Tuesday, 15 January 2013

VIDEO KEKEJAMAN TENTERA ASSAD MEMUKUL REMAJA HINGGA MATI

Kehidupan rakyat di negara Syria sudah tidak aman lagi apabila tentera rejim Assad semakin berleluasa melakukan keganasan terhadap penduduk-penduduk di beberapa kawasan Syria.

Setiap hari, pasti akan ada orang awam yang dibunuh dan diseksa dengan kejam.

Ia lebih memilukan apabila sasaran golongan yang mahu dibunuh oleh rejim yang zalim itu adalah golongan kanak-kanak dan remaja.
Di bawah ini adalah satu video yang dijumpai bersama tentera Assad yang ditawan oleh pejuang FSA. Video ini memaparkan perilaku tentera assad sedang menzalimi seorang anak muda hingga mati.

Kesalahan apakah yang dilakukan oleh anak muda lelaki itu pula tidak diketahui hinggakan dia dizalimi sedemikian rupa.Mereka tidak pernah mempunyai perasaan takut dengan balasan yang akan Tuhan berikan akibat dari tindakan zalim mereka.

Dalam video itu juga, mereka mengeluarkan kata-kata kesat kepada remaja tersebut termasuklah menghina peribadi Rasulallah S.A.W dan Allah S.W.T.

Semoga Allah S.W.T sentiasa melindungi umat Islam di sana dan sama-samalah kita berdoa agar kehidupan mereka berubah suatu hari nanti. In shaa Allah.

Dan, panjatkanlah kesyukuran kepada Ilahi kerana negara kita masih lagi aman dari sebarang keganasan. Alhamdulillah.sumber Mynewshub

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive