Saturday, 12 October 2013

PANASS !! NAK TAHU KENAPA LOYER PAKATAN MARAH DENGAN KENYATAAN ZAHID ??

Patutlah marah gila geng geng loyer pakatan ni bila kerajaan pinda undang undang PCA dan kenyataan Zahid baru baru ni, rupanya geng geng loyar ni dah tak boleh cari makan.. Bila penjenayah berat bertempur dengan pihak Polis dah confirm penjenayah mati kena tembak..

Tak ada peluanglah geng geng loyar pakatan ni nak cari makan..

Baca dalam kotak merah tu.. Kenapa puak puak loyar ni nak bimbang pulak dengan kenyataan Zahid kalau Polis tembak dulu penjenayah?? Rakyat tak pernah bimbang pun, malah lebih sokong Polis bertindak demikian..Hak asasi majoriti rakyat Malaysia lebih penting dari penjenayah termasuklah loyar pakatan...

Kalau dilihat rasa ‘bimbang’ dan ‘terganggu’ itu dalam konteks peguam, mungkin ‘bimbang’ dan ‘terganggu’ itu bersifat ‘selfish’sebab peguam dah tak ada ‘job’ jika penjenayah ditembak terus tanpa sempat mereka membuka fail untuk menjadi peguambela kepada penjenayah. So kuranglah pendapatan.. Depa bukan pentingkan sangat pun keselamatan rakyat.. Apa yang depa tau ada job2 besar tiap2 bulan..


2 comments:

Apai Ngelai said...

Mereka ini tidak kisah kalau polis yang mati kena tembak, sebab nak hukum penjenayah memang dah penjenayah pun.

Tapi mereka boleh hukum polis dan bela penjenayah sebab khidmat mereka pasti akan digunakan. Agaknya memang betullah, kalau penjenayah mati mereka tak boleh nak cari makan..

Tapi andai ditakdirkan mereka pula yang jadi mangsa penjenayah, yang akan dipersalahkan kelak pun polis jugak.. sebab kononnya polis tak ambil tindakan mencegah jenayah yang semakin berleluasa kini.. Jadi mana satu tindakan betul?

Nak kata apa, pelangkung saja kepala sorang-sorang karipap bodoh itu dengan senduk kayu. Dan kepada pihak polis, jangan layan mulut-mulut yang lancang menyalahkan orang lain semata-mata nak cari publisiti murahan.

Hanya sekadar pendapat saya :)

Mohon jasa baik tuan admin untuk masukkan link blog saya ke bloglist tuan.


http://sarawakia.blogspot.com/

Terima KasihAnonymous said...

rata-rata penjenayah ni ada senjata samada pisau parang pedang malah pistol bom tangan pun makin mudah membolosi sempadan. jadi kepada mamat2 crime lawyer ni... fikirlah sendiri..penjenayah ni tak kira mangsa..mungkin peguam belanya sendiri menjadi mangsa mana tahu. jangan cakaplah nak menegakkan hak mereke terutama hak penjenayah nie. abis tu hak rakyat macamana. undang-undang adalah satu bentuk controling. penguatkuasaan undang-undang juga satu controlling. dlm rumah pun ada undang-undang, dalam jamban pun ada undang-undang semua benda ada law. suruh lawyer lawyer ni tinggalkan kunci kereta dlm kereta ke, biarkan pintu rumah tak berkunci ke.. pastu tengok ada ke penjenayah tu bagi salam mintak izin "kami masuk nak mencuri nie izikan kami ye tuan rumah" try lah wahai crime lawyer. nie mesti sebab sel sel otak tak berhubung..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive