Tuesday, 28 May 2013

PENCACAI PR KATA HARGA KERETA MALAYSIA MAHAL DARI SINGAPORE ?? MEH TENGOK VIDEO NI !!


Kepada sesiapa yang bebesar hati mengatakan bahawa harga kereta di negara jiran kita iaitu Singapura lebih murah dari Malaysia tu lebih baik kaji balik dan buat research elok elok..

Bukan apa, kalau nak tau harga kereta di Singapura lebih mahal 2 hingga 3 kali ganda dari harga kereta di Malaysia..Ianya berpunca daripada tindakkan Kerajaan Singapura yang mahu mengawal kesesakkan lalu lintas dan mengajar rakyatnya untuk mengunakan pengangkutan awam..Walaupun mahal, rakyat Singapura tidak mengeluh atau melakukan sebarang protes seperti apa yang berlaku di Malaysia..

Bintang Filem Fast & Furious 6 berkesempatan ditemubual oleh wartawan di Singapura.Dalam temu bual itu ternyata mereka(pelakon) terkejut dengan harga yang di jual di Singapura.

Sebagai contoh, Van Diesel terkejut apabila diberitahu kereta jenis Toyota Prius di Singapura berharga sebanyak USD154,000 berbanding tekaannya iaitu USD50,000.

Diesel sempat berjenaka dengan mengatakan jangan membeli kereta di Singapura jika anda mahu menjadi warganegara yang bijak.

1 comment:

Anonymous said...

Hahaha hampehhh rakyat tak bodoh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive