Friday 6 January 2012

PANAS!! TAKKAN RUNTUH MADRASAH SALIHIAH,JIKA BERMANDI DARAH SEKALI PUN!Artikel terbaik dari Kedah Times berjihad mempertahankan Syiar Islam dari kerakusan politik kekayaan Pas Kedah. Mengadaikan tapak tanaf wakaf kepada pemaju penggiat Kristian Sony Ho.

Biarkan PAS terus mempolitikkan isu Madrasah SALIHIAH.
Biarkan mereka dengan lagu lama mereka menyalahkan orang lain di atas kebebalan dan kejahilan mereka.

Isu asasnya ini isu umat Islam, isu maruah Islam, isu HAK UMAT ISLAM. Isu syiar Islam dan isu hipokrit dan kemunafikan pemimpin sebuah parti yang mendakwa memperjuangkan Islam.


Biarkan mereka beri alasan, jawapan berbelit demi memuaskan hati mereka, namun isu fundamentalnya, 'TANAH WAKAF BERSTATUS KHAS JIKA PADA HARI INI KITA BIARKAN DIJUAL DAN DIGADAI PADA SI PENGGIAT KRISTIAN SEPERTI SONNY HO, MAKA AKAN KELAMLAH MASA DEPAN ISLAM DI KEDAH..

Kita tidak bersifat anti-agama atau kaum di sini. Namun kita bertegas menyatakan sebagai umat Islam, buatlah kompleks AMAN CENTRAL 100 tingkat sekali pun, namun kekalkan tapak wakaf khas dan MADRASAH SALIHIAH sedia ada.

Kenapa harus dilencongkan isu sebenar. Kenapa IR AMIRUDDIN HAMZAH mendesak MUFTI agar membuat fatwa kedua untuk membatalkan fatwa pertama?

Kenapa fatwa kedua tidak dipersembah maklum kepada KBDYMM Tuanku Sultan Kedah untuk diwartakan?

Kenapa MAIK boleh khianati amanah Jawatankuasa Kariah Madrasah Salihiah dengan menipu jawatankuasa agar bersetuju menyerahkan hakmilik tanah kepada MAIK, kemudian MAIK menjualkannya pada pemaju CINA KRISTIAN SONNY HO?


Ini persoalan amanah, didunia mungkin lepas namun diakhirat belum tentu.

Kenapa PAS beria-ria mahu mengambil jugak tanah wakaf seluas 0.08 HEKTAR, walhal kehadiran MADRASAH SALIHIAH sama sekali tidak akan menggangu dan mencacatkan pembangunan KOMPLEKS AMAN CENTRAL? Apakah sudah ada perjanjian BARTER TRADE antara PAS di Kedah dan DAP di Penang?

Duhai saudara seagama aku, DENGAN timbulnya isu ini Allah s.w.t yang maha berkuasa ingin menjadikannya satu hikmah buat renungan untuk kita bersama.

Diantara pengajaran dari isu ini:
1. PAS selamanya tidak boleh diharap untuk memperjuangkan kepentingan Islam. PAS selamanya berjuang untuk kepentingan kuasa mereka, slogan ISLAM hanyalah retorik semata-mata.

2. Dengan kuasa duit, kapitalis CINA KRISTIAN DAP boleh memperkotak katitkan hak umat Islam

3. Isu ini juga menguji sama ada kita selaku umat Islam sanggup membantu saudara kita yang sedang dianiaya, tidak kiralah sama ada tinggal di Taman wira Mergong, Kuala Lumpur, Anak Bukit, Kodiang, Perlis atau Sabah sekalipun.

Inilah masanya kita harus bergabung demi mempertahankan RUMAH ALLAH yang kini menjadi bahan caci maki pemimpin PAS Kedah.

Janganlah bimbang, biarpun pada akhirnya yang bakal mempertahankan MADRASAH SALIHIAH disaat ianya mahu dirobohkan MUNGKIN hanya tinggal 20 atau 30 orang yang dipanggil bingai oleh MB lulusan AL-AZHAR, namun 20 atau 30 ORANG ini telah bersumpah untuk mewakafkan diri mereka dan sanggup mati dan bermandi darah demi mempertahankan RUMAH ALLAH yang maha suci ini.

Unit Amal dan PEMUDA PAS, yang selama ini menjadi anjing-anjing salakan DAP, AMBIGA dan peliwat tegar ANWAR IBRAHIM, ingat, jangan sesekali datang untuk pertahankan MADRASAH yang sudah berusia 106 tahun ini. Anda tidak layak sama sekali untuk mempertahankan RUMAH ALLAH yang suci ini kerana anda semua adalah BACUL dan DAYUS yang selayaknya dihukum bunuh kerana mengkhianati agama anda.

Kepada saudara-saudaraku sekelian, yang melafazkan syahadah, dan kalimah LA ILLAH HA ILLULLAH, MUHAMMAD DARASULLULAH ingatlah pesan terakhir ini.

Tanggal 8 Januari ini, (Ahad) pihak pemaju, MBAS, diiringi pegawai dari pejabat tanah dan MAIK akan datang dengan jentolak dan peralatan mereka untuk merobohkan MADRASAH ini. Jika mereka tidak datang pada 8 Januari ini, mereka tetap akan datang pada hari yang lain namun dalam masa yang terdekat..

Dan jika benar anda ISLAM sejati marilah bersama kami buat kali terakhir untuk kita basahkan dan tumpahkan darah kita demi mengejar syahid Allah.

Demi menentang kezaliman sebuah kerajaan yang langsung tidak punya IHSAN, IMAN, AKAL DAN AKHLAK....

Dan untuk pengetahuan semua, golongan yang digelar bingai oleh AZIZAN akan menjadikan hari itu sebagai PERANG BADAR dalam menentukan kelangsungan syiar, MARUAH UMAT ISLAM di negeri Kedah...

Mereka ini mungkin bukan lulusan al-azhar. Sekadar peniaga kecil, penjaja, pemandu teksi, mekanik kereta motor, namun jiwa mereka lebih mulia kerana kesedaran mereka untuk pertahankan MARUAH UMAT yang dibiar untuk dipijak si pemerintah lulusan Al-AZHAR.

'BERPANTANG MAUT SEBELUM AJAL',
JIKA SONNY HO KRISTIAN DAP DAN USTAZ AZIZAN SERTA IR AMIRUDDIN SEDIA MENJUAL, MEREKA INI SEDIA MEMBELI...

'Kalau roboh Madrasah Salihiah'
Aman Central PAS dan Sonny Ho dirikan
kalau sungguh NAK Basahkan Darah
Bersedialah kita untuk disyahidkan.

ALLAH HU AKHBAR, ALLAH HU AKHBAR, ALLAH HU AKHBAR..

1 comment:

Anonymous said...

Baru beberapa jam berlalu..saya berbual dengan rakan akrab saya Jamaludin Murad (68 tahun:ha..ha..dah tua mamak Din ) Timbalan Pengurusi Jawatankuasa Madrasah Salihiah. Padanya..saya lontarkan apa yang saya nampak dan rasa bakal berlaku jika Madrasah Salihiah diroboh dan dibina kembali sebumbung dengan kompleks perniagaan.Saya punyai pengalaman bersembahyang di banyak surau yang dibina sederet dengan lot-lot perniagaan di kompleks perniagaan..kepada yang hanya melihat sembahyang itu merupakan tuntutan yang diwajikan..mungkin merasakan tidak ada apa-apa kesan disebalik bersembahyang di surau komplekks perniagaan..tetapi jika kita perhati dengan teliti..surau yang dibina di kompleks perniagaan sekadar memenuhi syarat pembinaan kompleks itu sahaja..Isu tanah Madrasah Salihiah ini berbeza dengan keperluan pembinaan kompleks milik Sonny. Mungkin pada Ustaz Azizan dan Ir Amirudin Hamzah mereka hanya melihat dari sudut sembahyang boleh di mana-mana..bagi mereka yang difikirkan hanyalah kaedah untuk mengimarahkan surau dan penyediaan kemudahan ibadah uuntuk orang Islam di kompleks perniagaan. Tanpa pula mereka melihat kesan terhakisnya tanah yang disumbangkan untuk pembinaan kompleks dengan mewajarkan penghakisan tanah wakaf...Kancut..Tambang Badak..antara tempat permainan saya sewaktu diusia remaja..di rumah Din Mamak di belakang gereja di Kancutlah tempat kerapnya..saya merehatkan diri dan melepak...saya amat mengenali ramai jiran-jirannya..Saya juga amat tahu bahawa kawasan Kancut sejak dahulu hingga bila-bila merupakan kawasan yang diidamkan oleh orang bukan Melayu untuk memilikinya..kenapa?...pastinya Ustaz Azizan tahu akan hal ini...Pada tuan-tuan pejuang Madrasah Salihiah..selamat berjuang saya ucapkan. Salam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive