Saturday, 28 January 2012

TUDIA AIH!!! PAS SELANGOR KATA " ORANG TAK PANDAI PASAL ISLAM PUN BOLEH JADI EXCO AGAMA "ASALKAN BOLEH SEBUT TAKBIR??
SHAH ALAM, 27 JAN : Pimpinan Pas Selangor hari ini mempertahankan keputusan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim melantik dirinya sebagai Exco Hal Ehwal Agama setelah Menteri Besar itu dikecam pelbagai pihak termasuk Perkasa kerana tidak memulangkan kerusi itu kepada Pas.

Timbalan Pesuruhjaya Pas Negeri, Khalid Samad menolak dakwaan Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali bahawa tindakan Khalid mengambil alih portfolio penting itu akan menyemarakkan rumah maksiat di Selangor.

Beliau berkata, Khalid tidak akan mengkhianati Islam dan menegaskan pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu bukannya jahil 100 peratus mengenai agama.

Ahli Parlimen Shah Alam itu turut membayangkan bahawa orang yang memegang portfolio itu tidak perlu mempunyai latar belakang agama yang mendalam.“Exco agama ni pun ada kawalan daripada sultan, MAIS, Jabatan Agama Islam, Pejabat mufti dan sebagainya. Exco Agama bukan buat fatwa ataupun mengeluarkan undang-undang Islam dan sebagainya,” kata Khalid pada sidang medianya.

“Hendak kata Menteri Besar ini jahil 100 peratus terhadap Islam, saya rasa ia tidak begitu tepat kerana (sekurang-kurangnya) dia tahu tidak boleh khianat terhadap amanah,” tambah beliau

Minggu lalu Ibrahim mengkritik keras keputusan Khalid mengambil alih portfolio agama itu daripada Datuk Dr Hasan Ali yang dipecat daripada Pas pada 8 Januari lalu.

Khalid memutuskan untuk tidak memberi portfolio agama kepada pengganti Hasan, Adun Sijangkang Dr Ahmad Yunus Hairi dan sebaliknya mengambil alih jawatan itu.

Ibrahim menyifatkan perlantikan itu bertujuan memberi laluan kepada kegiatan "tidak bermoral" dan memelihara kepentingan kumpulan ahli perniagaan menjelang pilihan raya.

Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr Abd Rani Osman memberitahu pelantikan Khalid sebagai Exco Agama tidak seharusnya dipertikai oleh mana-mana pihak.

Rani yang sebelum ini adalah calon tunggal yang ditawarkan oleh Pas Selangor untuk mengisi jawatan Exco itu berkata amalan portfolio agama dipegang oleh Menteri Besar bukan perkara baru.

"Tetapi adakah Perkasa terlepas pandang bahawa negeri-negeri yang diperintah oleh UMNO-BN pun Menteri Besar mereka automatik jadi exco agama, mereka pun tidak ada asas pelajaran agama. Contohnya Menteri Besar Pahang," kata beliau.

Bagaimanapun, Rani tidak menangani persoalan bahawa dengan kehadiran tiga Exco daripada Pas sebuah parti Islam, Khalid tetap membuat keputusan mengambil alih portfolio jawatan itu dan mengenepikan mereka.

Pada sidang media sama, Ketua Pemuda PAS Selangor, Hasbullah Mohd Ridzwan memberitahu rombakan kecil yang dilakukan minggu lalu dipersetujui bersama Pas Selangor dan kerajaan negeri .

"Pas Selangor ingin menjelaskan bahawa pelantikan dan rombakan exco yang baru dilakukan oleh Menteri Besar Selangor telah dilakukan dengan sokongan dan persetujuan penuh saf pimpinan Pas negeri Selangor,” kata beliau.

"Rombakan ini dilakukan bukan kerana tiada di dalam Pas yang mampu menjawat jawatan Exco Hal Ehwal Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam. Itu hanya pendapat orang yang besar kepala yang menganggap dirinya seorang yang mampu," katanya.

Menurut Hasbullah, rombakan itu akan menjadikan Pas di Selangor bertambah kukuh dan mantap t meskipun tiada wakil parti itu memegang jawatan exco hal ehwal Islam seperti sebelum ini.-antaraposMTK
ELI WONG BOLEH JADI PENASIHAT KHALID GAGAP LA LEPAS NI..HAHAHA..PAS MAKIN MEMBABI BUTA

4 comments:

Anonymous said...

UMNO parti HARAM. UMNO diharamkan pada tahun 1987

UMNO parti HARAM, Itu sebab UMNO tak perjuangkan Islam

UMNO parti HARAM. Patutlah UMNO tak iktiraf ulama

UMNO parti HARAM, Sebab itu orang UMNO suka buat perkara HARAM.

UMNO parti HARAM, Suka bela tokey ARAK, JUDI, DISKO, PELACURAN.

UMNO parti HARAM, Sesiapa jadi ahli UMNO mesti buat perkara HARAM

UMNO parti HARAM, ARAK, PELACUR jadi santapan harian.

UMNO parti HARAM, Pemimpin UMNO suka buat TAIK(Kejahatan)

UMNO parti HARAM, Ustaz ustazah UMNO dijadikan TISU JAMBAN untuk tutup TAIK-TAIK pemimpin UMNO (Supaya kejahatan nampak baik)

UMNO parti HARAM, Ahli UMNO dijadikan TONG TAIK(Penyokong & Pembela kejahatan)

UMNO parti HARAM, Sokong UMNO sama seperti makan TAIK.

UMNO Parti Najis = Najib(Kepala Taik)

Anonymous said...

kesian lembu DAPigs kat atas tu ... tengok je laa kat Selangor disko dan rumah urut tak berkurang langsung .. malah kilang arak yang dibangkang dulu hingga memurtadkan sesama islam telah 'dihalalkan' oleh pemimpin ulama PAS .. pelacuran kat selangor jangan cakap laa berlambak-lambak , semuanya duit haram yang akan diberi kepada Kerajaan DAPigs Selangor ..

kepada anon diatas takpayahlah jadi munafik , anda dan pemimpi pas lain hanya lembu kepada DAPigs

Anonymous said...

kaldai@lembu PAShit pencacai najis DApig atas dah meroyan tengok parti dia kat selangor hanya sekadar jadi lembu suruhan PKR dan DApig.. sebusuk2 UMNO dan kerajaan BN banyak masjid dan surau2 dibina. seLEMBU2 Pashit berapa banyak masjid dan surau dibina di kelantan dan kedah?. seteruk2 UMNO dalam BN tetap jadi ketua dalam kerajaan dan rakyat mewah dapat duit..tapi seKELDAI2 PAS di Selangor hanya jadi PAK ANGGUK dan PAK TURUT pada DAPig sekadar jadi PARTI ADAT DAN SOSIAL Jer...Rakyat pulak kena bagi Duit kat PArti Angguk ni buat ceramah!...kena sergah kat DAPig dan kecut TELOR!!! macam mana nak jadi IMAM!!!

Anonymous said...

Beliau berkata, Khalid tidak akan mengkhianati Islam dan menegaskan pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu bukannya jahil 100 peratus mengenai agama.

ABIS TU BERAPA PERSEN DIA JAHIL MENGENAI AGAMA ISLAM? 10%? 20%? 30%?

KALAU KHALIS TU 100% RETI AGAMA ISLAM JADI INI JER KER STANDARD 'KEFAHAMAN' PAS TERHADAP AGAMA ISLAM? MEMALUKAN DAN MEMUALKAN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive