Thursday, 17 October 2013

INI TAMBI SEMBANG SAJA LEBIH, HATI BANYAK KECIK, TELUR PUN TARAK !!


Ini tamby tak boleh pakai !
Naib Presiden PKR, N Surendran hari ini kelihatan mencuba mengenakan baju perisai polis sebagai persediaan untuk menyertai operasi polis.

Bagaimanapun, beliau belum menandatangani perjanjian indemniti yang diperlukan oleh pihak polis.

APA CERITA NI YB? NAK ‘JOIN’ KE TAK NAK NI???

Menurut laporan Malaysiakini.com, Surendran berkata, terdapat bahagian dalam perjanjian itu yang perlu dibincangkan dengan penasihat undang-undangnya dan pemimpin parti itu.



Menurut penasihat undang-undangnya, R Sivarasa, indemniti itu, antara lain, membebaskan polis daripada tanggungjawab jika berlaku sebarang kejadian, dan Surendran tidak boleh membuat sebarang tuntutan terhadap kerajaan Malaysia, pihak polis, ketua polis negara, atau mana-mana pegawai yang terlibat dalam operasi itu.

Sivarasa berkata beliau telah menasihatkan Surendran supaya tidak menyertai operasi polis itu, manakala Surendren memberitahu media bahawa beliau masih bersedia untuk meneruskannya, tertakluk kepada perbincangannya dengan pemimpin parti dan penasihat undang-undangnya.

Katanya, beliau tidak meminta jaminan supaya tiada apa yang akan berlaku ke atas dirinya (dalam operasi itu). Surendran berkata, ini kerana memang akan terdapat risiko apabila terlibat dalam operasi dengan suspek yang bersenjata.

Katanya, beliau tidak meminta sesuatu yang sangat tidak munasabah untuk memastikan supaya beliau tidak cedera, sambil menambah bahawa sedikit keraguan mereka ialah apabila pihak polis berkata mereka (polis) tidak boleh dipertanggungjawabkan jika apa-apa berlaku.

Itu, tegas Surendran, adalah satu cadangan yang berbeza sama sekali.

Macam nilah YB, jangan cerita banyaklah, jangan banyak belit, kalau nak ‘join’ cakap je nak ‘join’, kalau taknak cakap je taknak.

Rakyat dah muak dengan cerita berbelit macam ni.

Kalau daripada awal YB dah tahu risiko, kenapa YB nak sebut bab tanggungjawab dan segala hal ini.

Sekiranya YB takut sangat kehadiran peluru sesat ke apa ke, apakata YB bawa bincang dengan Ketua Polis Negara, mana tahu Tan Sri Khalid boleh sediakan kereta perisai atau paling tidak pun bas FRU bagi menjamin keselamatan YB.

YB tolong jangan kasi malu, kehadiran YB tidak diundang, kalau YB ragu-ragu silalah pulang.. -Mynewshub.my

8 comments:

Anonymous said...

Tau pun "risiko" yg bakal di tanggung jika menyertai operasi dan berhadapan dengan Penjenayah bersenjata .

Betul lah "ini Tamby" cakap saja lebih tapi "Kote" kicik juga ... nak minta nasihat undang undang konon....

Cit Porrah ... duduk bawak amma punya kitiak...

Muka pun macam takut ...@ penakut ..

Aku tak boleh bayangkan Tambi ini terkencing terberak dalam seluar bila tersepit dlm insiden berbalas tembak antara Penjenayah dan Polis ...

Polis jangan lupa ambil gambar bila Tamby ni "kincing" dalam seluar dan "nangis" ..cari amma...

Anonymous said...

Nak tengok sikap sesuatu bangsa maka tengoklah pada tariannya!!!

Anonymous said...

Mereka ini lebih banyak bercakap tentang hak asasi si penjenayah walaupun mangsa jenayah mereka di bunuh atau mendapat kecederaan parah
dan mengalami kerugian.

Tetapi spesis ini tak pernah pula kita dengar memperkatakan hak asasi mangsa penjenayah.

Kadang2 kita tertanya2 apakah mereka ini juga penjenayah?

Esa Adam said...

Dua keling ni main wayang aja. macam2 alasan diberi. last2 tak jadi.

Setiap operasi memang ada risikonya. Polis tahu dan atas rasa tanggungjawab mereka kena lakukan.

Yang dia sendiri adalah loyar apa nak minta nasihat dengan orang lain. Kalau dah Ke tu Ke jugalah.

Anonymous said...

Apala punya haprak. kalau tak dak telor, lain kali jangan cakap besar, Sign indemnity letter pun nak cari lawyer. Aku masuk indoor go-kart pun kena sign indemnity yang pihak litar tak bertanggungjawab. Dah nama pun indemnity letter, lagi mau cakap banyak. Elok lah.. ular janggut discuss dengan ular botak. Dah memang jenis ular.

azman said...

Deii tambi...Pooooodahhhhh...lu masuk la..pegi tangkap itu perompak hidup hidup,jangan tembak tau, lu tembak kalu, lu keling pariah tau ka....

Anonymous said...

Pampers ada tak???

Anonymous said...

Kasi ini pariah tau, mau mampuih punya jam, u pakai apa pun bole mampuih jugak.... U naik kereta kebal pun bole mampuih jugak... Paria!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive