Friday 27 June 2014

MCA, GERAKAN PERLU BUKTIKAN BAHAWA PARTI MEREKA DAPAT TARIK PENGUNDI CINA SETELAH DIBERI MANDATSemalam YAB Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak mengumumkan pelantikan semula wakil MCA dan Gerakan ke dalam kabinet bagi mengimbangi serta amalan demokrasi Barisan Nasional sejak dahulu lagi..

Sebelum ini kita sudah sedia maklum bahawa kedua dua parti ini sudah bertegas tidak akan memegang jawatan dalam kabinet jika mereka gagal menarik sokongan kaum cina untuk mengundi Barisan Nasional..

Tetapi atas dasar konsep berkongsi kuasa, YAB DS PM tetap melantik wakil wakil dari parti mewakili kaum cina ini ke dalam kabinet..

Tetapi, MCA dan Gerakan harus ingat, pelantikan yang dibuat oleh YAB PM ini bukan sekadar memenuhi kouta sahaja, sebaliknya MCA dan Gerakan perlu berkerja keras untuk dapatkan kembali sokongan kaum cina terhadap BN..Semalam, Presiden MCA berkata, mereka akan terus mengkritik kerajaan terhadap isu isu rakyat.. Tetapi adakah mereka lupa bahawa kini mereka juga sebahagian daripada kerajaan.?


Sebagai satu pasukan(pimpinan kerajaan) sudah tentu hal hal berkaitan rakyat boleh dibawa secara terus ke kabinet untuk dibincangkan.. Jika berjaya selesaikan barulah bercakap soal hasil yang telah diselesaikan kepada umum.. Tak perlulah MCA nak tunjuk jaguh kononnya segala isu mereka hendak perjuangkan..

Cuma sekarang ini adalah, MCA dan Gerakan perlu mengalas amanah yagn dipertanggungjawabkan secara baik.. Gunakan saluran yang ada untuk kembalikan kepercayaan masyarakat cina kepada kedua dua parti ini..

2 comments:

Anonymous said...

Bah. Pertama:

Nak jadi Menteri, bukan main si MUSUH ISLAM MEMBODEK-mcm-si BANGSAT-tak tahu malu kat pemimpin Islam/Melayu kita, sedangkan kalau DAPBANGKAI menghina ISLAM/umatnya termasuk Hukum Hudud ALLAH SWT, bukan main lagi si PENDATANG KAPIRDAJAL MCacing/GerakanKAPIR boleh semua BERSATU! Hancoqlah NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita ini, serta umatnya!

Aku rasa golongan ELIT Islam-Melayu-LIBERAL dah terlalu BONGKAK - seolah tak baca lansung pandangan rakyat biasa dari BUMIPUTERA Islam/Melayu kat sosial media! Tapi kalau si kaum PENDATANG merungut, walaupun yg. MENENTANG ISLAM - bukan main lagi; sampaikan KPN pun boleh diSERGAH! Lihat di http://paneh.blogspot.com/2014/06/kj-nak-hapuskan-kuasa-mahkamah-syariah.html , KJ nak hapuskan kuasa Mahkamah Syariah?!, Coretan: paneh, June 12, 2014!

Lihat si MCacing pun boleh MENGHINA/MENGGERTAK Islam/umatnya; sebiji mcm. DAPBANGKAI - lihat di http://celahgelegar.blogspot.com/2014/06/mca-celaka-mca-desak-najib-gugur-jamil.html , (MCA CELAKA) MCA desak Najib gugur Jamil Khir kerana kata Malaysia bukan negara sekular , June 17, 2014! Baik NGO-NGO ISLAM/Melayu membuat lapuran POLIS kerana sekrg. MCAANJINGKURAP ni MENGHINA ISLAM/umatnya termasuk DYMM YDPA/Kesultanan Melayu, sejarah Kemerdekaan kita, dan undg-undg Perlembagaan yg. dibentuk asalnya pd. 1957! Dan mereka sengaja MENIPU pasal perjanjian tahun 1963 (yg. tidak lansung MENGGUGAT Perlembagaan asal Negara) utk. MENGHASUT Bukan Islam di Sabah/S’wak utk. membenci ISLAM/umatnya dan ke arah PEMISAHAN Sabah/S’wak dr. Malaysia ini – maka KDN patut masuk campur kerana ini juga berkaitan Keselamatan Negara!

Dan apa KEJADAHnya si MCacing ni ada "Jawatankuasa Khas Syariah Undang-Undang" - nak masuk campur hal ISLAM/umatnya kat NEGARA ISLAM in?! Si MCARASIS tu memang DALANG-DUA-MUKA plg. merbahaya – dahlah juga MENIPU dgn. MEMFITNAH MAIS-JAIS melanggar undg-undg PERLEMBAGAAN, serta juga MCARASIS ni MENAFIkan HAK keistimewaan Bumiputera mengikut Perlembagaan Perkara 153 ! Lihat di - http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/06/16/Mais-and-Jais-not-above-law-Liow-Action-on-Bibles-a-dangerous-precedent/ ,Mais and Jais 'not above law', June 16, 2014!

Dan lihat lagi si MCAcing ni - nak MENJATUHkan terus kuasa Mahkamah Syariah di mana si puak DALANG-DUA-MUKA plg. MERBAHAYA ni bukan main lagi asyik MENGGERTAK supaya undg-undg PERLEMBAGAAN terutamanya yg. berkaitan ISLAM/umatnya, ditukaq sesuka hati - demi falsafah dan undang-undang PENIPU - demokrasi dan “equality & liberty" (hak asasi KESAMAAN dan KEBEBASAN) si Barat-ZIONIS! Lihat di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/06/05/MCA-wants-Constitution-to-be-amended-Move-to-prevent-disputes-over-religious-conversions/ , MCA wants Constitution to be amended to prevent disputes over religious conversion, June 5, 2014.

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Bah. Kedua:
Juga lihat akhbar kepunyaan MCacing ni, di mana pengarang EvengeliSStar, si pemuja Parlimen British-ZIONIS, yg. asyik MENGHINA Islam/umatnya serta undg-undg Syariah-Perlembagaan, dlm. serangan bertubi-tubi sejak sekian lama; dgn. MENIPU tentang fakta bapa si pompuan Hindu hari tu, tu kononnya ‘convert‘ sedgkan dia memang Islam spt. dilapurkan PEMBELA; dan si CINA RASIS ni terus MENGHINA Islam sbg. Agama Persekutuan serta MENGHINA kewujudan kedudukan/peranan DYMM YDPA/Kesultanan Islam-Melayu/MAIS-JAIS serta sbg. lebih rendah dr. kuasa MB Selangor! Si Cina-ANJING-KURAP RASIS ni juga sewenangnya menggunakan nama YAB Allahyarham Tuanku Abd. Rahman untuk MEMFITNAH MAIS sbg. berpolitik rakus! Lihat di - http://www.thestar.com.my/Opinion/Columnists/On-The-Beat/Profile/Articles/2014/06/15/Halt-the-overzealous-theocrats-Let-common-sense-decency-and-justice-prevail-instead-of-letting-reli/ , Halt the overzealous theocrats, by wong chun wai, June 15, 2014!

Lihat lagi artikel terbaru si PENDATANG Cina RASIS–BANGSAT ni, yg. asyik begitu rakus MENIPU Tanah Melayu ini sbg. negara sekular melalui EvangeliSStar itu - terus asyik MENGHINA Islam/umatnya termasuk Kesultanan Islam/Melayu kita! Lihat di - http://www.thestar.com.my/Opinion/Columnists/On-The-Beat/Profile/Articles/2014/06/22/Way-out-of-line-The-statements-of-Datuk-Seri-Jamil-Khir-Baharom-the-Minister-in-the-Prime-Ministers/ , Way out of line!, by wong chun wai, June 22, 2014! Kemudian si Cina RASIS ini juga sedg. MENIPU tentang SEJARAH kita, seolah YAB Allahyarham Tunku Abdul Rahman adalah satu-satunya Bapa Kemerdekaan, dan lebih berkuasa dr. Kesultanan Melayu, dan seolah beliau adalah ‘pencipta’ tunggal Perlembagaan Persekutuan, di samping memuja YAB Allahyarham Tun Hussein Onn sbg. PM yg. ulung kerana kononnya menyokong Tanah Melayu ini sbg. negara sekular – maka ini juga menafikan KUASA EKSEKUTIF turun-temurun Kesultanan Melayu, penglibatan Bapa-Bapa Kemerdekaan tercinta kita yg. lain, terutamanya YAB Allahyarham-Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein serta Tun Dr. Ismail Abd. Rahman, serta KUASA EKSEKUTIF Kesultanan Islam/Melayu dlm. penggubalan undg-undg Perlembagaan yg. menjaga Kedaulatan SEJARAH ISLAM/umatnya mengikut WASIAT RAJA-RAJA MELAYU, yg. membuktikan pelansungan PERSEKUTUAN Tanah Melayu ini sbg. NEGARA ISLAM, berasaskan SEJARAH berzaman, bumi PUSAKA nenek moyang kita ini (lihat di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/pembentukan-persekutuan-tanah-melayu-1948.html , Pembentukan Persekutuan Tanah Melayu 1948)!

Makcik Sambal Belacan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive