Wednesday, 16 October 2013

PANASS !! TIPAH KOYAK NIE DAH MURTAD KER ??
Baru baru ni si tipah koyak mempertikaikan keputusan Mahkamah melarang The Herald mengunakan kalimah Allah dalam terbitan akhbar berkenaan dalam twitter berbunyi

"Kalimah Allah adalah hak milik orang Islam"  is the stupidest line i've ever seen on a placard.. Malu no sense of history & understanding.


Kalau ikut kenyataan Majlis Penasihat Agama Islam Negeri Johor Datuk Nooh Gadut, sesiapa yang pertikai keputusan berkenaan secara sengaja dan waras boleh menjadi kafir dan murtad kerana kalimah Allag hanya untuk orang Islam..Adakah si latipah koyak dah murtad??

Baca kenyataan Datuk Nooh Gadut dibawah


Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Nooh Gadut menyatakan orang Islam yang mempertikaikan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penggunaan kalimah ALLAH boleh menjadi kafir serta murtad.

Menurutnya, tindakan umat Islam yang mempertikaikan keputusan itu mencerminkan akidah dan syariat serta keji dari segi akhlak.

Katanya, kafir dan murtad seseorang itu "jatuh" sekiranya individu tersebut melakukan dalam keadaan sengaja dan waras.

"Kalau takdirnya yang mempertikaikan itu umat Islam, mereka boleh menjadi kafir dan murtad sekiranya (kenyataan mempertikaikan) itu dilakukan dengan sengaja," katanya yang dipetik Utusan.online.

Kelmarin, Mahkamah Rayuan memutuskan kalimah ALLAH tidak boleh digunakan dalam majalah mingguan The Herald.

Dalam pada itu, Nooh berkata, mempertikaikan keputusan itu juga seolah-olah mempersoalkan apa yang termaktub dalam kitab suci al-Quran iaitu ALLAH hanya untuk orang Islam.

"Kalau jatuh murtad, gugurlah amalan mereka di dunia dan akhirat. Segala amalan kebaikan tidak akan diterima.

"Oleh itu, mereka wajib segera bertaubat dengan mengucap dua kalimah syahadah dan berjanji tidak akan mengulangi dosa itu lagi," katanya lagi.

3 comments:

Anonymous said...

mungkin belum murtad lagi..

tapi Koyak ni agaknya dah cuba2 makan Babi..

Pasaltu mulut cakap busuk/celupar mcm bau babi..takde laki mau dekat..


pompuan bodoh ni tak habis habis buat benda yg takda faedah untuk melayu/islam..

elok duduk bangladesh aje..

Anonymous said...

BARANGKALI KETUA DIA DIAKHIRAT ADALAH ANWAQ BRAHIM CHEROK TO' KUN BUKAN NABI MUHAMMAD SAW.NA'UZUBILLAH!!! MINTA ALLAH LETAKKAN KITA MUHAMMAD SAW SEBAGAI KETUA DN PEMBERI SYAFAAT DI HARI KIAMAT.Amin!!!!

Habibuddin Hashim said...

Salam. Sila baca pautan ini sebelum membuat komen lanjut. Mungkin boleh membantu. http://zaharuddin.net/soal-jawab-a-isu-pilihan/910-nama-allah-ekslusif-atau-tidak-hukum-asal-dakwah-a-siyasah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive