Monday, 21 January 2013

#LISTEN !!! TAK SANGKA BODOH JUGAK SI NUAR NIE !!Bodoh jugak si Nuar ni kan..Sampai tak boleh dengar nama pengundi hantu mesti nak kaitan dengan politik..Ntah macamana dia boleh percaya dan balas tweet dari akaun twitter parodi Marian Metro..

Jom baca apa yang ditulis oleh Mynewshub

Nampaknya…dari sesuatu yang menyeramkan…isu hantu dan kes rasuk di UiTM Lendu, Melaka sudah ada sedikit unsur-unsur lawak politik.

Bila sebut hantu…dan dipolitikan…sudah tentu ada yang akan melawak dengan mengaitkan aspek pengundi hantu.Itulah yang berlaku apabila sebuah akaun parodi Twitter – Marian Hetro ?@mhetromy cuba melawak kes rasuk di UiTM Lendu dengan menggunakan status berikut:

PRU13: Bersih mahu SPR siasat dakwaan pengundi hantu di UiTM #Lendu.


Hashtag yang digunakan adalah #Lendu yakni salah satu hashtag yang trending beberapa hari lalu ketika UiTM di Melaka itu dikatakan dilanda kes histeri dan rasuk seperti yang dilaporkan Mynewshub.


Yang lawaknya…Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang memiliki hampir 233,000 pengikut di akaun Twitternya, memilih untuk respon kepada dakwaan yang dibuat @mhetromy apabila ada pihak mention tweet itu kepada beliau.

Gaya bahasa siap ada ! …macam marah aje…cuba tengok:


Mungkin Anwar ingat ia adalah tweet akhbar terkuat negara ini, Harian Metro kot.

Sabar datuk seri…kalau ada hantu kat UiTM Lendu pun…mungkin diaorang pun tak faham RCI dan Pati kat Sabah itu apahal. Pasal hantu tak perlu hendak pohon Mykad…

Sebagai seorang yang bercita-cita besar nak jadi Perdana Menteri, tak perlulah respon kepada akaun parodi dari ratusan ribu akuan yang menjadi pengikut datuk seri.

Punya ramai-ramai…boleh yea datuk seri respond pada lawak pengundi hantu dan hantu UiTM Lendu…

Menarik jugaklah bila Anwar Ibrahim pun boleh terpalit sikit isu hangat rasuk di UiTM Lendu….

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive