Tuesday, 15 January 2013

LEMAN PINJAM DUIT JANDA !! MANA ADA TIPU, PEKENA HIDUP HIDUP SAJA ??


Pertama sekali aku nak gelak sambil guling guling dekat si leman 3 suku ni..(huarhahhhahaha) Bukan apa sebab mangkaq ni duk sembang kemaih sangat dalam FB dia..Macam macam dia kata kat UMNO/BN zalimi rakyat la, rasuah, curi duit rakyat macam macam lagilah..

Kalau sapa friend dengan mangkaq ni dalam FB mesti tau punya..Tapi dalam diam diam dia sudah buat palat dekat sorang janda di Teluk Intan Perak..Dia hutang janda tu sampai 7000 lepas tu buat sengap ja..??

Masa baca laporan pertama dari mangsa yang dipinjam wang oleh Pelawak rancangan realiti tv,(klik sini) aku dah dapat baca siapa gerangan pelawak tu..Duk tak duk semalam mamat ni dengan gelabahnya pi report polis kata kenyataan media janda tu semata mata nak jatuhkan nama leman yang tengah geli geli nak jadi calon..
Kuala Lumpur: “Saya bukan penipu kerana sebahagian hutang itu sudah dibayar secara berperingkat.

“Tuduhan dilemparkan ke atas saya adalah fitnah semata-mata,” kata seorang pelawak menjawab tuduhan seorang ibu tunggal yang mendakwanya melarikan diri selepas meminjam kira-kira RM7,000 sejak tiga bulan lalu.


Harian Metro kelmarin melaporkan seorang pelawak tanah air didakwa menghilangkan diri selepas meminjam RM7,000 daripada seorang wanita untuk ‘berceramah politik’ namun gagal melangsaikan bayaran itu.

Laporan berkata, wanita itu turut mendakwa pelawak berkenaan gagal melangsaikan dua bayaran tempahan hotel pada 30 September dan 20 Oktober, pinjaman RM4,500 membaiki kereta, bayaran cagaran telefon sebanyak RM780 dan memperbaharui cukai jalan RM1,500.

Menurut pelawak terbabit, tuduhan itu tidak berasas sama sekali kerana setiap dua minggu dia membuat bayaran walaupun sedikit.

“Saya akui meminjam daripada wanita itu RM4,500 pada 21 September lalu tetapi perjanjian mulut mengatakan setiap minggu saya dikehendaki membayar antara RM400 sehingga RM600.

“Wanita itu pernah mengatakan sekiranya saya ada wang, bayar, kalau tiada simpan dulu. Setakat hari ini (semalam) saya sudah menjelaskan beberapa kali dan baki hutang hanyalah antara RM4,000 sehingga RM5,000,” katanya memaklumkan hasil ceramah diterimanya adalah RM200 setiap minggu.

Katanya, berikutan kekurangan pendapatan, kadangkala dia terlewat membayar balik pinjaman namun memaklumkan perkara itu kepada wanita berkenaan.

“Kerana lambat dua hari, saya diugut untuk dimalukan walaupun sebelum ini dia memahami keadaan saya,” katanya ketika dihubungi semalam.

Selain itu, menurutnya, tuduhan mengatakan dia gagal membuat bayaran selepas makan di kedai wanita itu serta melunaskan bayaran hotel ditempah tidak tepat kerana sebelum ini ibu tunggal itu mengatakan dia mahu belanja...Hmetro

Tahu pun malu, yang hang duk fitnah aibkan orang lain tak rasa malu?? baru kena macam ni dah tau malu?? choiii !!! masa mengorat ayat maneh ja..Bila dah dapat, buat diam ja..

Aku nak tengok statemen janda tu pulak lepas ni, apa janda tu nak dedah lagi..Bagi aku, report polis yang leman buat ni sebenaqnya nak ugut suruh janda tu tutup mulut ja..Leman tak mau bagi panjang cerita, sebabnya takut malu dengan semua orang..

1 comment:

MymassaVoice said...

huh perangai mangkaq PAS memang hebat...Allah dah bayar cash, dia malukan orang, Allah singkap kemaluan dia plak. Tu pun para pencacai tak mau seda-sedar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive