Wednesday 26 March 2014

TERKINI !!! PILOT BIADAP AIRASIA DI GANTUNG TUGAS #MH370 @HishammuddinH2o
Seorang juruterbang syarikat penerbangan AirAsia digantung tugas kerana didakwa mengkritik pengumuman kerajaan berhubung pesawat MH370 terhempas di Lautan Hindi menggunakan laman sosial.

Ketua pegawai eksekutif kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes dalam satu kenyataan berkata, tindakah itu bagi membolehkan siasatan dilakukan ke atas juruterbang berkenaan.

“Pegawai kanan AirAsia X telah digantung tugas sementara menunggu siasatan berkenaan pelanggaran polisi syarikat dalam tulisan Facebook,” katanya menerusi akaun Twitternya.
Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X, Azran Rani Osman dalam Twitternya berkata, juruterbang itu melanggar “arahan khusus” iaitu tidak mengulas mengenai pencarian MH370 secara terbuka.

Arahan tersebut dikeluarkan untuk mengelakkan kakitangan AirAsia membuat kenyataan yang boleh mengguris perasaan pihak lain, tegas beliau.-SUMBER

Semalam Blog MTK ada menulis tentang pilot AirAsia ini yang mengkritik langkah-langkah kerajaan dalam menangani isu kehilangan pesawat MH370 KLIK SINI

6 comments:

Anonymous said...

Kalau paria tetap juga macam si tony tu.

Anonymous said...

Dei Tambi,..! Malaysia remember you face.

Anonymous said...

PI MAMPOS si PENDATANGSIALKAPIR ni - baik dibuang saja kerja dia!

Anonymous said...


MAS dan sekarang Malindo Air pula akan terus disasarkan musuh ISLAM/Melayu selagi MAS dan Malindo Air tak jatuh dlm. genggaman Kapir Barat-ZIONIS dan ejen tempatannya dr. si DAPBANGKAI!

MALANGNYA MAS makin di "Barat-Zioniskan" akibat menyertai One World Alliance (salah satu agenda New World Order/One World Government), spt. Etihad dan Qatar Airways! Sebab itu agaknya, paramugari tak ada atau tak dibenarkan yg. BERTUDUNG sdgkan Malaysia NEGARA ISLAM dan MAS adalah penerbangan nasional. Begitu juga dgn. Qatar dan Etihad Airways, yg. penuh dgn. paramugari Barat yg. PENYOMBONG (pernah saya sendiri lihat keangkuhan mereka layan org. kampong/tak pandai cakap omputih, yg. nak pi Umrah dlm kapalterbang dan di Airport) - dan pakaian paramugari lansung tak bercorak Islam (pakai skirt) sedgkan itu negara Arab pula dan airport mereka pun diDOMINASI pekerja asing Bukan Islam; sedgkn ramai umat Islam, termasuk dr. kampung, menggunakan penerbangan MAS dan Etihad dan Airport, utk. menunaikan Umrah dan Haji.

Melalui One World Alliance ini, dan insiden terbaru ini, MAS akan dipaksa utk. bergabung dgn. syarikat Barat-Zionis, termasuk Air Berlin - spt. sy. penerbangan Arab-Islam yg. telah di'Barat-Zionis'kan contohnya Qatar dan Etihad Airlines itu (apalagi MAS makin dipenuhi konsultan luar termasuk dari Barat dan lihat di http://theunspinners.blogspot.com/2013/08/idris-jala-cadang-jual-omar-ong-jadi.html, Idris Jala cadang jual, Omar Ong jadi konsultan sebat komisyen?, by The Unspinners, 8/15/2013 )!

Sedangkan Jerman sangat bahaya kerana ia penyokong paling kuat ZIONIS-Israel bersama US/UK - lihat http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...


Tengok si PENGGANAS KAPIR DAPBANGKAIBABI menghasut rakyat China menyerang Malaysia, dan membunuh YAB PM dan keluarga serta Menteri lain (disyaki Menteri-Menteri Islam/Melayu) - untuk. “dikuburkan sampai 18 jenerasi” (lihat di http://rmf7.wordpress.com/2014/03/26/malaysia-sedang-di-tekan-oleh-proksi-kedutaan-malaysia-di-china-di-serang/)!

Apa KDN dan PDRM akan biarkan GERTAKAN PENGGANASBABI i ini?! Dan tolong KETATkan kawalan keselamatan YAB PM dan Menteri-Menteri Islam/Melayu kita serta ahli keluarga mereka!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Makcik Sambal Belacan..
sy dr awal menyesyaki ini konsprasi besar.. dn Malaysia sgt terancam dgn kejadian ini. Kenapa Najib terus buat conclusion dr kiraan matematik untk anggar lokasi pesawat sebagai pesawat dh sah terhempas?

Kenapa Najib xmahu libatkan China dlm siasatan..kenapa hny beri hak pd blok Barat-CIA-Amerika-FBI-AAIB-British-NTSB-Inmarsat.. dan mereka semua ini sekutu yg sama/

Kenapa Hishamuddin tk henti berbangga dgn bantuan 26 negara? kita nk selesaikan kes ini bukan nk ckp soal 26 negara yg bantu.. kalau 100 negara bantu tp semua berpakat utk konspirasi..apakah itu berbangga?

Kenapa saksi di pualu Maldives melihat jelas pesawat mirip MH370 tidak disiasat rapi?? Kenapa kemungkinan remote hijack tdiak dipertimbangkan? Jurutera elektronik MAS mesti dipanggil untuk berikan fakta berbanding harap kpd Boeing yg juga tak boleh harap..

Jika kita selalu selenggara suatu kenderaan kita boleh kenal.. di mana kelemahan..di mana itu boleh ini tk boleh..pesawat tu dh 10 tahun usia.. Jurutera dan Juruteknik MAS mesti sudah kenal mana weak point.. kenapa mereka dinafikan??

MAS disuruh TUTUP mulut dn hanya agensi penyiasat Barat shj dibenar buka mulut!!why???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive