Wednesday, 30 January 2013

PANAS !! NIZAR LAMBAI SAMAKAN MAYAT WILLIAM SEPERTI BANGKAI ?!
ADUN Pasir Panjang Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin mempamerkan sifat kebodohan pemimpin pembangkang apabila menggunakan perkataan ‘bangkai’ bagi merujuk kes adik William Yau Zhen Zhong yang mayatnya ditemui baru-baru ini.

Nizar dalam twiternya pada 29 Januari telah menulis @mbnizar – The CARCASS GATHERERS: BN politicians rush to cash in on William’s death (PENGUMPUL BANGKAI: Pemimpin BN berlumba-lumba dapatkan nama atas kematian William).

Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir ketika diminta mengulas menyifatkan ianya suatu ayat pelik yang digunakan oleh seorang yang berperangai dan bersifat pelik.

“Ini merupakan satu perkara yang pelik daripada manusia yang amat pelik,” katanya merujuk kepada perkataan ‘CARCASS GATHERERS’ yang digunakan Nizar.

Katanya carcass membawa maksud bangkai dan ia biasanya merujuk kepada binatang mati yang juga merupakan makanan burung hering (vultures).

“Terkejut saya dia boleh gunankan perkataan sebegini. Apakah dia tidak mempunyai sebarang jiwa kemanusian dan rasa simpati terhadap keluarga mangsa.

Mengapa dia boleh hina mayat adik William. Tidakkah dia terfikir apa perasaan ibu bapa adik William,” katanya yang ternyata amat kecewa apabila dimaklumkan mengenai twit Nizar itu.

Sambil menyifatkan perkataan yang digunakan Nizar amat keterlaluan, beliau kecewa dengan perkataan yang dipamerkan Nizar walaupun dia dikatakan sebagai seorang yang berpendidikan agama tinggi.

Sumber: peraknews.com

2 comments:

Anonymous said...

Apa nak heran yob. Kalau pandidikan agama dikatakan 'tinggi' tapi tinggi lagi angan-angan politiknya, inila jadinya.

Anonymous said...

PAS, PKR dan DAP adalah Parti Pakatan Haram yang tidak didaftarkan di ROS ni memang punya Pemimpin yang bengong.
Kerana kepentingan politik mereka akan ambil kesempetan dari yang hidup hingga yang mati. Langsung tiada perasaan simpati dan hormat pada keluarga si mati tapi masih berangan mahukan undi dari keluarga tersebut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive