Saturday 12 July 2014

HATI HATI DENGAN TABUNG BANTUAN PALESTINE PALSU
Berikut adalah laporan berkenaan gambar hasil siasatan sekretariat Aqsa Syarif dan wakil MAIWP:

Pada 16 May 2014, jam lebih kurang di antara 2.00 petang ke 2.15 petang iaitu selepas selesai solat Jumaat, Saudara K***** melihat 4 buah tabung (seperti dalam gambar) diletakkan di luar kawasan surau Tabung Haji, Jalan Tun Razak.

4 buah tabung tersebut diletakkan secara berdekatan, anggaran jarak adalah sejauh 10-20 meter di antara satu sama lain dan seperti dijaga oleh beberapa orang yang berpakaian t-shirt hitam bertulisan “Free Palestine” berwarna putih, dan berseluar jeans dengan sedikit kekoyakan. Beberapa minit selepas itu, 2 buah tabung telah dibungkus dan tinggal 2 buah tabung lagi. Tidak diketahui apa yang terjadi selepas itu kerana beliau meninggalkan tempat tersebut.Saudara tersebut telah solat di surau tersebut sebanyak dua kali (pada tarikh tersebut), dan ini merupakan kali pertama dia melihat sendiri dengan mata beliau. Kejadian ini dikatakan berlaku beberapa kali berdasarkan ulasan sahabat-sahabat beliau yang bekerja di kawasan tersebut.

***

Terdapat tiga buah logo NGO yang ada pada tabung tersebut. Salah satu NGO telah membuat laporan sebelum 16 May 2014, tetapi dikatakan masih berlaku.

Esok hari jumaat. Kepada pengunjung tabung haji khususnya para jemaah pada solat jumaat, tanganilah dengan bijak dan berhemah.

Justeru, adalah lebih baik jika anda menyalurkan derma mengikut saluran yang betul agar bantuan itu benar-benar sampai kepada mereka yang berhak menerimanya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive