Thursday 19 June 2014

APA JADAHNYA PEGUAM NEGARA TARIK BALIK PENDAKWAAN TERHADAP RAYER CELAKA ??Adun Seri Delima RSN Rayer yang mengeluarkan perkataan kata kata hasutan UMNO celaka dalam Dewan Undangan Negeri dan mengulangi kata kata itu dalam satu ceramah ketika kempen PRK Bukit Jelutong baru baru ini ditarik balik pendakwaan oleh Pejabat Peguam Negara..

Pertuduhan hasutan ke atas Adun Seri Delima, RSN ditangguhkan pada satu tarikh yang lain atas arahan dari Jabatan Peguam Negara.

Perkara itu dimaklumkan oleh Ketua Unit Pendakwaan Datuk Razali Che Ani kepada peguam yang mewakili Rayer, Gobind Singh Deo, Ramkarpal Singh Deo dan V Raveendran.Peguambela Rayer, Gobind Singh Deo yang ditemui wartawan memberitahu mereka hanya menerima notis tangguh itu pagi ini.

Menurutnya mereka juga dimaklumkan pendakwaan hanya akan dilakukan sehingga diberitahu kelak.

"Kami tidak tahu sebabnya.Saya rasa pihak yang terbaik untuk ditanya ialah pejabat pendakwaraya

Gobind berkata pihaknya akan cuba mendapatkan penjelasan daripada Pejabat Peguam Negara berhubung perkara itu.

5 comments:

Anonymous said...

Dajjal AG celaka ni jugak yg suruh hantar balik Bible oleh JAIS..
kita pelik kenapa ramai pihak atas2 buat pekak atas keganjilan Pejabat Peguam Negara dan PM Najib lembik biarkan semua ni berlaku.

Jgn biarkan keadaan ini berlarutan..akan jd perbalahan antar a kaum dn agama..

Anonymous said...

Najib mau undi, yang penting undi, dah buat macam-macam takut mereka tak undi BN,Melayu tak apa kerana sentiasa undi BN.......Melayu senang di pujuk serta kerap taat.

Anonymous said...

Kalau dah lama duduk dikerusi empuk begitu jadinya..duduk mengeram telur tapi tak juga menetas..
AG..Letak la jawatan secara terhormat..jgn sampai rakyat yg meluat mengambil tindakan sendiri..jadi macam Thailand baru tahu

Anonymous said...

Aku syak ramai si pemimpin Islam/Melayu dah di 'BLACMAIL' - kerana diPERANGKAP dgn. rasuah, gambar-gamabar LUCAH termasuk dgn. GRO/Pelacur/puak SODOM atau diHASUT oleh ejen yg. MENYAMAQ sbg. Islam teramsuk berkahwin dgn. pemimpin Islam/Melayu! Terutamanya apabila mereka dimabukkan dgn. alkohol - lalu MUSUH ISLAM akan gunakan MO perangkap ini yg. adalah MO biasa si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS dan ejen tempatan mereka!

Si BINATANG MCACELAKA pun boleh MENGHINA/MENGGERTAK Islam/umatnya; sebiji mcm. DAPBANGKAI - lihat di http://celahgelegar.blogspot.com/2014/06/mca-celaka-mca-desak-najib-gugur-jamil.html , (MCA CELAKA) MCA desak Najib gugur Jamil Khir kerana kata Malaysia bukan negara sekular , June 17, 2014!

Tapi, Pres. ISMA, YB Ustaz Abdullah Zaik sewenangnya didakwa bawah Akta Hasutan kerana MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya, sedgkan si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJALRASIS dibiaqkan bermaharajalela MENYERANG ISLAM/umatnya bertubi-tubi kat NEGARA ISLAM ni termasuk sewenangnya melanggar undg-undg SYARIAH/PERLEMBAGAAN!

Dah tiba masanya penggubalan dibuat supaya undg-undg SYARIAH/PERSEKUTUAN boleh MENGHUKUM mana-mana si KAPIRDAJAL yg. MENGHINA ISLAM/umatnya, kat NEGARA ISLAM ini!

Dan apa KEJADAHnya si MCA ni ada "Jawatankuasa Khas Syariah Undang-Undang" - nak masuk campur hal ISLAM/umatnya kat NEGARA ISLAM in?!

Baik NGO-NGO ISLAM/Melayu membuat lapuran POLIS kerana sekrg. MCAANJINGKURAP ni MENGHINA ISLAM/umatnya termasuk DYMM YDPA/Kesultanan Melayu, sejarah Kemerdekaan kita, dan undg-undg Perlembagaan yg. dibentuk asalnya pd. 1957! Dan mereka sengaja membangkitkan perjanjian tahun 1963 (yg. tidak lansung MENGGUGAT Perlembagaan asal Negara) itu utk. MENGHASUT Bukan Islam di Sabah/S’wak utk. membenci ISLAM/umatnya dan k arah PEMISAHAN Sabah/S’wak dr. Malaysia ini – maka KDN patut masuk campur kerana ini juga berkaitan Keselamatan Negara!

Dan sebab itulah diperlukan Peguam-peguam SUKARELAWAN yg. amat pro-aktif, utk. lebih agresif berjuang di mahkamah demi mempertahankan ISLAM/umatnya – mesti tubuhkan jabatan peguam Sukarelawan/sepenuh masa dlm. GABUNGAN NGO-NGO Islam/Melayu (sistem khidmat guaman yg. amat pro-aktif ini salah satu punca kemenangan MUSUH ISLAM termasuk di Barat).

Si MCARASIS tu memang DALANG-DUA-MUKA plg. merbahaya – dahlah juga MENIPU dgn. MEMFITNAH MAIS-JAIS melanggar undg-undg PERLEMBAGAAN, serta MCARASIS ni MENAFIkan HAK keistimewaan Bumiputera mengikut Perlembagaan Perkara 153 ! Lihat di - http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/06/16/Mais-and-Jais-not-above-law-Liow-Action-on-Bibles-a-dangerous-precedent/ ,Mais and Jais 'not above law', June 16, 2014!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Harap2 kerajaan tukar la peguam negara...yang ada sekarang x dapat jalankan tugas dengan adil dan mengundang kemarahan org ramai...kerajaan malaysia sekarang...silalah buka mata luas-luas...tolongla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive