Thursday, 16 May 2013

PANASS !! AIR ASIA BAKAL GULUNG TIKAR JIKA AZRAN OSMAN RANI TIDAK DI PECAT ??Aku tertarik dengan satu artikel yang dikirimkan kepada Blog Mymassa oleh seorang mantan pegawai tertinggi yang pernah berkhidmat zaman pentadbiran Ayahanda Tun Dr Mahathir Mohammad..Menurut pengirim email berkenaan, beliau menganggap bahawa Azran Osman Rani sebagai buta sejarah dan tidak tahu siapa yang membawa AirAsia ke peringkat lebih tinggi sejak AirAsia ditubuhkan..

Ada banyak pekara tersurat dan tersirat dimana mungkin kebanyakkan rakyat Malaysia tidak tahu situasi sebenar bagaimana Airasia naik hingga sekarang ini ditabalkan sebagai pemenang bagi syarikat tambang murah selama beberapa tahun berturut turut..

Aku tak nak ulas panjang lebar siapa dia Azran Osman Rani ni, tapi aku harap pembaca semua baca apa yang ditulis oleh pengirim email dibawah..
AIR ASIA satu jenama penerbangan "made in Malaysia" yang boleh dibanggakan, bukan Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X yang buta sejarah, buta hati dan "goblok sejarah" kata orang Indonesia itu.

Jika bukan kerana seorang Melayu yang berjiwa besar bernama Datuk Pahamin Rejab yang memberi cadangan dan berusaha meyakinkan Tun Dr. Mahathir Mohamad ketika itu Perdana Menteri Malaysia, akan keperluan sebuah syarikat penerbangan kedua negara, Air Asia tidak tidak akan muncul gah seperti hari ini.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X yang tolol itu, adakah dia tahu sejarah asal usul Air Asia itu? Jika tidak tahu, silalah berjumpa dengan Datuk Pahamin Rejab, fahami betapa seorang Melayu yang berjiwa besar seperti Tun Dr. Mahathir MOhamad memberi kepercayaan kepada seorang Melayu lain seperti Datuk Pahamin Rejab, dengan pelbagai bantuan awal kerajaan dan promosi percuma termasuk promosi oleh akhbar Utusan Malaysia ketika itu.

NOW EVERY FLIGHT AIR ASIA CONFIRM WILL DELAY


HUTANG AIR ASIA BERBILLION RINGGIT

Apakah yang kamu hendak banggakan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X jika hutang Air Asia kepada Malaysia Airport Berhad dan institusi kewangan dalam dan luar negara berbillion-billion ringgit yang kamu sebagai Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X tidak mampu langsaikan! Laporan-laporan yang dibentangkan di Parlimen dan ramai lagi YB di Parlimen menunjukkan Air Asia berhutang Berbillion-billion Ringgit, malah Air Asia Financial Statement pun membuktikan hutang Air Asia semakin berlambak-lambak! Sila baca Hansard Parlimen, kamu carilah sendiri supaya kamu rajin sedikit. Rakyat juga boleh membacanya di Laporan Bursa Saham Malaysia. Saya tidak mahu Link kan laporan itu di sini kerana saya jijik dengan manusia Melayu bernama Azran Osman Rani!

Siapakah yang akan menanggung beban hutang Air Asia itu? Jawapannya mudah, rakyat Malaysia dan sebahagian besarnya penumpang Melayu yang dikenakan pelbagai bayaran tambahan akan menanggung semua hutang-hutang itu! Bukan Ketua Pegawai Eksekutifnya! Dia hanya tahu memutuskan dalam mesyuarat eksekutifnya supaya mengenakan bayaran itu ini, menambah bayaran itu ini dan charge apa sahaja yang boleh dicharge!

Kamu menghisap darah-darah keringat wang orang-orang Melayu yang menaiki Air Asia dengan mengenakan bayaran-bayaran ulangan seperti menukar tiket penerbangan, atau menelan wang pengguna jika mereka membatalkan penerbangan kerana orang tua atau anak mereka tiba-tiba sakit kuat, atau kamu mengenakan bayaran tambahan yang sepatutnya diberi percuma sahaja! Wang dan otak kamu adalah mesin tanpa perasaan yang paling kejam dan bodoh di dunia!

Apakah yang kamu hendak banggakan dengan Air Asia yang kamu sebagai Ketua Eksekutif Air Asia X jika tempat duduk Air Asia yang sempit dan menyakitkan, di mana lutut terpaksa dibengkokkan selama berjam-jam dengan layanan sesetengah pramugari kamu yang kelam-kabut bagaikan lipas kudung yang dipotong kakinya!

Kamu sedarlah, tanpa Tun Dr. Mahathir Mohamad seorang Melayu yang sangat sayang kepada Utusan Melayu, kamu tidak akan ke mana! Janganlah kamu bersombong dan berlagak hebat tatkala Air Asia sudah berada di kedudukan hebatnya, kemudian kamu masuk membawa nilai bobrok dan bodoh piang kamu itu!


KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF AIR ASIA TUTUP MULUT PASAL INI, KENAPA TAK KOMEN DALAM TWEETER KAMU?

Jika Utusan kamu kata Rasis, bagaimana dengan akhbar lain? Apakah kerana kamu tak pandai berbahasa Cina? Jika kamu tidak mengerti bahasa Mandarin kenapa tidak kamu gunakan "google translate" atau bertanya kepada guru-guru bahasa Mandarin? Kamu memang manusia Air Asia yang pemalas dan bergantung kepada cerita minda rasis kamu saja!

Lim Kit Siang dan orang-orangnya pernah mengatakan "Melayu Sial", "Engkau Melayu Bodoh- Balik Kampung" malah mereka pernah menunjukkan Kemaluan mereka kepada polis-polis Melayu dan isteri-isteri Polis Melayu pada tahun 1969. Hingga ke hari ini, pernahkah dia meminta maaf kepada orang Melayu dan Islam? Baca lagi Kertas Putih 13 Mei 1969 supaya kamu tahu penghinaan-penghinaan yang mereka lakukan, dan kamu hanya berdiam diri. Jika kamu malas ke Arkib Negara beli sahaja buku Tunku Abd Rahman "Looking Back". Apa komen kamu wahai Ketua Eksekutif AirAsiaX yang bodoh nan sombong? Saya percaya kamu gagal subjek Sejarah negara sendiri! Patut pun pemikiran macam orang kebodohan!

Mari kita beri tempoh 24 Jam kepada Air Asia untuk meminta maaf atau kita mendesak Kerajaan menarik balik lesen penerbangan Air Asia! Tanpa Air Asia kita sudah ada MALINDO, malah kita boleh tutup lesen Air Asia dan meluluskan lesen penerbangan lain yang berjiwa Melayu, berjiwa Malaysia bukannya berjiwa Azran Osman Rani si Tanggang Moden!

(emel kiriman oleh Mantan Pegawai Tinggi Kerajaan,
zaman Tun Dr. Mahathir Mohamad)

Sumber MyMassa

10 comments:

Anonymous said...

BIAR AIRASIA RASAKAN AKAN AKIBAT KECELUPARAN CEO YANG TERLEBIH PANDAI MENGENAI UTUSAN..... YANG DIKATAKAN RACIST.......SEDANGKAN DIA TAU TAK AKHBAR BERBAHASA CINA LEBIH RACIST DRPD UTUSAN........

APA DIA BUKAN SEORANG BERBANGSA MELAYU KE?....BETUL-BETUL LAH DIA NIE SI TANGGANG MODEN.....


Anonymous said...

Dia masih berdiam diri ... :)) ...takde effect langsung ...Takde sape sape ke nak launch fb page belasah mamat ni dan airasia?

Kena upah cybertrooper nih utk focus kat mamat perasan bagus nih ... malindo tak nak sponsor ke ?

Anonymous said...

kita gempur mamat bangang ni.............jommmm

Anonymous said...

Saya cadangkan Hacker-Hacker mula attack Sistem Komputer Air-Asia sehingga Si CEO ini dibuang kerja... Biar CEO dan Air_asia ini rasakan apa yang orang Melayu rasakan sekarang ini... Apa dia ingat orang Melayu sahaja boleh di Hina dan Orang Cina tidak boleh disentuh langsung....

Unknown said...

Air asia mmg sial...family aku nak pegi sabah hari tu dah bayar semua tapi terpaksa tangguh sebab insiden lahad datu...habis burn semua duit tak boleh pulangkan balik celaka punya air asial

Anonymous said...

Inilah masalah orang pendek, serupa macam Nik Ajis, mereka2 yg pendek ini memerlukan perhatian yg lebih supaya diri mereka dapat merasakan yg mereka berada diatas orang lain sedangkan mereka ini pendek, terpaksa mendongakkan kepala mereka apabila nak bercakap dengan org yg lebih tinggi dari mereka

Anonymous said...

Firaun dan haman pernah ditebalikkan oleh allah. Azrai dan melayu sombong akan allah terbalikkan air asia. Syarikat penerbangan paling celaka dan rakyat serta kerajaan tak boleh buat apa2.... salute kerajaan dan rakyat australia kerana tegas dan protect rakyat dari dibuli oleh airasia. Sampai bila rakyat tanah melayu nak biarkan airasia buli kita?

Anonymous said...

Agensi kerajaan pusat dan kerajaan negeri dicadangkan tidak lagi gunakan perkhidmatan AirAsia ni.

Rasa riak, ujub dan bongkak menyelubungi diri. Dinilai Melayu yang lain itu bodoh... lupa diri. Nah ambil dan rasakan! Tak-pasal syarikat tanggung masalah akibat kebidohanmu.

Anonymous said...

Itulah org bermata duitan berhati syaitan...agama bukan pegangan

Atan....sejarah berapa.....oooo belajar sejarah cina....sebabtu bodoh bebenor

Aaaa APA belajar sejarah israel...ooo la tu kawan baik nuor ya.....lama lama hang pun ditelan bumi

Bongkak bebenoor sombong bebenoor ego bebenor ..walaupun hang cakap inggeris i u u i buntut hang tetap hitam...tu tanda asal usul hang....nanti kubuq pun sama dgn Melayu..

Atan atan ngapala hang derhaka kat nenek moyang hang

BOIKOT TETAP DITERUSKAN
BELI BELAH DI KEDAI MELAYU BUMIPUTERA INDIA

Anonymous said...

ko orang nak boikot boikot lah..ada aku kesah..yang penting dengan ada air asia aku dah dapat pergi london , australia, china, india dan banyak lagi..tambang memang murah...nak harapkan Mas, sampai mati pun aku tak dapat pergi...Mas pun asyik rugi aje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive