung berapi yang aktif sejak sembilan bulan lalu itu dilaporkan meletus dan membebaskan batu panas dan abu setinggi 7,000 meter ke udara.

“Sinabung terus meletus. Orang ramai diminta menjauhkan diri dari kawasan terbabit,” katanya, dipetik dari JPost

TERKINI !! PENYOKONG PAS DI HIMPUNAN #GULING RABA PENGUNJUNG WANITA ?

Hiasan

Inilah yang diakui sendiri oleh artis yang mengadakan konsert ambang tahun baru di Dataran Merdeka..



Beruk beruk penyokong pakatan mula menganas apabila mereka merampas pentas utama sehingga memaksa konsert malam tahun baru terpaksa dibatalkan setengah jam awal..

Tuesday, 31 December 2013

SEMUA PEMIMPIN PEMIMPIN PEMBANGKANG BUAT HALAL BELAKA !!



Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang sebelum ini membeli Toyota Camry untuk kegunaan diri dan para exconya berberapa bulan lalu, akan mula pula menggunakan W221 Mercedes-Benz S300L yang mana harga ‘on the road’ kereta itu adalah sekitar RM560,000.

Ketika mereka menghasut rakyat supaya turun berdemo gulingkan kerajaan BN, pemimpin pakatan tanpa segan silu menayang harta harta baru untuk kegunaan mereka, harganya pula bukan sedikit tapi mampu menyediakan berpuluh buah rumah kos rendah.

Tapi tak pula penyokong mereka membantah tindakkan pemimpin mereka?


Selangor dan Pulau Pinang menyaksikan peningkatan cukai, gaji, lesen lesen perniagaan yang amat ketara, tapi tak ada seorang pun pemimpin pmbangkang ataupun penyokong mereka membantah.. Kenapa??

Monday, 30 December 2013

ANAK MALAYSIA MAMPU JELAJAH BENUA AFRIKA HANYA MENUNGGANG KAPCAI



Seorang guru membuktikan dengan semangat ‘Malaysia Boleh’ segalanya mungkin termasuk menjelajah benua Afrika dalam tempoh 42 hari dengan menunggang kapcai (motosikal 110cc) se orang diri.

Atas inisiatif sendiri, Mohammad Lasim Deraman, 47, memulakan perjalanan sejauh lebih 10,000 kilometer pada 15 Nov lepas di Cape Point iaitu kawasan paling selatan di benua Afrika, dan merentasi antaranya Tanzania, Bostwana, Zambia sebelum mengakhirinya di Mount Kenya, gunung kedua tertinggi di benua itu.

“Saya pilih benua Afrika kerana keadaan geografinya yang mencabar dengan kawasan pergunungan, danau, sungai dan gurun yang saya rasa punya rahsia tersendiri,” katanya dalam sidang media, di sini hari ini.

DEMONSTRASI !! TANGKAP, LEPAS, DAKWA, DAN DIBEBASKAN



Episod demonstrasi pembangkang ini tiada kesudahan. Penyokong kerajaan boleh bising 24 jam sehari pun, ada lebih 1000 laporan polis, ada peniaga yang merayu agar perhimpunan yang dirancang malam tahun baru 2014 di Dataran Merdeka tidak diadakan, namun tengok pada gaya, semua sudah set, langgar tetap langgar.

Hakikatnya, walaupun pedih untuk diakui, penyokong kerajaan yang mewakili majoriti rakyat Malaysia tak boleh buat apa-apa untuk halang pembangkang nak tunjuk kuat.

Mereka adalah minoriti yang bersuara dan bertindak. Seperti kata Pemimpin Besar Perancis Napoleon Bonaparte, 10 tentera yang bercakap (buat bising), akan lebih didengari dari 10,000 tentera yang diam.

KOMA !! MICHAEL SCHUMACHER KINI BERTARUNG NYAWA



LAGENDA Formula 1, Michael Schumacher berjuang untuk hidup selepas mengalami pendarahan otak dalam kemalangan ski di Perancis.

Michael Schumacher yang kini berusia 44 tahun koma dan berada dalam rawatan di Hospital Mountain Gendarmerie, di negara itu.

Schumacher memakai topi keselamatan ketika kemalangan tersebut dan dia tidak berseorangan seperti yang diulas manager beliau, Sabine Kehm.

Sunday, 29 December 2013

PANASS !!! MENTERI MANA DAH JADI BAPAK AYAM NIE ??

Sekadar hiasan

Inilah antara menteri satu satunya yang sering kali membuat kenyataan tahap bapak ayam. Dilantik menteri KPDNKK bukan untuk menjaga penguna(rakyat) sebaliknya memperlecehkan rakyat.

Sebagai menteri yang menjaga hal ehwal penguna, beliau kena turun pantau kenaikkan harga barang bukannya membuat kenyataan rakyat Malaysia menyokong kenaikkan harga barang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog archive