Friday, 24 May 2013

HOT !! BARU MOHON NAK REMAN DAH DI TOLAK ?? APA DAH JADI NI??


Terkesima juga aku tadi bila dapat tau 3 ekor penghasut yang ditahan semalam untuk disiasat dibawah Akta Hasutan telah dibebaskan kerana Majistret menolak permohonan reman Polis..

Mereka yang dibebaskan adalah Tian Chua, Haris Ibrahim dan Tamrin Ghafar.. Pelik kan,  macamana Pihak Polis nak siasat kalau mintak nak reman pun ditolak majistret? tertuduh yang ditolak tu pulak ditahan dibawah akta hasutan pulak tu.Tak gila namanya?

Polis mintak reman tu mesti ada bukti bukti bukti yang depa 3 ekor ni keluarkan kata kata berbaur hasutan.Kalau takdak takkan Polis suka hati nak tahan..Tak logiklah

Kalau macam tu penjenayah seperti pencuri makanan sebab miskin terdesak nak bagi anak makan yang ditahan oleh Polis dan nak direman tu bolehlah pertikai keputusan majistret kalau direman.Bagi ja alasan sama macam majistret yang tolak permohonan reman 3 ekor penghasut ni..betul tak?

Kenapa sekarang ni ada sesetengah Majistret takut sangat dengan pembangkang? Kalau dah memang buat salah tu salah jugak la..Bukan sekali dua kes kes serius berpihak kepada pembangkang.Dah banyak kali kot..

Rakyat biasa pun boleh fikir kenapa institusi Mahkamah sekarang ni macam tak balance..

10 comments:

iban said...
This comment has been removed by the author.
iban said...

majistrate dan polis kelihatan tidak sehaluan. nampak semacam menggalakan agar biar hura hara berleluasa kerana bimbangkan intimidasi dari.....

Anonymous said...

harap mahkamah tidak kena beli...

Anonymous said...

mungkin bukan lagi tanggungjawab..tapi pro... Tanggungjawab ke parti mendahului..hakim ni Islam ke bukan...kalau bukan tak heran..

Golongan hakim dan peguam adalah kelompok yg akan diadili dulu kerana lebih mengetahui hukum.

Di dunia lepas diakhirat tersangkut.

Anonymous said...

Hairan bin Ajaib. Polis bersusah payah menyiasat dan menahan pengkhianat2 negara, tapi dengan mudah majistrait melepaskan mereka. Huru hara akan menanti jika inilah caranya pihak kehakiman menterjemahkan kesalahan undang2 negara.

Anonymous said...

Majority senyap harap bersedia kedepan..hentikan segera kerja gila mereka..baru pru tamat rakyat sudah tidak selesa hidup..penuh ketakutan..ramai yang duduk dirumah..

Anonymous said...

Something wrong dgn majistret nie.. Harap check background dia, rakyat berhak tahu dia ni siapa.

Anonymous said...

Klu macam ni habis lah negara siapa lagi nk diperchayai

Anonymous said...

Pihak2 yg berkenaan kena siasat siapa Majistret tu.adakah dia ni penyokong tegar PR atau dia dah dibeli olih PR atau dah kena Ugut dgn PR.

mat din said...

tindakkan majistret itu betul kerna akta hasutan dalam proses pemansukhan.dari segi tenikalnya wajib dibebaskan.perkara hasutan tak termasuk dibawah peruntukkan kanun kesiksaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive