Sunday, 20 January 2013

OOHH !! MAMAT DAP NI ORANG HAWAII RUPANYA
Nama Sebenar
Tarikh Daftar 
Tarikh Pinda 
Nama Baru
Nama Ibu Sebenar
Nama Ayah
Sebenar
Negara Asal Lahir
Christopher Ross Lim

21.4.1997
23.6.1997
Zairil Khir Johari
Christine Lim @ Rose Christine Abdullah@Rose
Christine Khir Johari
Howard Lim
(Singapore)
Hawai, Amerika
SyarikatSehingga sekarang Zairil Khir Johari masih lagi mengambil sikap berdiam diri apabila ada pihak yang mendedahkan bahawa dia bukannya dari keturunan orang Melayu dan bukan anak kandung Tan Sri Mohamed Khir Johari.

Benarkah nama sebenar Zairil Khir Johari adalah Christopher Ross Lim ??

Mengikut sumber yang diperolehi, Zairil Khir Johari atau Christopher Ross Lim merupakan anak hasil perkhawinan Christine Lim dengan Howard Lim. Kedua-dua pasangan terbabit merupakan warga Singapura.Dari hasil perkongsian hidup di antara Christine Lim dengan Howard Lim, mereka di kurniakan seorang cahaya mata dan di beri nama Christopher Ross Lim.

Setelah berlaku penceraian di antara Christine Lim dengan Howard Lim, Tan Sri Mohamed Khir Johari telah berkahwin dengan Christine Lim atau nama Islamnya Rose Christine Abdullah pada February 1996 dan anak Christine Abdullah dengan suami lama iaitu Christopher Ross Lim telah di bawa ke Malaysia untuk di Islamkan.

Pada 21/04/1997, Khir Johari dan Pasangannya Rose Christine Abdullah telah membuat pemohonan pertukaran nama Christopher Ross Lim kepada nama Islam iaitu Zairil Khir Johari dan pada 23/06/1997 pomohonan tersebut telah berjaya.

Dari apa yang kita lihat, Zairil Khir Johari bukannya dari kalangan orang Melayu kerana tiada setitik pun darah Melayu yang ada dalam tubuhnya.

Ini bermakna dalam kalangan Ahli Jawatankuasa DAP Pusat (CEC) . Tiada langsung wakil dari bangsa Melayu berada di dalam parti yang boleh dianggap parti rasis anti Bangsa Melayu.

Sumber Media Kedah

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive