Tuesday 25 March 2014

#MH370 !!! TIAN CHUA AHLI PARLIMEN SETARAF BABI !!??
Malam ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah membuat sidang akhbar lewat malam semata-mata untuk menyampaikan satu berita yang bukan sahaja berat di hati beliau tetapi di jiwa semua kita.

Beliau mengesahkan MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu terhempas di Selatan Lautan Hindi berdasarkan analisis data satelit.

Sebaik itu berlaku, ramai yang redha dan mula memberikan doa mengikut agama masing-masing.

Kesedihan dirasai semua rakyat Malaysia yang waras termasuk penulis ketika menaip rencana ini.

Namun… ada seekor manusia kurang sensitif di Malaysia ini yang masih tidak faham kenapa Najib perlu mengumumkan perkara itu dengan segara.

Babi ini bernama Tian Chua…

Di kala semua orang melahirkan rasa sedih… ibu kepada anak mangsa menangis… air mata mengalir… babi ini mempersoalkan mengapa Najib membuat mengenai MH370 kepada media dan kenapa tidak mengikut cara Perdana Menteri Australia, Tony Abbott yang mengumumkan perkembangan MH370 dalam Parlimen.
Kau apa hal Ah Beng? Nak sangat ikut bontot mat salleh tu apasal? Biarlah dia buat cara dia… kita bukan kuli Australia kena ikut cara diaorng dalam semua hal.

Ini hal yang lebih besar kepada jiwa dan hati rakyat kita… kapal kita dan rakyat kita lebih ramai yang terlibat… adalah lebih baik rakyat kita dimaklumkan dahulu sebelum Ahli Parlimen.

Kalau Najib umum di Parlimen kang…pusing cakap apasal rakyat tidak dimaklumkan dahulu pulak… memang itulah modus operandi orang cam Tian Chua yang akan cari salah dan pusing memusing semua benda.

Salah ke Najib beritahu kepada rakyat? Walaupun berat dan sedih… beliau telah berbuat demikian kerana kita semua mahukan satu jawapan.

Apa babi seekor ni tak reti ke nak doakan (kalau dia ada agama) kepada para penumpang?

Baca Seterusnya

13 comments:

PASDAPX said...

Salam, aku sokong 150% ko balun babi cina sekor ni.. Xde hati perut dn hnya main dlm otaknya politik longkang dan taraf babi siang mlm!!

PRAY FOR MH370....STILL AWAITING THE MIRACLES BY ALLAH..AMIIN

Anonymous said...

Babi nak haram kapir laknat bersama2 penyokong pakatan harambabilaknatullahcilasial nak mampus .
Sibabi laknattullah menjadi sembahan ahli2 PASPKR laknatullah.
Kalau babi itu haram sibabi dan penyokongPASPKR laknatullah lebih haram malahan lebih hina lg dari makhluk Allah yang lain.

Anonymous said...

Cina/Keling Pariah babi dan Melayu Anjing pembangkang memang spesis Mak satu Bapak seribu!!!

Anonymous said...

najib and geng sudah buat yang terbaik, banyak Negara lain menolong, tapi apa PR atau PKR buat, memburukkan semua apa yang kerajaan buat, kalau pandai buat sendirilah, bukan kan BABI itu hebat,dan pengikutnya boloh tatak otak, ikut macam babi, sondol sondol taik sendiri..fikirlah.

Anonymous said...

Tian Chua gangster pkr babi.

Anonymous said...

memang sial. semua benda nak dipolitikkan. memang dasar tak ada hati perut. babi pun ada hati, manusia sekor ni eloknya mampos. Rakyat Malaysia harap sumpah binatang beramai-beramai termasuk yang seangkatan dengannya

Anonymous said...

Tak betul tu, dia bukan babilah, tapi raja segala babi, hantar balik tongsan je.

Anonymous said...

Bodoh! Bangang! Samdul! Babidol!

Anonymous said...

Manyak busuk itu Tian chua babi...babi ni kita bagi kerengga gigit je... pasti gila satu dunia looo..

Anonymous said...

Pembangkang dok melalak sebab nak cover up citer MH370 terpalit dengan Bos mereka.Kalau kotak hitam jumpa semula,dan kaitan kehilangan MH370 adalah sebab sendiri,aku tak tau lah.mana nak letak muka lagi,satu dunia kenal sapa 'trojan horse' dalam isu ini..memalukan!ppuiii!!!

Anonymous said...

Kenapa Najib tak umum parlimen? Apa bezanya Najib dengan Abott? Jawapannya..
- Abott bercakap didalam parlimen berkenaan tentang membantu Malaysia dalam usaha-usaha SAR
- Najib pula, bercakap dan membuat pengumuman tentang perkara yang besar yang perlu disampaikan terus kepada waris-waris yang menunggu dan juga media-media..boleh waris-waris masuk dok dalam parlimen?
Adakah untuk menyampaikan berita sedih perlu dari parlimen dan tidak dihadapan waris?
Nanti kalau umum dalam parlimen dia orang akan spin kenapa umum dalam parlimen..najib takut dengan waris lar..dan mcm2 lagi..puak2 ni mmg akan sentiasa mencar kesalahan dan tidak akan membantu langsung...cuma pelik lar..apa jadi dengan kes Lahad Datu dengan kaitan dengan dia ni..zahid kata dulu ada bukti kukuh..tapi smpi lar ni..sengappp jer...

Anonymous said...

Tian Chua ni, kalau tak kurang ajar, tak sah.

Anonymous said...

Dari dulu lagi si babi chua ni tidak akan berhenti dari mulut longkangnya..mengapa perlu di layan..sama spt barua2 pas pkr yang lebih politiknya dari nyawa orang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive