Friday, 22 February 2013

NIK AJIS SAMAKAN PENERIMA BR1M SEPERTI BINATANG !!
Nik Ajis kata bagi duit kat rakyat adalah salah di sisi Islam, tapi bila bagi rasuah kat kat pengundi tu kira apa pulak?? Halal di sisi Islam??

Memang natang betul la Nik Ajis ni, apa yang kerajaan BN bagi kat rakyat semuanya haram, rakyat yang terima pulak di anggap sebagai binatang..

Habis tu, penyokong Pas yang pi ambil duit BR1M tu binatang jugak la kan..Kesian betul pengikut Pas dapat murshitdol samdol otak macam lembu ni..Ketika jutaan rakyat Malaysia bersyukur dengan pelbagai bantuan yang diberikan Kerajaan Pusat, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebaliknya menyamakan usaha murni itu sebagai memberikan hampas kelapa dan padi serta jerami kepada ayam dan lembu.

Menurut Menteri Besar Kelantan itu, pemberian wang ringgit sangat mendapat sambutan kerana sama dengan ayam dan lembu yang akan datang sekiranya manusia memberikan haiwan tersebut makanan yang digemari.

Sehubungan itu, beliau menambah, pemberian wang ringgit adalah salah di sisi Islam kerana ajaran Islam yang sebenar adalah memberikan ilmu kepada manusia.

Orang yang menawarkan (wang) kepada orang, (sama seperti) kalau kita panggil ayam nak suruh ayam datang dekat, kita tabur hampas kelapa, tabur padi. Kalau nak panggil lembu kita bubuh (bagi) jerami. - Utusan Online

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive