Monday 28 April 2014

PANASS !! ADAKAH INI TUGAS BARU ANGGOTA JPJ MALAYSIA ??
Selain menyaman pesalah trafik yang melanggar undang undang lalulintas, kini tugas baru anggota JPJ ialah merakam video pesalah trafik dan muat naik ke laman sosial..Aku tak pasti sama ada ianya SOP baru JPJ untuk pegawainya atau pegawai berkenaan sengaja memuatnaik video ini bertujuan untuk mengaibkan seseorang..

Itulah yang berlaku terhadap Pengasas Pondok Genting Tumpat, Abdullah Sa’amah yang mahu tindakan tegas dikenakan terhadap anggota penguat kuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri yang merakam dan menyebarkan video beliau disaman dalam laman sosial sejak bulan lalu.

Memetik laporan Utusan Malaysia

Abdullah berkata, tindakan itu wajar kerana perbuatan anggota terbabit telah menjatuhkan maruahnya dan seolah-olah sengaja ingin memalukan dirinya selain mencemar imejnya sebagai seorang tokoh agama di negeri ini.

Selain itu, katanya, tindakan anggota terbabit juga telah mencemar imej serta merosakkan integriti agensi kerajaan yang selama ini begitu dihormati.

“Saya berharap dengan tindakan tegas yang diambil itu akan memberi pengajaran kepada anggota tersebut dan kakitangan lain supaya tidak mengulangi perbuatan yang tidak bertanggungjawab itu," katanya

Institusi Modenisasi Pemikiran Anak Kelantan (IMPAK) hari ini menyerahkan memorandum bantahan kepada JPJ negeri berhubung penyebaran video rakaman Abdullah yang disaman anggota agensi tersebut dalam laman sosial.

Sejak 13 Mac lalu, telah tersebar video Tok Guru Abdullah Samah Pondok Genting Tumpat Kena Saman JPJ dan Ulama Umno Ilmu RM2 Juta Kena Saman dalam laman YouTube.

Sementara itu, ketika diminta menceritakan kembali kejadian tersebut, Abdullah memberitahu, beliau sama sekali tidak menyedari bahawa kejadian itu dirakam.

Beliau hanya menyedari beberapa orang anggota JPJ memegang telefon bimbit masing-masing dan seolah-olah sedang berbuat sesuatu ketika itu.

“Saya hanya mengetahui kewujudan video tersebut di laman sosial setelah dimaklum oleh anaknya ketika sampai di rumah pada hari kejadian.

“Apabila membaca komen-komen yang ditulis pada video terbabit yang banyak berbaur negatif jelas telah memalukan saya dan keluarga.

“Anggota tersebut sepatutnya hanya mengambil tindakan saman kerana sememangnya saya bersalah kerana cukai jalan telah tamat tempoh dan bukannya sengaja memalukan saya dengan tindakan tidak bermoral itu," katanya.

3 comments:

Anonymous said...

Jawablah JPJ,jgn biar pembangkang angkat banner baru terkial kial.Nak certified ic pun susah,bkn nak memudahkan urusan

Anonymous said...

JPJ pun telah dipenuhi dengan para pencacai pas dan PR yang menjadi gunting dalam lipatan.... sepatutnya pengarah JPJ negeri kena bertanggung jawab atas masaalah ini.... letak jawatan atau ditukarkan atau diturun pangkat...

Anonymous said...

Sedang pemimpin Islam/Melayu terus TERUJA dan MEMUJI DIRI kerana dpt. berdamping dgn. si KEJADAH- pembunuh-umat-Islam-global, iaitu si GAYZIONISDAJAL Obama- rakyat, terutamanya yg. miskin dari penunggang motosikal/basikal dan kereta kecil, serta MAJORITI mangsa adalah umat ISLAM/Melayu, terus dibiarkan MATI KATAK/cedera kdg-kdg sampai CACAT akibat dilanggar LORI/KERETA/BAS BUAS (terutamanya tekan brek tiba-tiba, lalu kenderaan belakang terbabas ke laluan bertentangan, atau si pemandu BUAS ini tiba-tiba pandu laju bila kenderaan belakang nak potong atau lori sengaja ke tengah dan menggilis kenderaan yg. nak potong – umat Islam yg. disasarkan si MUSUH Islam, senang dikenali dr. pakaian atau hiasan Islam pd. kenderaannnya) akibat ramai TUANPUNYA lori/bas/kereta ini sendiri puak KAPIRGANGSTER atau dibiarkan ambil ramai pemandu mcm. dr. GENG-KONGSI-GELAP!Liahtalah berita amtmenyayat hati ini tetapi amat ngeri dan KEJAM, bila dua adik-beradik naik motor diGILIS treler ketika nak potong –di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140428/dn_31/Dua-beradik-maut-tidak-sempat-ziarah-ibu-di-hospital !

Sebenaqnya Genocide rahsia (pembunuhan beramai-ramai) ke atas umat Islam/Melayu (termasuk pekerja asing Islam), terus MENINGKAT, disyaki oleh GENG KONGSI GELAP KAPIRDAJAL (yg. juga diterajui PATI Bukan Islam yg. jumlah mereka makin MENINGKAT di M‘sia ini sekrg, termasuk MENYAMAQ sbg. org. Islam dgn. IC palsu umat Islam/Melayu), utk. MENGECILkan umat Islam/Melayu - diTAJA MUSUH Islam/Melayu dr. si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM (dan sekutu mereka dr. Barat-ZIONIS/Israel)!

Musuh Islam/Melayu ini sedg. mensasarkan umat Islam/Melayu di M'sia, Indonesia, selatan Thailand dan Mindanao, utk. bunuh/rompak/bakar rumah-kpg-kedai (utk. rampas tanah atau halau penduduk/peniaga, dan makin meningkat di Sabah/Sarawak ke atas kpg-kpg. Islam/Melayu yg. terbakar)/keracunan makanan-minuman (cthnya keracunan makanan yg. ganjilnya, asyik menimpa pelajar-pelajar Islam/Melayu termasuk di asrama penuh)/suntikan kimia (termasuk yg. boleh sebabkan sakit jantung/kanser/racun, terutamanya ke atas pemimpin/bijak pandai/usahawan berjaya Islam/Melayu)/wabak penyakit/kemalangan jln. raya-industri dsbnya!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive