Tuesday 13 August 2013

TUDIAA !!! KUAN YEW INTAI ANWAR SELAMATKAN HUTANG SINGAPORE ??Menarik artikel yang ditulis oleh sahabat blogger MyMassa tentang ekonomi Singapura yang jauh lebih teruk berbanding Malaysia..

Menurut MyMassa, hutang Singapura kini melebihi 111% GDP atau dalam bahasa Melayunya Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) negara tersebut.1. Lee Kuan Yew nampaknya cuba mencampuri hal Malaysia melalui buku terbarunya. MyMassa rasa ramai pembaca yang sudah maklum tentang perkara ini.

2. Daripada Kuan Yew sibuk pasal hal Malaysia, lebih baik dia risaukan pasal hutang negara Singapura yang kini mencecah 111.4% GDP negara tersebut.


3. Anwar Ibrahim selalu temberang pengikutnya bahawa Malaysia semakin muflis di bawah BN kerana hutang negara baru mencecah 53.5% GDP. Kalau lebih 50% pun Pak Anwar Ibrahim sudah bilang negara ini MUFLIS, bagaimana pula dengan Singapura yang dah mencecah 110% GDP? Mungkin layak digelar BAPAK KEPADA BAPAK MUFLIS!


4. Kalau di negara Kota Singa sudah kekurangan pakar ekonomi, eloklah Lee Kuan Yew membuang egonya lalu suruh anaknya lantik Anwar Ibrahim sebagai penasihat ekonomi Singapura. Jangan tak tau betapa hebat Pak Anwar dalam bidang ekonomi sampai BANK DUNIA pun nak lantik dia jadi penasihat.


5. Kalau dah lantik Anwar Ibrahim, jangan lupa bawak Rafizi Ramli sekali. Nanti diorang boleh buat PEJABAT PENASIHAT EKONOMI NEGARA SINGAPURA sebagaimana yang mereka pernah buat di Selangor.

*KEPAKARAN ANWAR IBRAHIM? Pakar la sangat.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive