Friday, 18 October 2013

INI THAMBY SUDAH CABAR UMAT ISLAM !! SURENDRAN HANTAR MACAI KER ??Di Facebook kini mula tersebar rakaman panggilan telefon seorang lelaki bernama Saravanan yang mendakwa membuat panggilan dari luar negara kepada pengurusan Sekolah Kebangsaan Puchong Jaya (SKPJ) membantah ibadah korban yang dilakukan di dalam sekolah berkenaan melanggar garis panduan kementerian..

Pada mulanya panggilan si Saravanan ini dijawab oleh kerani sekolah sebelum dihubungkan untuk berbicara dengan Guru Besar sekolah itu.

si Saravanan ni pulak nak tunjuk lagak dengan penjawat awam seorang guru dengan alasan sekolah berkenaan mengamalkan ‘double-standard’ dengan menyembelih lembu dalam kawasan sekolah.Dakwa si Saravanan, pihak sekolah tidak menjaga sentinmen penganut-penganut Hindu apabila melaksanakan majlis korban itu.
Ibadah Qurban bukan perkara baru sedangkan ia sudah pun dilaksanakan di sekolah sejak bertahun-tahun lamanya, beginilah bila ada kehendak mereka diberi muka mereka bertindak melampau sehingga sanggup mempertikaikan amalan suci agama Islam yang kita anuti sejak sekian lama.

Guru besar SKPJ turut menjelaskan bahawa ada pekeliling yang menyatakan boleh ibadah itu dilaksanakan di sekolah demi untuk mendidik murid-murid akan hikmah dan kepentingan ibadah Qurban dalam Islam.

Menurut guru besar, para pelajar bukan Islam terutamanya India tidak dibenarkan melihat upacara penyembelihan itu kerana menghormati sensitiviti mereka, namun Saravanan dari luar negara tetap tidak berpuas hati.

Beliau yang enggan mendengar penjelasan, lantas membuat soalan provokasi yang bermaksud, “Bolehkah orang Cina datang ke sekolah dan kemudian menyembelih babi?” katanya dalam panggilan telefon itu.

Beginilah kalau sudah ada sesetengah pihak diberi ruang menyuarakan ketidakpuasan hati mereka atas nama kebebasan bersuara, ramailah mereka yang bercita-cita menjadi hero akan muncul, antaranya Saravanan.


1 comment:

Anonymous said...

Patutnya dia bising pasal 'tuhan' dia dikisar hidup-hidup untuk dibuat burger.

http://www.youtube.com/watch?v=Kv4ssQEvamA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive