Tuesday, 30 April 2013

HOT !!! ANWAR SENDIRI MENGAKU SUSAH NAK TURUNKAN HARGA BARANG !! APA CERITA NI ??


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui bukan suatu perkara yang mudah bagi kerajaan untuk menurunkan harga barang di negara ini.

Katanya, ini berdasarkan pengalamannya yang pernah menjadi Menteri Kewangan selama lapan tahun.

“Saya (pernah jadi) Menteri Kewangan (selama) lapan tahun, saya tahu bila nak turun harga barang pening kepala nak fikir…” katanya pada ceramah perdana pakatan pembangkang di tapak pasar malam di Ampang Jajar dekat sini malam tadi.Dalam pada itu, Anwar menunjukkan yang beliau yakin untuk mempertahankan kerusi Parlimen Permatang Pauh pada pilihan raya umum ke-13, Ahad ini dan pakatan pembangkang mengambil alih kepimpinan kerajaan pusat.

Beliau sekali lagi berkongsi angan-angan dengan hadirin yang hadir dengan berkata:

“In syaa Allah, kita menang pilihan raya 5 hari bulan, malam (5 Mei), 6 hari bulan (6 Mei) pagi InsyaAllah kita tubuh kerajaan baharu pakatan rakyat. 7 hari bulan (7 Mei) InsyaAllah kita turunkan harga minyak seluruh negara. Minggu depan, dekat dah ni. Saya pun pening kepala bila nak umum ni…pening, bukan senang”.

Kawasan Parlimen Permatang Pauh menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara Anwar, calon BN Datuk Dr Mazlan Ismail dan calon bebas Dr Abdullah Zawawi Samsudin. – BERNAMA

2 comments:

Anonymous said...

NuAR, KALAU KEDAI MAK BAPAK SENDIRI BOLEH LA TURUN BARANG SUKA HATI!!!!... BODOH-BODOH PUN KENA TAHU HARGA BARANG MASUK, HARGA LORI, HARGA UPAH ITU INI... SEMUA ORANG NAK KAYA NUAR...


Anonymous said...

Biawak hidup Malaysia ni baru tersedar yg kontrol harga barang2 ni majoritinya cina2 haramjadah DAP.

Dorang boleh sesuka hati naikkan harga barang. Kalau kerajaan campur tangan dorang sorokkan barang2 tu.

Dia ingat cina2 rasis tu akan dengar cakap dia? Omong kosonglah biawak ni ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive