Sunday, 12 May 2013

BANTAH KEPUTUSAN PRU13 !! ANAK CINA DAP MINTA CAMPUR TANGAN SINGAPURA DI BERKAS !!! PADAN MUKA !! #PUIII
Polis Singapura menahan 21 rakyat Malaysia hari ini kerana mengadakan demonstrasi haram di sini sebagai membantah keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 di Malaysia (PRU-13).

Seorang jurucakap polis yang dihubungi AFP berkata, kesemua rakyat Malaysia terbabit ditahan di bawah Akta Ketenteraman Awam kerana mengadakan bantahan secara haram di Taman Merlion, walaupun polis berulang kali memberi amaran agar mereka tidak mengadakan sebarang bentuk demonstrasi.

Jelasnya, penganjur demonstrasi itu boleh dikenakan hukuman penjara sehingga enam bulan atau denda sebanyak S$10,000 (RM24,115) atau kedua-duanya sekali, sementara mereka yang menyertai bantahan haram itu pula boleh dikenakan denda sehingga S$5,000 (RM12,057).Pasukan Polis Singapura (SPF) dalam kenyataannya berkata, warga asing yang tinggal atau bekerja di republik ini tidak dibenarkan menyertai demonstrasi haram.

"Mereka tidak sepatutnya membawa isu negara mereka ke Singapura dan mengadakan demonstrasi yang boleh mengganggu ketenteraman awam.

"Mereka yang melanggar undang-undang negara ini akan berdepan tindakan serius," jelas kenyataan tersebut.

Kira-kira 100 rakyat Malaysia menyertai demonstrasi haram kelmarin di tempat yang sama bagi membantah keputusan PRU-13 yang memihak kepada Barisan Nasional (BN).

Daripada jumlah itu, sembilan daripada mereka diberikan amaran oleh SPF. - AFP

Utusan Online

MTK
Kepada anak anak cina Dap, kalau tak suka duk di Malaysia korang pegi berambus laa

3 comments:

Anonymous said...

sepatutnya depa2 ni kena buat macam singapura, kalau kat Malaysia macam2 depa dok kata, menindas le, zalim la, dan sepatutnya kerajaan jangan lembut sangat bagi muka kat puak2 ni macam2 boleh jadi, sayang biar le bertempat....

Anonymous said...

KPD DATO SERI NAJIB LANTIKLAH MENTERI KDN YANG LEBIH TEGAS DRPD LEBIH BERCAKAP (BERI AMARAN JE) AGAR RAKYAT MALAYSIA YANG KURANG AJAR DI AMBIL TINDAKAN SELEPAS PETUNJUK PRU13.......

TOLONG LAH DATO SERI....

Anonymous said...

Itu taktik aje kalau tangkappun kejap lagi lepaslah.....KONON tunjuk ke rakyat Malaysia org singa tak masuk campur

Tuiiiiiiiiiii jgn terpesona ada duit dibelakang semuanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive