Wednesday, 19 June 2013

TUDIAA !! ANWAR LEBIH BIAWAK DARI BIAWAK ?Walaupun tidak berpuas hati dengan keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13), Datuk Seri Anwar Ibrahim mengesahkan bahawa kesemua 89 Ahli Parlimen Pakatan Rakyat akan menghadiri majlis angkat sumpah di Parlimen pada 24 Jun ini.

Ketua Pembangkang itu berkata terdapat salah faham berhubung perkara itu, kerana mereka hanya membuat keputusan untuk memboikot sesi taklimat perjalanan Dewan Rakyat minggu lalu.

"Dengan semangat demokrasi berparlimen, kami membuat keputusan untuk menghadiri hari pertama sidang Parlimen," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di sini, hari ini.Anwar oh Anwar, sungguh berbelit lidahmu untuk menipu rakyat. Sat nak angkat sumpah, sat tak mau .. Dalam masa yang sama himpunan blackout nak teruskan.. Tapi dalam laporan polis tak ada pun report pasal blackout ? tak ada pun report pasal mat bangla?? Alih alih isu dakwat kekal yang PR sendiri minta dibuat dijadikan isu tak kekal..

Bla.bla,bla,bla akhirnya Anwar sahkan semua 89 Ahli Parlimen pembangkang akan hadir angkat sumpah... Tak ke kaki temberang namanya?? Sembang deraih sampai penebat kilat kat atas banggunan Umno masa dia jadi Pengerusi Umno Pulau Pinang pun boleh runtuh..

Bagus jugak Anwar angkat sumpah, sebab dia memang iktiraf keputusan SPR tapi sengaja nak politikkan.Punca dia sebab Anwar tak jadi PM ja.. Kalaulah PRU13 lalu PR menang, dah tentu SPR tak disalahkan..

Anwar semua orang tau, dia sembang saja lebih tapi bila suruh tunjuk bukti tak tunjuk pun.. Dia pusing pusing ceramah kata kita dah buat itu ini tapi bila disemak balik takdak apa yang dia buat pun..Semua fitnah fitnah dan tuduhan yang dilemparkan oleh Ahli Parlimen pembangkang terhadap kerajaan, menteri mahupun jabatan jabatan dapat dijawab dengan mudah..

1 comment:

Anonymous said...

Pejuang demokrasi Konon,Awak ni kalau x dipecat dulu,dan jadi PM Malaysia ni dah jadi HAK MILIK KEKAK KAMU DAN KELUARGA KAMU DAHHH............PERAMPOK wang raayat dulu macam mana le orang percaya dia ni nak membela raayat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive