Thursday, 3 January 2013

EKSKLUSIF !! BUKTI TRANSAKSI JUTAAN RINGGIT DALAM AKAUN RAFIZI !!


MAT MERENG
Agaknya berapa juta si darai buncit Anwar ni dapat tiap tiap kali sebar cerita  Fitnah kan? 1 juta ? 2 juta ? Sebabnya semakin dia sebar fitnah semakin buncit perutnya..

Terbaru, Ds Rosmah pulak jadi mangsa kononnya si keling kapet Deepak tu ada buat pembelian barang kemas bernilai 13 juta dekat Ds Rosmah..Pelik jugak, hutang bank pun tak mampu nak bayar ini pulak nak beli barang kemas kat orang ?

Si deepak ni jual kapet je pun, ada taste ke nak beli barang kemas ??

Kat bawah ini adalah invoice yang ditunjukkan oleh si darai belaan Anwar dalam sidang medianya tadi
Inilah email paling bodoh aku pernah tengok..Nak tau apa sebab bodoh ? tengok kandungan yang ditulis kat situ semua ada nama Rosmah..Dokumen yang hantar tu pun tulis Datin Mansor Rosmah, yang tak tahannya siap letak jumlah harga lak tu..

Email penghantarnya pula macam tak masuk akal..Rafizi dakwa transaksi libatkan jumlah jutaan ringgit tapi bila tengok dekat email tu aku dah musykil (project88@gmail.com)..Deepak punya email ke project 88 ni ??  Transaksi berjuta tapi pakai akaun bodoh ni jer ?

Lepas tu tengok pulak kat invois bawah ni, takde pulak tulis nama Rosmah..Yang dokumen kat atas tu, kalau boleh setiap ruang nak letak nama Rosmah..Tapi invois kat bawah ni hanya ada nama syarikat si deepak iaitu Carpet Raya sdn bhd..

Dari apa yang aku tengok dekat invois ni, software yang digunakan bukan dari Excel seperti apa yang diterima dalam email diatas dan aku boleh pastikan Invois ini dari perisian yang lebih advan dari Excel seperti MYOB, SQL, UBS..Memandangkan aku arif dalam bidang ini jadi dapat pastikan Invois diatas bukannya dari Microsoft Excel..

So aku anggap ini adalah sampah terbaru Rafizi untuk menuduh Rosmah kerana belum sempat isu ni panas,  si deepak pulak mengaku dia tak serah apa apa dokumen dekat Rafizi..Malah deepak kecewa sebabnya Rafizi dedah dokumen bukan milik syarikatnya..

Bermakna memang sah dokumen yang didedahkan oleh Rafizi semalam adalah fitnah..

Ahli perniagaan Deepak Jaikishan berkata beliau tidak tahu menahu mengenai dokumen yang dikemukakan Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli hari ini berhubung dakwaan pembelian barang kemas - didakwa sebahagian daripada sogokan untuk melicinkan satu urusniaga tanah.

Menurut Deepak lagi, beliau juga tidak pernah menyerahkan apa-apa dokumen sama ada kepada Rafizi mahupun Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung dakwaan pembelian barang kemas tersebut.

"Saya tak pernah beri (Rafizi) apa-apa dokumen."Saya juga tidak pernah melalui seseorang (proksi) memberikan sebarang dokumen itu kepadanya. Saya sendiri tidak pernah lihat dokumen yang dikatakan," katanya.

Beliau yang ditanya pemberita meluahkan kekecewaan terhadap Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang didakwanya menggunakan Rafizi Ramli untuk mendedahkan dokumen-dokumen yang bukan miliknya.

"Secara jujur saya tidak tahu apa yang dikatakan oleh Rafizi. Saya rasa ianya bertujuan untuk mensensasikan isu (urusniaga tanah) dan saya sekali lagi berkata tidak pernah melihat dokumen itu.

"Oleh itu saya bersama peguam akan meneliti tentang perkara ini," katanya pada sidang media di ibu negara petang ini.Deepak juga berkata beliau dinasihatkan peguam supaya tidak mengulas lanjut mengenai dakwaan bahawa beliau membeli barang kemas tersebut.

Beliau juga mahu Rafizi tampil untuk menunjukkan dokumen-dokumen tersebut yang dipaparkan dalam blog beliau rafiziramli.comDitanya lagi mengenai kesahihan dokumen-dokumen tersebut yang turut memperlihatkan nama syarikat Carpet Raya Sdn Bhd, Deepak berkata

"Syarikat itu memang milik saya, namun dokumen-dokumen yang didakwa Rafizi bukan milik syarikat saya."

Sebelum itu, Pengarah Strategi PKR itu mendakwa dokumen-dokumen pembelian 19 keping barang kemas tersebut dari dua firma di Hong Kong bernilai RM13 juta adalah untuk isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor..-KLPOS

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive