Tuesday, 12 June 2012

PANASSS !!! BUKTI PAS KEDAH SIMPAN NO IC PENGUNDI DARI LUAR KEDAH SECARA HARAM ?!! SPR & JPN TOLONG PANTAUPas Kedah dah mula menjalankan aktiviti promosi haram untuk mendapatkan nombor bombor IC pengundi yang berasal dari Kedah tetapi menetap di luar Kedah..Dek kerana takut dengan kebangkitan gelombang Merah UMNO/BN yang semakin kuat hingga terpaksa menagih dari anak anak kedah yang berada diperantauan untuk memberikan nombor ic kepada mereka secara sukarela..Ini lebih memudahkan kerja jahat mereka untuk menyimpan nombor IC tanpa kebenaran..

Modus operandi mereka ialah meminta nombor ic kononnya untuk semakkan daftar pemilih..Tapi yang peliknya nombor penerima itu mengunakan nombor handfon biasa, bukannya nombor servis yang di daftarkan dengan telco..Apa tujuan sebenar mereka minta nombor ic pengundi ??

Adakah nombor ic pemberi akan didaftarkan sebagai ahli pas tanpa pengetahuan mereka?? Kalau nak semak daftar pemilih boleh saja semak dekat lama web SPR atau boleh SMS  seperti gambar di bawah ni


SPR dan JPN perlu memantau pekara ini kerana boleh berlakunya salah guna terhadap nombor nombor ic tersebut..


MTK
CELAKA PUNYA PUAK PUAK NI KERJA NAK MENIPU SAJA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive