Friday, 15 February 2013

PEJABAT ADUN PAS KUPANG BERHUTANG DENGAN JURU UKUR PUNCA PENEROKA TAK DAPAT GERAN TANAH !!! #SlmtkanGngInasSetelah beberapa minggu isu penganiayaan Pejabat Adun Pas Kupang terhadap peneroka tanah di Gunung Inas seperti yang didedahkan sebelum ini Klik Sini, Sini dan Sini.. Rupa rupanya ada sesuatu yang disembunyikan oleh Adun Pas Kupang..Menurut email yang hantar kepada blogger KedahkeKL rupanya ada masalah besar yang sedang dihadapi oleh Pas Kupang.

Disebalik semua isu isu yang dibangkitkan oleh penduduk sebelum ini, ada satu cerita lain pula timbul dimana 8000 ekar tanah tersebut dalam proses untuk disukat..

Jumlah keseluruhan mengukur tanah melibatkan 8000 ekar itu bernilai RM300 ribu.. RM150 ribu sudah dibayar oleh pejabat Cikgu Joe(Adun Pas Kupang) dan RM150 ribu lagi masih terhutang dengan kontraktor ukur.

Malah Status tanah di kawasan Ladang Rakyat masih belum ditukar, dan atas sebab itulah mereka masih belum memohon EIA dari Jabatan Alam Sekitar. Disebabkan itu juga, tanah tersebut belum boleh diberikan kepada penduduk kampung.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive