Saturday, 26 January 2013

PANASS !! NAMA PARTI ISLAM TAPI CALON KAPIRR LAKNATLebih elok rasanya jika Pas tidak mempergunakan Islam untuk meraih undi bukan Islam..Dakwaan bahawa Pas membenarkan calon bukan Islam dari DHPP untuk bertanding pada PRU kali ini merupakan satu tindakkan terdesak..

Kerana terlalu obses dengan politik,Pas sanggup lakukan apa saja demi menarik sokongan bukan Isla.. Kenapa Pas beriya iya nak letakkan calon DHPP bertanding PRU kali ini, sedangkan Pas sebelum ni bukan main lagi perjuangkan Islam..

Parti yang kononnya perjuangkan Islam ini sepatutnya mengIslamkan ahli ahli DHPP dari mengikut kehendak mereka agar dicalonka sebagai wakil rakyat..Dulu Pas selalu menetang calon calon bukan Islam utuk menjadi calon mewakili Pas.Tapi sebaliknya yang berlaku..PAS sedia meletakkan calon dari kalangan bukan Islam mewakili parti itu bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 akan datang.

Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata calon bukan Islam akan dipilih dalam kalangan ahli Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) yang juga merupakan sayap parti itu.

DHPP didakwa mempunyai keahlian seramai 35,000 orang di kalangan bukan Melayu dan bukan Islam.

Tuan Ibrahim berkata Majlis Syura telah membenarkan bukan Islam bertanding atas tiket parti itu.

"Ini kali pertama dalam sejarah kita calonkan DHPP. Kerusi itu (yang mereka tandingi) memang kerusi PAS maka mereka akan bertanding atas lambang parti," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Markas PAS Kuala Ibai, di sini, Jumaat.

Dalam PRU-12 pada 2008, PAS Johor meletakkan calon wanita bukan Islam, Kumutha Raman, pemegang ijazah undang-undang dari Britain, bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Tiram dalam kawasan Parlimen Johor Baharu.

Bagaimanapun, calon berkenaan tewas kepada Maulizan Bujang dari Barisan Nasional (BN).

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive