Saturday, 2 March 2013

TERKINI !!! 2 ANGGOTA POLIS CEDERA DI SERANG HENDAP DI PULAU SIMUNUL


Dua Anggota Polis Ditembak Kumpulan Bersenjata di Pulau Simunul - KP Sabah Insiden Tembakan Tiada Kena Mengena Pencerobohan

Lahad Datu LAHAD DATU: Dua anggota polis ditembak dan cedera dalam insiden tembakan yang dilakukan oleh kumpulan bersenjata di Pulau Simunul pada pukul 7 petang Sabtu.

Ketua Polis Sabah, Datuk Hamzah Taib berkata sepasukan anggota polis telah pergi ke pulau berkenaan untuk mencari beberapa individu ekoran laporan yang kumpulan berkenaan memiliki senjata api.

“Anggota polis memasuki kampung itu dan sedang berjalan di atas papan titi gantung apabila mereka tiba-tiba ditembak dan menyebabkan dua daripada anggota kita cedera. "Buat masa ini, kami percaya insiden ini tidak ada kaitan dengan keadaan yang berlaku di Lahad Datu," katanya," kata Hamzah.

Jelasnya, kejadian itu telah menyebabkan orang Semporna dan Tawau menjadi takut apabila kumpulan bersenjata itu menyerang pasukan keselamatan. Beliau turut menafikan mana-mana balai polis di daerah itu telah diserang oleh kumpulan bersenjata berkenaan.

sumber mstar

1 comment:

Anonymous said...

tuan,

pulau simunul dan kampung simunul 2 tempat berbeza!

-pulau simunul tu dlm wilayah pilipin.
-kg simunul terletak dlm kawasan pekan semporna.kira2 2km dari pusat pekan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive