Tuesday 14 January 2014

SIA SIA PERJUANGAN BLOGGER UMNO BILA ADA MALAUN BERBADAN BESAR TAPI HATI SEBESAR KUMAN !!Kemana lagi blogger Umno nak mengadu kalau bukan menulis segalanya isi hati didalam blog sendiri.

Bila kita guna saluran rasmi, mereka layan blogger seperti sampah.Itulah hakikat sebenar nasib yang diharungi blogger dipanggil PRO UMNO.

Berbalik kepada gambar diatas, semalam Umno memutuskan untuk mensettle dan menyetelkan saman terhadap Tian Chua di luar mahkamah selepas Tian Chua mohon maaf kerana memfitnah Umno isu pencerobohan Lahad Datu didalangi Umno.Dimana maruah Umno bila Umno dihambur dengan berbagai fitnah oleh pembangkang ?

Jika saman sekadar hangat hangat taik ayam dan akhirnya dengan lembut hati Umno sendiri menyerah kalah, apa guna kelantangan parti melayu selama ini?

Adakah ini muka muka pemimpin Umno yang akan menyelamatkan parti?

Sia sia saja perjuangan bloggers dan pejuang cyber penyokong Umno siang malam tanpa henti mempertahankan parti tapi bila diperingkat atasan anggap perkara ini sebagai isu remeh..

Tiada lagi slogan " Melayu Pantang Undur " dalam Umno.. yang ada Pemimpin Pemimpin #SyokSendiri berkepentingan peribadi.

4 comments:

Anonymous said...

Kalau boss dia yang bodoh Ah Jib Gor boleh berdamai secara gentleman dengan peliwat Anwar dengan di saksikan Jusuf Kalla,apalah sangat isu ini.

Motto UMNO sekarang adalah 'love thy opposition members'
alfie

Anonymous said...

MAAF TUAN. DALAM KES INI SAYA RASA TINDAKAN UMNO BETUL. KENAPA. JIKA TERUS KEKAL KES MAHKAMAH. KOS MACAMANA? SIAPA TANGGUNG. KATALAH UMNO MENANG, PRK? BN AKAN MENANG? SENIPIS KULIT BAWANG. KOS LAGI. DALAM KES INI, UMNO TELAH MENANG SEBENARNYA DARI SEGI PERSEPSI DAN IMEJ. IMEJ TIAN CHUA SEBENARNYA MENJUNAM KERANA TINDAKAN UMNO INI. TIAN CHUA TU SIAPA? PARTI APA? PASTINYA SEGALA IMPLIKASI INI TELAH DIFIKIRKAN? SEORANG RAKAN SAYA SENDIRI. BANGSA CINA. PENYOKONG PEMBANGKANG SANGAT MARAH BILA TIAN CHUA BUAT MACAM INI. HABIS ROSAK IMEJ PEMBANGKANG KATANYA. DIA KATA. ORANG CINA AKAN COP PEMIMPIN PEMBANGKANG PENIPU. ITU KATANYA.

Unknown said...

Ya memang tindakkan umno betul, tapi kalau nak saman biar sampai deorg kena bayar. Jika umno menang segala kos guaman tian chua kena bayar.

Anonymous said...

Dah sama perangai mcm al jubori la pulak, saman pastu settle luar. Kita ahli kat bawah ni tak penting ke? Punya sakit hati dgn cina laknat tu, lebih benci dgn puak umno yg gemuk2 kat atas tu. Woi barua gemuk, brape ko dpt ha?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive