Sunday, 6 October 2013

BR1M !! DULU KATA PENERIMA BR1M MACAM LEMBU, LA NI NAK SURUH KEKAL PULAK !!Jika sebelum ini pemimpin tertinggi Pas memperkecilkan pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), hari ini Pas Kedah tak bersetuju pulak dengan cadangan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad agar Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dihentikan.

Ketua Pembangkang Kedah Amiruddin Hamzah berkata, kerajaan perlu meneruskan pemberian bantuan itu khusus untuk golongan yang benar-benar memerlukan bantuan.Memang pun Kerajaan beri kepada golongan yang tidak kamampuan.. Bukannya main bagi kat sesiapa saja LHDN dipertanggung-jawabkan untuk menguruskan BR1M.. Kebanyakkan penerima juga ahli Pas..

Sebelum ini macam macam pemimpin Pas kata pasal BR1M ni.. Nik Ajis menyamakan rakyat yang menerima pemberian BR1M sebagai 'memberi hampas padi dan kelapa kepada ayam dan lembu'. Hadi Awang pula menyamakan pemberian BR1M seperti zaman Firaun..

inilah perangai tak serupa bikin Pas..benda baik untuk rakyat pi bangkang..La ni bila dah nampak ada impak kepada rakyat depa cakap macam lain pulak...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive