Wednesday, 25 January 2012

HEBAT!!! WAKIL RAKYAT PAS BELAJAR DARI CHINA BUAT RUMAH PPRT HANYA RM 50??#SAVEKEDAH

Apa nak jadi dengan nasib rakyat kedah di daerah daerah yang jauh dari bandar,kebanyakkan mereka berpendapatan rendah dan tidak mampu memiliki rumah yang baik untuk diduduki.

Lebih malang,nasib mereka tidak diperdulikan oleh wakil rakyat mereka sendiri.Dimana wakil rakyatnya hanya pandai bercakap keburukan parti lain.Tapi parti sendiri lebih teruk dari parti lain.Hari ni Mc nak cerita mengenai kisah seorang Adun Pas yang Mc agak layak untuk masuk Raja Lawak hatta Maharajalawak sekali pun. Kisah ini terjadi di Baling, Dun Kupang, Kampung Jernang.

Pada waktu itu YB Pas tersebut turun bersama konco-konconya untuk melihat keadaan penduduk kampung. Bagus la, bila dah jadi YB mestilah kena turun kawasan.

Sampailah kunjungan YB Pas ke rumah seperti gambar di atas.


Kemudian, berjumpalah dengan YB Pas memberitahu masalah yang mereka hadapi. Tuan rumah mengadu bahawa rumah mereka hampir roboh dan meminta jasa baik YB untuk bantu.

Mungkin tak boleh bantu secara terus, YB boleh bantu pohon PPRT ka, rumah Keda ka, ada pelbagai cabang yang boleh YB Pas tu fikir untuk bantu rakyat. Namun bukan itu yang YB Pas tersebut lakukan.

Kebetulan di hadapan rumah penduduk terbabit ada pokok besar, dengan selambernya YB Pas yang lebih glamor di panggil YB Jo.. mengeluarkan duit RM50 dan mengarahkan rakyat yang meminta bantuan tu tadi memotong balak dan membina rumah dengan wang RM50.

Kisah ini diceritakan sendiri oleh tuan punya badan semasa Mc kerumahnya. Terbahak-bahak kami ketawa bila dengar cerita lawak macam ni. Bagi RM50 untuk buat rumah? kah kah kah...

RM50 bukan kata nak buat rumah, nak buat jamban pun tak cukup. kah kah kah..

Akhirnya dengan pasrah dan kebingungan, tuan rumah terbabit mengadu nasibnya ke pejabat penyelaras parlimen Baling. Setelah melihat keadaan rumah dan keadaan kemampuan, akhirnya permohonan untuk mendapatkan rumah berjaya, seperti dibawah,Lepas tu Mc tanya tuan rumah tu,

"dulu abang undi sapa?"

Dia jawab,

"dulu undi Pas, tak tu (tak tahu) undi Pas jadi gini, kalau tahu, tak nak undi"

Kami yang dengar pun senyum saja la..


KEDAH KE KL

DIA INGAT BELI BARANG MADE IN CHINA KOT MURAH DAN TIDAK BERKUALITI.

MTK
PERINGATAN BUAT RAKYAT KEDAH,UNDI PAS ANDA AKAN ALAMI NASIB YANG SAMA SEPERTI ORANG DI ATAS

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive