Saturday 13 July 2013

MCA BUAT REPORT POLIS TERHADAP PELAKON PORNO DAPMCA negeri membuat laporan polis, semalam berikutan tindakan pasangan blogger, Alvin Tan dan Vivian Lee yang telah mencetuskan kontroversi menerusi foto dipaparkan dalam laman sosial Facebook, baru-baru ini.

Pengerusi MCA negeri, Datuk Dr Yeow Chai Thiam berkata, pihaknya amat kecewa dengan kelakuan pasa-ngan tersebut dan menyifatkan perbuatan mereka sebagai tidak rasional.

“Bagi kita, ini bukanlah satu perkara lucu yang boleh dibuat main-main. Mereka tidak sepatutnya menghina umat Islam yang sedang menjalani ibadah berpuasa.
“Perbuatan mereka telah menimbulkan kemarahan ramai pihak, termasuk di kalangan kaum Cina sendiri. Sekiranya dibiarkan, kita khuatir akan menjejaskan perpaduan antara kaum dan menimbulkan masalah lebih besar,” katanya kepada pemberita selepas membuat aduan di Balai Polis Jalan Campbell, dekat sini, semalam.


Kata Chai Thiam, beliau berharap pihak polis dapat mengambil tindakan sewajarnya terhadap pasangan terbabit supaya menjadi contoh, sekaligus amaran kepada orang lain agar tidak mengulangi kesalahan sama.

Terdahulu, pasangan blogger berkenaan yang turut mencetuskan kontroversi sebelum ini apabila memaparkan aksi seks mereka dalam laman blog, telah mengepos satu foto memaparkan mereka sedang menikmati juadah tidak halal sambil mengucapkan selamat berbuka puasa kepada umat Islam.

Turut tertera, logo halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) pada sudut bawah kiri gambar berkenaan.

5 comments:

Anonymous said...

MCA je?
mn Melayu Islam? stakat tahan sabar je mn bleh lg dah!!! bt la tindakkan!!
lama2 makin naik lemak kapir2 nih! kasik ajar la..mn geng2 silat? mn geng2 melayu PEKIDA, 3 line n lain2?
mcm ni ke korg nk jg agama Islam?!

Anonymous said...

kita kan tengah boikot brg cina..cina takut makin parah.. mcalah kena wakil pihak cina tunjuk baik sebab mca dlm BN.. dgn harapan org melayu tengok.. berhenti boikot.. dap mana peduli... sebab sijantan betina tu org pakatan.. mca kuga tak boleh dipercaya.. pru 13 telah membuktikan lakunan pakatan cina kafir..dap mca gerakan.

Anonymous said...

ya... boikot tetap boikot.. cina tak kan berubah.. makin biadap..

Anonymous said...

PAS lah yang sepatutnya memperjuangkan Islam tapi dah di tutup mulut oleh DAP, sekarang yang menerajui Pakatan adalah DAP bukan PKR.UMNO sudah jadi penakut sejak ditipu oleh kaum cina.

Anonymous said...

Relaks!!! Kita boikot slow2.Dh nampak hasil!!Pelan2 bungkoslah mereka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive