Friday 19 April 2013

SAH !!! PENGERUSI DAN TIMBALAN MAJLIS FATWA PR BERTANDING ATAS TIKET PAS !!Memang tak perlu disangkal lagi perumpamaan undi pas sama seperti undi dap, sudah terbukti kali ini apabila karpal singh dan lim kit siang akan bertanding atas tiket pas setelah RoS tidak mengiktiraf jawatankuasa eksekutif pusat (CEC) dap..

Pekara ini di akui sendiri oleh Teresa kok semalam..Peliknya kenapa dap tidak memilih untuk bertanding atas tiket Pkr?? Bukankah Dap lebih mempercayai Pkr dari Pas?? Hairan, Dap masih boleh bertanding mengunakan bendera sendiri tapi kenapa masih memilih untuk bertanding atas tiket Pas??.. Jawapan mudahnya adalah Dap sangat sangat memerlukan undi dari kalangan ahli Pas yang lebih banyak dari Pkr..

Lagipun Pas lebih mudah diperlembukan..Jadi tak hairanlah Dap memilih Pas..Lepas ni Pas tak boleh nak kata undi Pas masuk syurga sebab manusia yang anti Islam bertanding atas tiket Pas itu bukan untuk perjuangkan Islam, tetapi untuk menang pilihanraya..
Pengerusi DAP, Karpal Singh dan Penasihatnya, Lim Kit Siang akan bertanding atas tiket Pas berikutan keputusan Pendaftar Pertubuhan (RoS) tidak mengiktiraf Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) yang dipilih Disember lalu.

Kesal dengan keputusan itu, Naib Pengerusi DAP, Teresa Kok berkata, pengumuman mengenai keputusan itu hanya dibuat 48 jam sebelum hari penamaan calon Sabtu ini.

"Selepas ini tidak ada sesiapa lagi boleh mendakwa sama ada Pas ataupun PKR dipergunakan oleh DAP lagi kerana DAP akan masuk Pas.

"Saudara boleh panggil saya ustazah selepas ini," katanya ketika berucap pada Majlis Pengumuan Calon dan Pelancaran Manifesto Pakatan Rakyat (PR), di sini, sebentar tadi.

Semalam, RoS memaklumkan kepada DAP bahawa ia tidak mengiktiraf barisan baru CEC parti itu yang dipilih akhir tahun lalu ekoran kesilapan teknikal dalam penjadualan (tabulation) undi.

Berikutan itu, RoS telah mengarahkan jawatankuasa pusat parti itu dibekukan sehingga siasatan selesai dan satu salinan surat RoS kepada DAP telah dihantar kepada SPR.

Bagaimanapun, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjelaskan DAP boleh menggunakan lambangnya pada pilihan raya umum kali ini kerana siasatan RoS itu tidak akan memberi kesan kepada parti itu dalam meletakkan calon mereka untuk bertanding pada PRU13.

Dalam perkembangan berkaitan, Kok menambah, berikutan keputusan itu, beberapa pimpinanan DAP tidak dapat hadir pada malam ini kerana masih bermesyuarat dengan dengan pihak peguam untuk membincangkan mengenai langkah undang-undang yang boleh diambil.

Menurut beliau, DAP telah mengadakan mesyuarat khas bersama CEC parti itu untuk menentukan keputusan seterusnya berhubung isu ini.

Beliau yang juga Pengerusi DAP Selangor juga menambah, implikasi daripada keputusan ini, DAP tidak mempunyai pilihan lain daripada tetap terus bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) atas tiket Pas.

"DAP tidak ada pilihan lagi kerana sudah tidak boleh bertanding atas tiket roket.

"Namun, di pihak DAP kami tetap ingin mengucapkan terima kasih kepada Pas dan PKR kerana sentiasa memberikan sokongan," katanya lagi.

2 comments:

Anonymous said...


tepat lah pas jadi HAMPas.

pas tempat kencing pkr

pas tempat kongkek dap

pkr jadikan HAMPas anjing untuk menyalak

dap jadikan HAMPas babi untuk tunggangan

presiden kayu HAMPas sangat bodoh anguk jer

mursidul HAMPas gila nak kuasa walau jelas nyanyuk

HAMPas serupa syaitan mengaku manusia

HAMPas serupa jin musuh manusia

HAMPas serupa hantu mentekedarah manusia

HAMPas serupa toyol sahabat manusia

HAMPas kekal sampai kiamat menjahanamkan manusia......

Anonymous said...

Kita doakan semoga semakin ramai lagi ahli2 pas akan keluarga parti selepas berita ini tersebar. Apa dah nak jadi kafir pakai lambang pas. Dimana kah yg pas war2kan pas ada lah parti utk menegak islam?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive