Friday, 17 August 2012

TUDIAA !!! KOMANDO MALAYSIA BERJAYA SELINAP MASUK AIR BASE SINGAPORE TANPA DI KESAN ??



Malu sungguh Singapore apabila Komando Malaysia menceroboh masuk Pengkalan Udara Singapura di Bukit Batok dengan menampal Stamp Malaysia pada misil dan menukarkan bendera Singapura kepada bendera Malaysia di atas meja Pegawai Memerintah Pasukan itu di Singapura. Itu belum lagi yang dia orang siap berak , makan minum dan tenguk TV lagi dan tinggalkan seluar dalam kotor dalam almari komanden kem berkenaan. ini yang tak dilaporkan. ha ha ha...... sombong sangat ingat mereka hebat.

Sepatutnya Menteri Dalam Negeri juga perlu meletakkan jawatan. PAP punya malu tidak terkira sehingga mengarahkan DAP untuk menjatuhkan kredibiliti angkatan tentera kita pula. TOLONG SAMPAIKAN PESAN DARI KAMI WARGA MALAYSIA KEPADA LIM KIT SIANG DAN ANWAR IBRAHIM. JANGAN INGAT TENTERA SINGAPORE HEBAT SANGAT HINGGAKAN KAMI TAKUT DENGAN MEREKA . JANGAN DI BANGUNKAN HARIMAU YANG SEDANG TIDUR.



ANGKATAN TENTERA MALAYSIA: Sesuatu yang kita perlu banggakan dan Perkuatkan!

"Malaysia has quietly shown Singapore over how weak it security is. Malaysia has slapped the Singapore armed forces in ways that caused it to come unstuck. The most dramatic was when Malaysia's Commandos invaded Singapore high security air missiles base in Bukit Batok overlooking the Straits of Johore and pasted Malaysian stamps on the missiles and replaced the Singapore flag on the Commanding officer's table with the Malaysian flag. Several Singapire officers resigned oe were reassigned or demoted. The major who carried it out, who is known by his nickname, Sam , is still around and in the business"

Angkatan Tentera Malaysia mempamerkan kekuatan secara senyap apabila berjaya menceroboh Pengkalan Udara Singapura di Bukit Batok dengan menampal Stamp Malaysia pada misil dan menukarkan bendera Singapura kepada bendera Malaysia di atas meja Pegawai Memerintah Pasukan itu di Singapura.

Bangga aku mendengar apabila Singapura diceroboh oleh Pasukan Komando Malaysia yyang memang sentiasa melakukan operasi Hitam untuk memperkukuhkan ketahanan Nasional National Resilent Negara. Jikalau kita merujuk di atas laporan-laporan ketenteraan dan propaganda-propaganda yang selalu dimainkan oleh Negara SINGAPURA itu yang sentiasa mendabik dada bahawa merekalah jaguh ketenteraan di Nusantara, jangan mereka lupa bahawa Angkatan Tentera Malaysia lah MERUPAKAN pasukan pertama berjaya memusnahkan ANCAMAN KOMUNIS di dunia pada era pasca penjajah.

Tiada negara di dunia yang mampu declare bahawa mereka berjaya menghapuskan KOMUNIS kecuali PASUKAN MALAYSIA. Ia belum lagi merujuk kepada misi-misi pengaman yang disertai oleh Malaysia. Pasukan Tentera Malaysia sememangnya sentiasa digeruni dan disegani KAWAN dan LAWAN. Keberanian pasukan tentera Malaysia tidak dapat dinafikan di dalam misi menyelamat Pasukan RANGER Amerika Syarikat di Mogadishu.

Peristiwa yang meragut nyawa seorang Pasukan Tentera Malaysia dan 9 mengalami cedera yang berlaku pada 3 Oktober 1993 itu mendapat perhatian dunia apanila mereka berani bergerak ke kawasan COMBAT ZONE dan berjaya menyelamatkan Pasukan Renjer Amerika Syarikat. Sebuah majalah di Amerika Syarikat melabelkan pasukan tentera MALAYSIA sebagai "GUN SHY", mengiktiraf Pengorbanan dan keberanian Pasukan Tentera Malaysia.

Adalah salah anggapan apabila Singapura Menganggap Pasukan Tentera Malaysia disamakan dengan Pasukan Tentera di Negara Timur Tengah yang tidak pernah atau jarang sama sekali untuk melakukan Operasi Latihan kecuali Negara IRAN. Malaysia sememangnya mempunyai kekuatan dan sejarah yang sangat cemerlang di dalam peperangan . Latihan Ketenteraan adalah amat kerap dilakukan oleh Pasukan Ketenteraan Malaysia dengan menggabungkan DARAT, LAUT DAN UDARA. Sesungguhnya, askar darat kita pernah melakukan terjunan daripada Kapal Terbang / jet Pasukan Tentera Udara dan Pasukan Elit Komando Tentera Darat bersama-sama menyelam dan menggunakan Bot-bot dan kapal laut Angkatan Laut Malaysia.

Belum menceritakan detik-detik apabila askar-askar Singapura masuk ke dalam hutan tebal di Malaysia. Sememangnya Askar Malaysia sangat suka akan HUTAN TEBAL Tropika yang akan menjadi kubu kuat ATM dan menjadi mimpi ngeri bagi pasukan darat Singapura. Harimau mengaum di sana!

Banyak lagi kelebihan tentera Malaysia ada berbanding Singapura dengan kekuatan yang sukar diramalkan bagi pihak Malaysia yang mempunyai kekuatan Jet Pejuang F18 super-HORNET dan Sukhoi yang boleh memusnahkan Sistem Pertahanan Singapura pada bila-bila masa , sementelahah menunggu jet-jet pejuang Singapura yang diTAPAKKAN di negara-negara luar seperti di Australia, Amerika syarikat dan sebagainya....

Sesungguhnya askar-askar Singapura meskipun dilatih oleh Negara Israel , hakikatnya mereka takut Mati kerana mereka adalah YOUNG OFFICER yang tiada pengalaman peperangan. ......Berbeza dengan Malaysia....yang sanggup berkorban nyawa dan badan...Hakikatnya Singapura dipertahankan oleh Askar Melayu Diraja Malaysia, Leftenan Adnan Saidin...

18 comments:

Anonymous said...

bahlol punya tulisan, kjaan malaysia sign security pact dengan kerajaan komunis china apa cerita? kah kah kah.

Anonymous said...

Mamat kat atas ni apa bodo sgt, kau tu takde lansung semangat Malaysia ke atau kau taksub sgt pada benda bukan2 sampai kau tak bangga jadi rakyat Malaysia? Over critical thinking sampai the big picture kau tak bole nampak. Bodoh

Anonymous said...

apa kene mengena dgn security pack dgn China?

perkara baik...truskan lah

info yg aku penah dpt ialah:

setakat ATM nak takluk singapore..adalah AMAT MUDAH

klau singapore musibat sngt mcm mamat yg paling atas...tibai jer ler singapore tu biar tenggelam

huhu

Anonymous said...

bodo toi mamat anon paling atas tu, tu bkn security pack la bahlol.. tu asean china-malaysia diplomacy act la ngok..tu la kalu dh bahlol dlm sejarah tu diam2 la ngok... bab security pun ada gak tp outer border ja(offshore breaching agreement..
mamat anon jnih2 penjilat tegar DAPig nih bknnya jnih ada teloq pun...

Anonymous said...

Mamat anon paling ataih ni dah bnyk jilat jubuq org ni.....tu yang maen banyai crita takda fakta. Dpt depan aku mmg bantai bg makan sabun kasi cuci kapla jingga dia.....banggang dok ada bg diammm nooooo.....fak!!!!

Anonymous said...

Bodoh. Tak pernah dengar story ni kat paper pun.....takde credibility langsund

Anonymous said...

Kesian Anon 23:39. Orang komen dia nak komen sama tapi BAHLUL tak berilmu..
Tahniah Anon yang lain. Kita balun semua Anon seangkatan dengan Anon 23:39.
Jangankan nak berperang, rasanya bunyi mercun lidi pun Anon 23:39 dah terkencing terberakkkk.

Ingatan pada Anon 23:39 dan seangkatan dengannya.

"JIKA TIADA POLIS DAN TENTERA YANG BERANI" di negara Malaysia maka emak bapak kau tak akan dapat berjubur malam hari atau tanpa had masa untuk melahirkan kau sebagai MAKHLUK BODOH.

Maaf terpaksa guna bahasa kesat untuk puak-puak pencacai PR ni.

Anonymous said...

saya sangat bangga dengan Pihak Polis dan Tentera kita yang berani dan sanggup berkorban dan mempertaruhkan nyawa mereka hanya semata mata untuk menjaga kedaulatan Negara Malaysia. Hanya Allah yang tahu doa kami rakyat malaysia untuk mereka semua ini. Kalau diberikan peluang, saya mahu anak lelaki saya nanti menjadi Perwira Negara. Saat itu amatla membanggakan.

Anonymous said...

Bagus korang aku sokong.aku rasa korang lah yang boleh slamatkan saudara2 kita semua kat palastine sana dan seluruh dunia.sian diaorang.x pernah mereka rasa happy walau sesaat.dari cerita diatas aku yakin kemampuan korang hancurkan yahudi laknat.anak2 islam anak2 kita.. 24:55

Anonymous said...

Setahu aku komando yg menyelinap masuk air base singapore tu adlh dr 69 komando, bkn komando dr ATM.walaupun mrk ni dr pdrm, tp ada gak mrk laksankn misi luar dr malaysia

Anonymous said...

Pasukan yg berjaya menewaskn komunis adlh dr pihak polis dn tim 69 komando. Pihak ATM pun ada gak tlibat tp dlm operasi mnentang komunis lebih kpd pasukn polis.pasukn polis mmainkn peranan yg lebih dlm operasi mnentang komunis.

Anonymous said...

sebenarnya ada terdengar cerita mcm tu tp kesahihan cerita tu dan kredibiliti cerita tu sgt meragukan bkn utk melecehkan kepakaran kita tp berdasarkan fakta dan keadaan semasa cuba kita lihat beberapa isu:
1) Komando ATM dan 69 dlm operasi bkt jenalik pernah menjadi tawanan dan ditangkap olh gerila tak terlatih dan utk buat mereka menyerah pihak kerajaan telah bawa anak isteri merayu pada penjenayah.
2) Isu Lahad Datu kita memerlukan 7 batalion RAMD blm lg unit2 polis dan komando 69,unit artileri,TUDM,TLDM,utk 200 penganas.
So info tawan kem udara singapura tu yg mana kawalan lbh ketat dan advance dari bktjenalik dan lahad datu blh dipertikaikan info itu dzn sgt meragukan.

Anonymous said...

peristiwa bukit jenalik tu 1 anggota komando atm dan 2 anggota cawangan khas (pdrm) yg kena tangkap, bukan komando 69..

Anonymous said...

Aku antara anggota pasukan keselamatan malaysia amat bangga dengan pencapaian kami.yang nak komen hati hati.ada pernah tengok darah musuhke. Tak dak jangan cakap

Anonymous said...

08:06 ni dh salah crita ni.cuba cri bahan bacaan kisah bukit jenalik. 69 komando siap blh brbual lg dgn pgganas.salah fakta ni.lahad datu mmg perlukan keanggotaan yg byak sbb kwasan tu brhampiran dgn pnempatan awam.jd pasukan kselamatan msti buat kpungan agar org awam tidak dlm bhaya.1 lg,pgganas sulu klu nk thu kbanyakkan kebal2.200 pgganas pn dh mcm 2000.

cyto plasm said...

ATM mmg hebat...dan harap ia kekal..sebab cucu cicit komunis semakin brani kt malaysia ni..

Anonymous said...

Sembang kemaih.. gunung everest leh berkecai.. Hehe dari duk sembang besaq.. Lebih baik fokus macam mana nak petahankan kubu malaysia.. ��

Anonymous said...

Bahalol..sembang taik!!

Mana ada air base kat bukit batok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive