Wednesday, 19 June 2013

PANASS !!! AZIZAN LETAK JAWATAN ??? BETUI KA AKAN ADA PRK DI SG LIMAU ?Bekas Menteri Besar Kedah, Tan Sri Datuk Seri Dr. Azizan Abdul Razak kini bukan lagi seorang pemimpin yang berdaya. Apabila kedua-dua belah kakinya dipotong kerana gangrene, maka gugurlah kelayakannya selaku seorang pemimpin.

Dia sedar tentang perkara itu. Apatah lagi, Azizan lebih banyak berada di katil hospital berbanding bersama-sama rakyat. Dan difahamkan sehingga sekarang, Azizan belum lagi mengangkat sumpah selaku ADUN Sungai Limau.

Baru-baru ini, dari sumber terdekat dengan keluarga isteri pertama Azizan memberitahu, Azizan sudah hampir meletakkan jawatan dan memberi laluan untuk Pilihanraya Kecil pertama selepas PRU13 di Sungai Limau kerana keadaannya itu. Walau bagaimanapun, ada puak-puak PAS terutama sekali yang sebelum ini banyak bergayut di sekeliling kaki seluar Azizan, terburu-buru memujuk Azizan agar tidak berbuat begitu.

Azizan menjadi bahan yang paling teruk dilanyak dan difitnah oleh puak-puak PAS sendiri. Beberapa kelompok dalam PAS yang bercempera, kelihatan bersatu hati dalam mengutuk dan menyalahkan Azizan setelah PAS gagal mempertahankan Kedah daripada dirampas oleh UMNO-BN.

Malah ada yang menyalahkan sikap Azizan yang mudah baran dan lebih banyak mendengar nasihat daripada para pemimpin UMNO untuk mentadbir negeri berbanding merujuk kepada Majlis Syura PAS. Azizan dikatakan mempunyai roh UMNO yang terlalu menebal dalam dirinya.

Gerakan untuk menggulingkan Azizan telah lama dijalankan dan diketuai oleh Mahfuz Omar yang kemudian diproksikan oleh Phahrolrazi Zawawi. Beberapa orang Exco pilihan Azizan turut menikam belakang Azizan dan membuatkan kesihatannya bertambah teruk.

Azizan dilihat kurang bersetuju dengan amalan MENYELEWENG dan RASUAH yang menjadi amalan sebahagian daripada pemimpin-pemimpin PAS sebaik-baik sahaja mereka berjaya merampas Kedah pada tahun 2008. Azizan juga seringkali bertelagah dengan beberapa orang pemimpin PAS Pusat berhubung tindakannya cuba menyekat pengaruh Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng daripada bersarang dalam PAS Kedah. Malah, Azizan juga bertindak tegas terhadap golongan Syiah dan Khawarij yang telah mendapat lampu hijau daripada kepimpinan PAS Pusat daripada bertapak di Kedah dengan tidak membenarkan ketua-ketua mereka menjawat jawatan penting sama ada dalam Kerajaan Negeri mahupun GLC.

BACA SELANJUTNYA DISINI

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive