Monday 1 July 2013

PANASS !!! ANAK SYARIKAT INSANIAH HOLDING SENDIRIAN BERHAD TUNTUT GAJI DARI KERAJAAN KEDAH !!Pagi kelmarin dengaq kata staf staf anak syarikat insaniah holding nak buat demo kononnya nak tuntut gaji tertunggak dari kerajaan negeri..

Bagi siapa yang tak tau isu KUIN dan Insaniah mesti depa kata Kerajaan Negeri Zalim sebab tak bayaq gaji..

Untuk pengetahuan semua Insaniah holding serta anak syarikat seperti Insan Medik, Insan Maya, Insan sistem, insan hospitality dan Insan Bestari sendirian berhad ditubuhkan oleh jamil hanya untuk meletakkan kroni kroninya..

Semua Syarikat dibawah Insaniah Holding ini langsung tidak membawa keuntungan kepada syarikat sebaliknya antara penyebab utama KUIN menghadapi krisis kewangan.. Anak syarikat patut berniaga dan cari duit untuk KUIN, bukan KUIN yang cari duit untuk anak syarikat..
Insaniah holding tidak menjana pendapatan sendiri seperti syarikat sendirian berhad yang lain, sebaliknya " Menyamun" wang milik KUIN sebanyak 1.4juta sebulan dari 15juta setahun peruntukkan kerajaan negeri hanya untuk membayar gaji staf Insaniah Holding Sdn Bhd kalau tak silap ada seramai 309 orang.. Tak ke gila namaanya..Kerja untuk orang lain, tapi orang lain kena bayar gaji..

Gaji CEO anak anak syarikat Insaniah holding ini pula mencecah 50ribu sebulan.. Bayangkan 5 anak syarikat kecil mempunyai 5 CEO makan gaji buta..

Gaji pokok untuk jawatan Ceo belum termasuk elaun+gaji Pensyarah
Apa guna kakitangan anak syarikat Insaniah Holding berdemo nak tuntut gaji tertunggak dari kerajaan sedangkan anak syarikat Insaniah Holding tak ada kaitan dengan Kerajaan..Suruhlah Ust Azizan bayar gaji sebab dia masih lagi pengerusi Insaniah Holding..

Mudah betul Pas nak menkayakan kroni kroni.. Buka syarikat SDN BHD yang tak jana pendapatan. Lepastu ambil pekerja ikut suka hati, Tiap Tiap bulan hantar claim suruh kerajaan bayar gaji.. Banyak cantik muka hangpa..

Sebab tu lepas BN ambil alih kerajaan, Jamil selaku rektor KUIN dah berambus sebab dia tahu segala tembelangnya akan dibongkarkan .. Itu baru sikit.. Dengaq kata ada beribu lagi kerja jahat yang Jamil buat akan didedahkan..

6 comments:

Anonymous said...

tutup ja anak syarikat tu..

Anonymous said...

Saman la krn salah guna kuasa. Tangkap, sita harta, Citer byk2 pun naik meluat dengaq.

Anonymous said...

Awat yang loklaq sangat puak kakitangan Insaniah Holding nihhh... Dah mula nak cipta isu kata Kerajaan Negeri zalim.

La ni pi buka dulu fail Insaniah Holding. Cek akaun dari A to Z. Jika Insaniah Holding ditubuhkan atas dasar perniagaan, ambik tahu apa yang yang Insaniah Holding berniaga dan bagimana untung ruginya.

Dah tahu tak ada perniagaan yang depa buat, hanya mengharapkan bantuan Kerajaan Negeri kemudian rolling duit tu hanyak dengan bayar gaji mahal kapada kakitangannya. Semua dah tahu, kebenarannya tidak menguntungkan, tutup saja syarikat tu dan bagi puak tu berhenti kerja. Jika puak ni ambil tindakan undang-undang, bagi tahu depa, syarikat yang untung boleh ditutup. Berlambak dah orang dok buat macam ni...

Anonymous said...

Kerajaan Kedah patut membatalkan sahaja anak syarikat yang tidak memberi untung tersebut. Apa guna disimpan hanya menambahkan beban sahaja lagipun syarikat tersebut hanyalah lantikan politik PAS dan sekarang kerajaan BN yang memerintah.

Anonymous said...

pas nak tunai aku janji... pas pandai buka kerja kosong... pas boleh buat kedai sdn bhd..pas boleh beri gaji tinggi dr BN.. pas boleh beri durian runtuh.. pas boleh dtg duit byk walau takde kerja... hehehehe...byknya org buat apatu

aku janji... sesunggguhnya AKU BERJANJI ini hanya janji janjian belaka.. sekadar iklan dan info sahaja.

Anonymous said...

sesungguhnya AKU BERJANJI BERJANJI BERJANJI akan pinjam duit bank..
hutangggggggg....

tanah gondol cina dap yg kaya..tanah melayu diambil jirat kuboq cina dibuat.. inilah islamikkkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive